Szatmári fölény a junior párbajozóknál
Utoljára módositva: 2017-12-28 12:02:25

A december 18-án frissített országos rangsor szerint Szép Márton a legjobb ifjúsági korosztályos férfi párbajtőrvívó, őt követi a táblázatban Mácska Ádám és Alex Oroian. Mindhárom a Szatmárnémeti Sportklub vívója.

Igaz, Mácska idő közben átnyergelt a Szatmárnémeti Városi Sportklubhoz, de ott csak a felnőttversenyeken képviseli az új egyesületét.

Az országos rangsor elkészítésénél kilenc versenyen elért eredményt, és az ott szerzett pontokat összesítették. A 19 éves Marci – aki Magyarországon végzi egyetemi tanulmányait – hét versenyen lépett pástra 2017-ben, és öt viadalon pontozott. A legtöbb egységet az idei bajnoki cím hozta neki, 26 pontot, de beszámítottak Marcinak a plovdivi Európa-bajnokságon és az ugyanott rendezett világbajnokságon, a Szövetségi Kupán és a görögországi Heraklionban rendezett ifjúsági korosztályos világkupán szerzett pontok. A bahreini Manamában és Luxemburgba nem ment el, míg Udinéban és Rigában nem sikerült a pontszerzés. A rangsort jövő év február közepén zárják a vajdasági szabácsi és a bázeli vk-viadalok után.

Szép Marci 68 ponttal vezeti a rangsort, Mácska Ádám pedig 49,5 ponttal követi őt. Alex Oroiannak a Szövetségi Kupa-győzelme és a bajnoki érem 44 pontot hozott a „konyhára”, ezzel a harmadik helyen zárja az évet.

Az 53 fős listára felkerült Szilágyi Balázs is, aki 14 ponttal a 12., Kató Zoltán pedig 10 egységgel a 15. A csupán 15 éves Tudor Surducan a 23. pozíciót foglalja el, Zimán Dávid pedig a 37. helyen zárja az évet. A szatmári párbajtőrvívás utánpótlásának az egyik reménységének tartott 13 éves Szabó Szabolcs neve is bekerült a junior-rangsorba, hiszen pontozni tudott a Szövetségi Kupán, és Zimán Dáviddal, illetve további öt vívótársával együtt osztózik a 37. helyen.

A lány párbajtőrvívók – ahol csak idei, 12 versenyt vettek figyelembe, így a 2017-es rangsort le is zárták – mezőnyében sajnos nem került az első húsz közé szatmári sportoló. Az első helyen záró Alexandra Predescu (Bukaresti CSA Steaua) idén tíz versenyen vett részt, mindegyiken pontozott, míg az őt követő Schlier Zsuzsa (Marosvásárhelyi CSS) nyolcból nyolc versenyről hozta a pontokat. A szatmári lányok csak a Szövetségi Kupán pontoztak, így Kató Zsófia és Kiss Astrid a 21., Maria Crăciun és Pfeifer Melany a 36., Jager Viktória, Szabó Boglárka és Toma Lavinia a 49. helyen zárták az évet.

Pesek Attila

Képünkön: Szép Márton, Szilágyi Balázs, Mácska Ádám és Alex Oroian

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...