Szatmári csapattal a Dakaron
Utoljára módositva: 2014-06-18 17:32:45

A Szatmárnémeti Autonet Motorcycle csapat pilótájaként készül már a jövő évi dél–amerikai Dakar–ralira Románia legjobb motorkerékpár–versenyzője, a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emánuel.

Két év után ismét a homok dűnék között Mani

Szatmári, hazai csapatba igazolt Gyenes „Mani” Emánuel, így a jövő év első napjaiban kezdődő dél–amerikai Dakar–ralin már a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle pilótájaként állhat rajthoz Románia legjobb motorkerékpáros versenyzője.

Mani egyébként már javában készül az ember és versenygépet egyaránt próbára tevő kéthetes terepralira. Az elmúlt héten Tunéziában edzett öt napon keresztül. „Két éve nem voltam már homok dűnék között, jó volt most ismét ilyen körülmények között motorozni” – mondta lapunknak a Dakar–ralik történelmében legsikeresebb romániai versenyző. Mint ismeretes, a 30 éves szatmári srác 2011-ben megnyerte a Maraton kategóriát, egy évvel később pedig a 17. helyen zárt az összetett táblázatban, 2007-es Dakar–debütjén (még Afrikában) a legjobb tíz kezdő között volt.

Tunéziában egy bukaresti kezdő versenyző felkérésére utazott el, a fővárosi pilóta ugyanis a közeljövőben rajthoz állna a Dakar–ralin, Mani pedig az edzésben segítette. „Reggel 7 órától körülbelül 1 óráig tudtunk edzeni, hiszen nagyon meleg volt. Délután 5 órától is belefért még az időben körülbelül két órás tréning, így naponta két alkalommal vágtunk neki a sivatagnak. Nagyon jól éreztem magam” – folytatta Mani, aki jövőhéten szeretné kifizetni a 2015-ös Dakar–rali nevezési díjának első, 4000 eurós részletét. „Még kell szerezzek szponzorokat, de bízom benne, hogy sikerül időben megszerezni a kellő összeget. Remélem, hogy idén is támogat majd a szatmárnémeti polgármesteri hivatal – mondta a versenyző. – A nevezés mellett ugyanis vannak még más költségek is, amit fedezni kell. A szervizelés még kérdőjeles, vélhetően egy német csapattal fogjuk végezni, ha nem jön a Dakarra Marcel Butuza a Vectra Racing Teammel” – tette hozzá a pilóta.

Addig is, folytatja az alapozást, de a heti edzések mellett nem hagyja ki a hazai bajnoki futamokat sem. Mint ismeretes, a tunéziai tréning előtt Bákóban, enduro Európa–bajnoki futamon állt rajthoz, ahol egy peches kezdés után (amikor egy szerencsétlen esést követően összelapult a versenygép kipufogócsöve) az E3-as géposztály 8. helyén zárt. Június utolsó hétvégéjén Csíkkozmáson áll majd rajthoz az endurokrossz–bajnokság 3. fordulójában, ezt a versenyt az A–osztály összetett táblázatának első helyéről várja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 20:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...