Szatmári csapatok a Mircea Dohan Emléktorna kisdöntőiben
Utoljára módositva: 2018-09-10 14:14:33

A junior III korosztályos lányoknál a Szatmárnémeti Atletik SK a harmadik, a junior II korosztályos fiúknál pedig a Szatmárnémeti ADEP SK a negyedik helyen zárt Nagykárolyban, a hetedik alkalommal kiírt nemzetközi kézilabda megmérettetésen.

A várakozásoknak megfelelően, több száz gyerek vett részt az elmúlt hétvégén Nagykárolyban a Mircea Dohan Emléktorna hetedik kiírásán, amelyet az egykori kiváló kézilabdázó családja (ifjabb Mircea Dohan, Grațian és dr. Monica Boroș), illetve az ASC Team Cristian Gațu rendezett meg magánvállalkozók, továbbá a nagykárolyi, a kaplonyi, a kálmándi és a mezőfényi önkormányzatok, továbbá a nagykárolyi Iuliu Maniu Technikai Líceum, a Nagykárolyi Elméleti Líceum, a Mezőfényi Általános Iskola és a kaplonyi Fényi István Általános Iskola támogatásával.

„Brassó az Aranyszarvas fesztiválról, Kolozsvár az Untoldról, Nagykároly pedig a Mircea Dohan Emléktornáról híres” — mondta a megnyitón a torna bemondója, a nagyváradi Victor Mihalcea. Az egykori válogatott kézilabdázó, Narcisa Lecușanu, a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságának az elnöke köszöntő beszédében arra buzdította a fiatalokat, hogy merjenek álmodni, hiszen így, egyszer ők is bajnokok lehetnek. Erre élő példát szolgáltak Cristian Gațu (1970, 1974), Kicsid Gábriel (1970, 1974), Birtalan István (1970, 1974) Radu Voinea (1974) és Valeria Motogna-Beșe (1999, ifjúsági), akik az említett években világbajnok voltak a román válogatottal. Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere is a sportolás fontosságát hangsúlyozta, amelyet már gyerekkorban el kell kezdeni.

A 11 éven aluli fiúknak és lányoknak minikézilabda-tornát rendeztek, amelyen magyarországi, továbbá Szatmár, Szilágy és Bihar megyei alakulatok mérkőztek meg. Itt a játék öröme volt a főszerepben, ezért mindegyik csapat győztesként távozhatott, illetve azzal az élménnyel, hogy legendás kézilabdázóktól, Valeria Motogna-Beșétől és Kicsid Gábrieltől vehették át a részvételi jutalmukat.

A junior II (fiúk) és junior III (lányok) korosztályoknak rendezett Mircea Dohan Emléktorna – Niro Kupa küzdelmei viszont helyezésekre ment és rendkívüli kiélezett csatákat hozott. A lányok döntőjében a Nagybányai CSȘ2 17–16-ra nyert a döntőben a Hajdúnánási Sport Klub ellen, és nyerte meg a tornát. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel a Szatmárnémeti Atletik SK: a kisdöntőben Kibédi Albert, Ciprian Marieş edzőpáros tanítványai (képünkön) hétméteres dobások után verte 16–15-re a Zilahi CSȘ-t. A Kolozsvári Viitorul az 5., a Nagybányai Marta a 6. helyen zártak.

A fiúknál a Nagyváradi Alpha nyerte a tornát, miután a fináléban 23–21-re győzött a Nagybányai CSȘ2 ellen. A kisdöntőben a Nagybányai Marta 28–22-re verte a Szatmárnémeti ADEP SK-t, így Dan Sebastian edző legényei a 4. helyen zártak. Ugyanakkor, a szatmári gárda adta a torna legjobb játékosát, ezt az elismerést Andrei Săsăran érdemelte ki.

„Több mint 500 gyermek szerepelt a tornán, és valamennyit díjazni tudtunk — olvasható a szervezők közleményében. — Okleveleket, serlegeket, labdákat, pólókat, sportfelszerelést, édességeket és más ajándékokat tudtuk kiosztani a támogatóinknak köszönhetően.”

Zárásként dr. Monica Boroș, Mircea Dohan lánya is arra buzdította a szülőket, hogy küldjék sportolni gyermekeiket, míg az egykori kézilabdázó fia, az ifjabb Mircea Dohan megköszönte a részvételt, illetve meghívta a sportolókat a 2019-es kiírásra is. Végezetül köszöntet mondanak a támogatóknak és az összes partnerüknek, így Brém Árpádnak, Schlakter Ferencnek és Adrian Bucureșteannak is, akik kivették részüket a torna szervezéséből.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...