Szatmár sörért kiált!
Utoljára módositva: 2019-08-09 19:08:56

30 csapból habzik a négyféle kézműves finomság, sisteregve (és füst nélkül!) sülnek a húsok, kolbászkák, hangolnak a zenészek – elstartolt a szatmári sörfesztivál.

Már kora délután nagy volt a készülődés az új központban — azaz inkább csak a színpadon s környékén, hiszen a hordókat már csapra ütötték és a 30 csap habra készen várta, hogy kiszolgálja a szomjazókat a négyféle kézműves, tartósítószert vagy adalékanyagot nem tartalmazó, szatmári sörfinomsággal: a 4,5 fokos Samburger mellett az 5 fokos HAB és az 50 napig érlelt, prémium kategóriás, a 7,2 fokos Transylvania szőke és barna változatával. A folyékony kenyérhez jól társíthatók a lacikonyhák ízletes falatai, amelyeket a füstben való fuldoklás elkerülése érdekében csak és kizárólag elektromos sütőkön készítenek.

A vasárnap estig tartó fesztiválra természetesen nem csak a sörrajongókat hívják és várják a szervezők, hanem az egész családot. A legkisebbek szórakoztatásáról a Borókagyökér és az Aranykapu Egyesület kézművesei, számtalan játékszer s szombaton délután Ella Bella gondoskodik, míg a felnőttek a rock, a pop, a reggae vagy a jazz, no meg az elektronikus zene dallamaira bulizhatnak. Pénteken este az örökifjú IRIS, majd a Viţa de Vie lép színpadra, szombaton 19 órától Matuz János & Teodora Oprea, majd 20 órától a No Sugar csap a húrok közé, a tombolasorsolást követően pedig 21.30–tól a The Mono Jacks és Mihail koncertezik. Vasárnap 16.30–tól a Strangers, egy órával később Pfeifer Melany énekel, őt a Hey Roop majd 19 órától a Desperado váltja, 20.30–tól pedig nyakán pöttyös kendővel egy jól ismert rekedt hang énekel nyolc óra munkáról, pihenésről és szórakozásról. Nagy Feró és a Beatrice másfél órás koncertje után ismét kisorsolnak egy különleges kerékpárt és sok-sok sörös ajándékcsomagot, aztán a fesztivált LayZee aka Mr. President koncertje zárja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...