Szatmár sörért kiált!
Utoljára módositva: 2019-08-09 19:08:56

30 csapból habzik a négyféle kézműves finomság, sisteregve (és füst nélkül!) sülnek a húsok, kolbászkák, hangolnak a zenészek – elstartolt a szatmári sörfesztivál.

Már kora délután nagy volt a készülődés az új központban — azaz inkább csak a színpadon s környékén, hiszen a hordókat már csapra ütötték és a 30 csap habra készen várta, hogy kiszolgálja a szomjazókat a négyféle kézműves, tartósítószert vagy adalékanyagot nem tartalmazó, szatmári sörfinomsággal: a 4,5 fokos Samburger mellett az 5 fokos HAB és az 50 napig érlelt, prémium kategóriás, a 7,2 fokos Transylvania szőke és barna változatával. A folyékony kenyérhez jól társíthatók a lacikonyhák ízletes falatai, amelyeket a füstben való fuldoklás elkerülése érdekében csak és kizárólag elektromos sütőkön készítenek.

A vasárnap estig tartó fesztiválra természetesen nem csak a sörrajongókat hívják és várják a szervezők, hanem az egész családot. A legkisebbek szórakoztatásáról a Borókagyökér és az Aranykapu Egyesület kézművesei, számtalan játékszer s szombaton délután Ella Bella gondoskodik, míg a felnőttek a rock, a pop, a reggae vagy a jazz, no meg az elektronikus zene dallamaira bulizhatnak. Pénteken este az örökifjú IRIS, majd a Viţa de Vie lép színpadra, szombaton 19 órától Matuz János & Teodora Oprea, majd 20 órától a No Sugar csap a húrok közé, a tombolasorsolást követően pedig 21.30–tól a The Mono Jacks és Mihail koncertezik. Vasárnap 16.30–tól a Strangers, egy órával később Pfeifer Melany énekel, őt a Hey Roop majd 19 órától a Desperado váltja, 20.30–tól pedig nyakán pöttyös kendővel egy jól ismert rekedt hang énekel nyolc óra munkáról, pihenésről és szórakozásról. Nagy Feró és a Beatrice másfél órás koncertje után ismét kisorsolnak egy különleges kerékpárt és sok-sok sörös ajándékcsomagot, aztán a fesztivált LayZee aka Mr. President koncertje zárja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...