Szatmári Friss Kávézó
Utoljára módositva: 2017-08-21 15:05:09

 

Kedves Olvasóink!

 

Augusztus 26-án, szombaton, a Partiumi Magyar Napok alatt egy napra, 10 és 18 óra között a Kossuth-kert főbejáratánál, a Gravel Gardenben ismét megnyílik a Szatmári Friss Kávézó.

Egy közösségi találkozóhely kíván lenni, ahol szatmári értékek, kultúra, közélet, újságolvasás, olvasói észrevételek, javaslatok és újságíró találkozhat, közvetlen kapcsolat alakulhat ki és mélyülhet el kötetlen kávéházi hangulatban. Meggyőződésünk, hogy a rohanó világban élő ember számára is jólesik a múlt kellemes emlékeit felidézni, hátradőlve csak úgy olvasni, vagy olykor elmélyülni a jelen történéseiben. A kávézóban ezúttal az Olby Artizan kézműves pékség által felajánlott sós és édes sütemények, valamint gyümölcs kerül felszolgálásra, melynek ára egy-egy kérdés vagy beszélgetés. Hűsítőt, kávét és egyéb innivalót a Szatmári Friss Kávézónak otthont adó Gravel Gardenben lehet megvásárolni.

 

Kellemes volt a hangulat a tavalyi Szatmári Friss Kávézóban

A gyereksarokban a kisebbek számára izgalmas programjavaslatunk van: déli 12 és délután 4 óra között régi újságokból hajtogathatnak érdekes tárgyakat. Ragasztót, írószert, színezőt, egyéb kellékeket mi biztosítunk az alkotásokhoz. Minden ott készült darabot kiállítunk, illetve a következő periódusban megjelentetjük az újság hasábjain és honlapunkon, persze a készítője fotójával és nevével együtt. Ha a csöppség be szeretne kerülni az újságba, s közben valami szépet készítene, mindezt az újrahasznosítás jegyében, akkor érdemes bekukkantani a kávézóba, sőt, emlékbe is kap valami szépet!

 

A gyereksarok munkáiról és alkotóiról fotók kerülhetnek be az újságba

A megye kultúráját, épített és szellemi kulturális örökségét támogató társadalmi felelősségvállalást célzó Szatmári séták elnevezésű rendhagyó sétasorozatunkban ezúttal PMN-különkiadásként a szatmárnémeti Kossuth-kert, vasútállomás és faipari iskola történetét ismerteti Muhi Sándor művészettörténész 14 órától a kávézóban.

 

A szatmárnémeti Kossuth-kert régen

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 16.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...