Szatmárhegy, a Liga 5 meglepetése
Utoljára módositva: 2014-10-21 17:57:51

Korszerűsítenék a szatmárhegyi labdarúgó–pályához tartozó öltözőt is – mondta lapunknak Szűcs József, a Viitorul klub vezetőségének tagja. Az ötödosztályos focicsapat a B–csoport élén áll.

A Szatmárhegyi Viitorul csapata vasárnap vette át a Liga 5 B–csoportjának az első helyét

Volt okuk ünnepelni a szatmárhegyi fociszeretőknek, hiszen a község ötödosztályos labdarúgócsapata vasárnap átvette a B–csoport táblázatának az első helyét, miután legyőzték 3–1-re a vendég Avasújfalui FC-t.

A Viitorul több év kihagyás után tavaly nevezett ismét a megyei pontvadászatban, de az első évben nagyon gyengén szerepeltek. A hetedik fordulóban sikerült az pontot szerezni, akkor meglepetést okozva Erdődről jöttek haza egy döntetlen után. Addig a megyei bajnokságok egyetlen pontnélküli együttes volt. Két győzelemmel, két döntetlennel és tizennégy vereséggel zárták az idényt, 25–60-as gólaránnyal. Ezzel a leggólszegényebb csapata volt a szériának, illetve a kapott gólok tekintetében pedig a második helyen álltak.

Nyáron viszont egycsapásra megváltozott minden. Szatmárhegyre hozták Nicolae Şuta vezetőedzőt, akit néhány rutinos játékos követett. Az eddigi hétből hat meccset megnyert a Viitorul legénysége, és eddig a leggólerősebb együttes a szériában, ugyanakkor a Liga 5 legjobb védelmével rendelkezik. 22 találat és 8 kapott gól a szatmárhegyi együttes mérlege.

„Tavaly lelkes helyi fiúk játszottak a csapatban, ezért nem jöttek az eredmények – mondta lapunknak Szűcs József, az elnökség tagja, aki Fehér Tamás klubelnökkel együtt vezetik az egyesületet. – Nyáron úgy gondoltuk, hogy változtatni kell, hiszen közpénzből vagyunk támogatva. Erősítettünk, aminek meglett az eredménye – tette hozzá. – Reméljük, hogy az önkormányzat is értékeli majd az eredményeinket és segíteni fog a továbbiaknak is.”

Egyelőre nem szőnek negyedosztályos álmokat. Szűcs szerint nincs anyagi fedezetük a Liga 4-ben való szereplésre, de a pálya sem felel meg az elvárásoknak. „Szeretnénk korszerűsíteni az öltözőt, és a pálya körül is vannak még kisebb munkák, amit kell végezni. Azután lehet szó negyedosztályos szereplésről. Ott más költségvetéssel kell számoljunk, hiszen a felnőttek mellett egy ificsapatot is fel kell tartani” – mondta.

A Szatmárhegyi Viitorul egyébként vélhetően megőrzi majd első helyét a táblázatban az őszi idény végén, hiszen ezen a hétvégén a Halmi Speranţa látogat majd hozzájuk. Az eddigi éllovas és újonc Lippói Dari Egriben lép majd pályára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 18:30
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...