Szatmári Friss Kávézó
Utoljára módositva: 2017-08-21 15:05:09

 

Kedves Olvasóink!

 

Augusztus 26-án, szombaton, a Partiumi Magyar Napok alatt egy napra, 10 és 18 óra között a Kossuth-kert főbejáratánál, a Gravel Gardenben ismét megnyílik a Szatmári Friss Kávézó.

Egy közösségi találkozóhely kíván lenni, ahol szatmári értékek, kultúra, közélet, újságolvasás, olvasói észrevételek, javaslatok és újságíró találkozhat, közvetlen kapcsolat alakulhat ki és mélyülhet el kötetlen kávéházi hangulatban. Meggyőződésünk, hogy a rohanó világban élő ember számára is jólesik a múlt kellemes emlékeit felidézni, hátradőlve csak úgy olvasni, vagy olykor elmélyülni a jelen történéseiben. A kávézóban ezúttal az Olby Artizan kézműves pékség által felajánlott sós és édes sütemények, valamint gyümölcs kerül felszolgálásra, melynek ára egy-egy kérdés vagy beszélgetés. Hűsítőt, kávét és egyéb innivalót a Szatmári Friss Kávézónak otthont adó Gravel Gardenben lehet megvásárolni.

 

Kellemes volt a hangulat a tavalyi Szatmári Friss Kávézóban

A gyereksarokban a kisebbek számára izgalmas programjavaslatunk van: déli 12 és délután 4 óra között régi újságokból hajtogathatnak érdekes tárgyakat. Ragasztót, írószert, színezőt, egyéb kellékeket mi biztosítunk az alkotásokhoz. Minden ott készült darabot kiállítunk, illetve a következő periódusban megjelentetjük az újság hasábjain és honlapunkon, persze a készítője fotójával és nevével együtt. Ha a csöppség be szeretne kerülni az újságba, s közben valami szépet készítene, mindezt az újrahasznosítás jegyében, akkor érdemes bekukkantani a kávézóba, sőt, emlékbe is kap valami szépet!

 

A gyereksarok munkáiról és alkotóiról fotók kerülhetnek be az újságba

A megye kultúráját, épített és szellemi kulturális örökségét támogató társadalmi felelősségvállalást célzó Szatmári séták elnevezésű rendhagyó sétasorozatunkban ezúttal PMN-különkiadásként a szatmárnémeti Kossuth-kert, vasútállomás és faipari iskola történetét ismerteti Muhi Sándor művészettörténész 14 órától a kávézóban.

 

A szatmárnémeti Kossuth-kert régen

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...