Szatmárhegy, a Liga 5 meglepetése
Utoljára módositva: 2014-10-21 17:57:51

Korszerűsítenék a szatmárhegyi labdarúgó–pályához tartozó öltözőt is – mondta lapunknak Szűcs József, a Viitorul klub vezetőségének tagja. Az ötödosztályos focicsapat a B–csoport élén áll.

A Szatmárhegyi Viitorul csapata vasárnap vette át a Liga 5 B–csoportjának az első helyét

Volt okuk ünnepelni a szatmárhegyi fociszeretőknek, hiszen a község ötödosztályos labdarúgócsapata vasárnap átvette a B–csoport táblázatának az első helyét, miután legyőzték 3–1-re a vendég Avasújfalui FC-t.

A Viitorul több év kihagyás után tavaly nevezett ismét a megyei pontvadászatban, de az első évben nagyon gyengén szerepeltek. A hetedik fordulóban sikerült az pontot szerezni, akkor meglepetést okozva Erdődről jöttek haza egy döntetlen után. Addig a megyei bajnokságok egyetlen pontnélküli együttes volt. Két győzelemmel, két döntetlennel és tizennégy vereséggel zárták az idényt, 25–60-as gólaránnyal. Ezzel a leggólszegényebb csapata volt a szériának, illetve a kapott gólok tekintetében pedig a második helyen álltak.

Nyáron viszont egycsapásra megváltozott minden. Szatmárhegyre hozták Nicolae Şuta vezetőedzőt, akit néhány rutinos játékos követett. Az eddigi hétből hat meccset megnyert a Viitorul legénysége, és eddig a leggólerősebb együttes a szériában, ugyanakkor a Liga 5 legjobb védelmével rendelkezik. 22 találat és 8 kapott gól a szatmárhegyi együttes mérlege.

„Tavaly lelkes helyi fiúk játszottak a csapatban, ezért nem jöttek az eredmények – mondta lapunknak Szűcs József, az elnökség tagja, aki Fehér Tamás klubelnökkel együtt vezetik az egyesületet. – Nyáron úgy gondoltuk, hogy változtatni kell, hiszen közpénzből vagyunk támogatva. Erősítettünk, aminek meglett az eredménye – tette hozzá. – Reméljük, hogy az önkormányzat is értékeli majd az eredményeinket és segíteni fog a továbbiaknak is.”

Egyelőre nem szőnek negyedosztályos álmokat. Szűcs szerint nincs anyagi fedezetük a Liga 4-ben való szereplésre, de a pálya sem felel meg az elvárásoknak. „Szeretnénk korszerűsíteni az öltözőt, és a pálya körül is vannak még kisebb munkák, amit kell végezni. Azután lehet szó negyedosztályos szereplésről. Ott más költségvetéssel kell számoljunk, hiszen a felnőttek mellett egy ificsapatot is fel kell tartani” – mondta.

A Szatmárhegyi Viitorul egyébként vélhetően megőrzi majd első helyét a táblázatban az őszi idény végén, hiszen ezen a hétvégén a Halmi Speranţa látogat majd hozzájuk. Az eddigi éllovas és újonc Lippói Dari Egriben lép majd pályára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...