Szatmári csapattal a Dakaron
Utoljára módositva: 2014-06-18 17:32:45

A Szatmárnémeti Autonet Motorcycle csapat pilótájaként készül már a jövő évi dél–amerikai Dakar–ralira Románia legjobb motorkerékpár–versenyzője, a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emánuel.

Két év után ismét a homok dűnék között Mani

Szatmári, hazai csapatba igazolt Gyenes „Mani” Emánuel, így a jövő év első napjaiban kezdődő dél–amerikai Dakar–ralin már a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle pilótájaként állhat rajthoz Románia legjobb motorkerékpáros versenyzője.

Mani egyébként már javában készül az ember és versenygépet egyaránt próbára tevő kéthetes terepralira. Az elmúlt héten Tunéziában edzett öt napon keresztül. „Két éve nem voltam már homok dűnék között, jó volt most ismét ilyen körülmények között motorozni” – mondta lapunknak a Dakar–ralik történelmében legsikeresebb romániai versenyző. Mint ismeretes, a 30 éves szatmári srác 2011-ben megnyerte a Maraton kategóriát, egy évvel később pedig a 17. helyen zárt az összetett táblázatban, 2007-es Dakar–debütjén (még Afrikában) a legjobb tíz kezdő között volt.

Tunéziában egy bukaresti kezdő versenyző felkérésére utazott el, a fővárosi pilóta ugyanis a közeljövőben rajthoz állna a Dakar–ralin, Mani pedig az edzésben segítette. „Reggel 7 órától körülbelül 1 óráig tudtunk edzeni, hiszen nagyon meleg volt. Délután 5 órától is belefért még az időben körülbelül két órás tréning, így naponta két alkalommal vágtunk neki a sivatagnak. Nagyon jól éreztem magam” – folytatta Mani, aki jövőhéten szeretné kifizetni a 2015-ös Dakar–rali nevezési díjának első, 4000 eurós részletét. „Még kell szerezzek szponzorokat, de bízom benne, hogy sikerül időben megszerezni a kellő összeget. Remélem, hogy idén is támogat majd a szatmárnémeti polgármesteri hivatal – mondta a versenyző. – A nevezés mellett ugyanis vannak még más költségek is, amit fedezni kell. A szervizelés még kérdőjeles, vélhetően egy német csapattal fogjuk végezni, ha nem jön a Dakarra Marcel Butuza a Vectra Racing Teammel” – tette hozzá a pilóta.

Addig is, folytatja az alapozást, de a heti edzések mellett nem hagyja ki a hazai bajnoki futamokat sem. Mint ismeretes, a tunéziai tréning előtt Bákóban, enduro Európa–bajnoki futamon állt rajthoz, ahol egy peches kezdés után (amikor egy szerencsétlen esést követően összelapult a versenygép kipufogócsöve) az E3-as géposztály 8. helyén zárt. Június utolsó hétvégéjén Csíkkozmáson áll majd rajthoz az endurokrossz–bajnokság 3. fordulójában, ezt a versenyt az A–osztály összetett táblázatának első helyéről várja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...