Szatmári Díjkiosztó Gála
Utoljára módositva: 2014-02-11 08:57:22

A Szatmár Megyei Tanács szervezésében került sor a Szatmári Díjkiosztó Gálára, melynek során 10 kiválósági oklevelet osztottak ki. Az Év Díja elismerést a Dinu Lipatti Filharmónia kapta.

 

A Szatmári Díjkiosztó Gála során kiválósági oklevélben és Az Év Díja elismerésben részesült személyek csoportja, a Szatmár Megyei Tanács elöljáróinak társaságában

Hétfőn délután került sor a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Filharmónia előadótermében a Szatmári Díjkiosztó Gálára, melyet immár hatodik alkalommal rendeztek meg. Idén nem csatlakozott a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szatmár Megyei Tanács által szervezett rendezvényhez. A nevezettek között 34 személy és 4 csoport volt, akiket a kultúra, sport és oktatás terén elért tavalyi eredményeik miatt javasoltak kitüntetésre. A Gálát először 2008-ban szervezték meg, a Szatmár Megyei Tanács égisze alatt. „A Szatmári Díjkiosztó Gála okot ad arra, hogy bízzunk a megyénkbeli lakosok értékeiben. A művész, sportoló, tanár munkáját elismerve rávezetjük a felnövekvő generációt arra, hogy tiszteljék a valós értékeket, s a szatmári értékes emberek közül válasszanak maguknak példaképet, olyan emberek közül, akik egész életüket a munkájuknak, hivatásuknak szentelik” — fogalmazott Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Riedl Rudolf, a megyei tanács alelnöke megköszönte mindenki jelenlétét, s külön Franz Lamprecht munkásságának méltatására helyezte a hangsúlyt. Mircea Govor, a megyei tanács alelnöke elmondta, örül, hogy immár hatodjára sikerült megszervezni a gálát, ám sajnálatosnak tartja a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal távolmaradását a rendezvénytől. „Nagyon nehéz egy személyt kiemelni a sok szatmári tehetség közül” — zárta mondandóját Govor. Eugeniu Avram prefektus gratulált a szervezőknek, a díjra nevezetteknek és a díjazottaknak, kihangsúlyozva, hogy a jók közül a legjobbakat ki kell emelni és támogatni kell. A kultúra és a sport terén elért eredményeiknek köszönhetően tizenegy kisplasztikát osztottak ki, melyeket Radu Ciobanu szobrászművész készített. A díjak mellé pénzjutalom (Az Év Díja 500 euró, míg a többi tíz díjazott 250-250 euró) és a kiválósági oklevél is járt.

Díjazottak

Az idei esztendőben díjban részesültek: Viorel Rogoz egyetemi tanár, etnológus, dr. Ioan Corneanu történelemtanár, aki több cikket és könyvet írt a szatmáriak történelméről, Méhes Kati színésznő, aki 40 éve tagja a Harag György Társulatnak, a „2+1” vokál-hangszeres együttes — tagjai: Bogdan Bratiş, Iulia Iepure, Carina Badea (akik megnyerték az Europa 2013 trófeát egy franciaországi versenyen), Istvánfi Géza, az utolsó vámfalui fazekasmester, aki bízik abban, hogy találnak olyan személyeket, akik szívesen megtanulják a fazekasmestersége, Irina Liuba Horvat, a Szatmár Megyei Múzeum munkatársa a román-ukrán határon átívelő projektek terén kifejtett munkája miatt, Szepessy József világbajnok tőrvívó, aki Baden-Württemberg tartományban népszerűsíti Szatmár megyét, Stahl István sportújságíró, aki nyugdíjba vonulásáig a Szatmári Friss Újság sportrovatának szerkesztője volt, Amalia Tătăran, a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, aki számos nemzetközi és országos versenyen képviselte megyénket, a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata, mivel feljutottak a II. Ligába. Az Év Díja elismerést a Dinu Lipatti Filharmónia kapta meg. A díjat dr. Fátyol Rudolf, a filharmónia menedzsere és Franz Lamprecht művészeti igazgató vette át. Fátyol elmondta, egy évszázada működik a filharmónia, mely Európa nagyvárosaiba elvitte Szatmár megye és Szatmárnémeti hírnevét. Franz Lamprecht megköszönte az elismerést, és elmondta, a továbbiakban is sokat kíván tenni a szatmárnémeti zenekarért.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...