Szatmári Friss Kávézó
Utoljára módositva: 2017-08-21 15:05:09

 

Kedves Olvasóink!

 

Augusztus 26-án, szombaton, a Partiumi Magyar Napok alatt egy napra, 10 és 18 óra között a Kossuth-kert főbejáratánál, a Gravel Gardenben ismét megnyílik a Szatmári Friss Kávézó.

Egy közösségi találkozóhely kíván lenni, ahol szatmári értékek, kultúra, közélet, újságolvasás, olvasói észrevételek, javaslatok és újságíró találkozhat, közvetlen kapcsolat alakulhat ki és mélyülhet el kötetlen kávéházi hangulatban. Meggyőződésünk, hogy a rohanó világban élő ember számára is jólesik a múlt kellemes emlékeit felidézni, hátradőlve csak úgy olvasni, vagy olykor elmélyülni a jelen történéseiben. A kávézóban ezúttal az Olby Artizan kézműves pékség által felajánlott sós és édes sütemények, valamint gyümölcs kerül felszolgálásra, melynek ára egy-egy kérdés vagy beszélgetés. Hűsítőt, kávét és egyéb innivalót a Szatmári Friss Kávézónak otthont adó Gravel Gardenben lehet megvásárolni.

 

Kellemes volt a hangulat a tavalyi Szatmári Friss Kávézóban

A gyereksarokban a kisebbek számára izgalmas programjavaslatunk van: déli 12 és délután 4 óra között régi újságokból hajtogathatnak érdekes tárgyakat. Ragasztót, írószert, színezőt, egyéb kellékeket mi biztosítunk az alkotásokhoz. Minden ott készült darabot kiállítunk, illetve a következő periódusban megjelentetjük az újság hasábjain és honlapunkon, persze a készítője fotójával és nevével együtt. Ha a csöppség be szeretne kerülni az újságba, s közben valami szépet készítene, mindezt az újrahasznosítás jegyében, akkor érdemes bekukkantani a kávézóba, sőt, emlékbe is kap valami szépet!

 

A gyereksarok munkáiról és alkotóiról fotók kerülhetnek be az újságba

A megye kultúráját, épített és szellemi kulturális örökségét támogató társadalmi felelősségvállalást célzó Szatmári séták elnevezésű rendhagyó sétasorozatunkban ezúttal PMN-különkiadásként a szatmárnémeti Kossuth-kert, vasútállomás és faipari iskola történetét ismerteti Muhi Sándor művészettörténész 14 órától a kávézóban.

 

A szatmárnémeti Kossuth-kert régen

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...