Szatmári Friss Kávézó
Utoljára módositva: 2017-08-21 15:05:09

 

Kedves Olvasóink!

 

Augusztus 26-án, szombaton, a Partiumi Magyar Napok alatt egy napra, 10 és 18 óra között a Kossuth-kert főbejáratánál, a Gravel Gardenben ismét megnyílik a Szatmári Friss Kávézó.

Egy közösségi találkozóhely kíván lenni, ahol szatmári értékek, kultúra, közélet, újságolvasás, olvasói észrevételek, javaslatok és újságíró találkozhat, közvetlen kapcsolat alakulhat ki és mélyülhet el kötetlen kávéházi hangulatban. Meggyőződésünk, hogy a rohanó világban élő ember számára is jólesik a múlt kellemes emlékeit felidézni, hátradőlve csak úgy olvasni, vagy olykor elmélyülni a jelen történéseiben. A kávézóban ezúttal az Olby Artizan kézműves pékség által felajánlott sós és édes sütemények, valamint gyümölcs kerül felszolgálásra, melynek ára egy-egy kérdés vagy beszélgetés. Hűsítőt, kávét és egyéb innivalót a Szatmári Friss Kávézónak otthont adó Gravel Gardenben lehet megvásárolni.

 

Kellemes volt a hangulat a tavalyi Szatmári Friss Kávézóban

A gyereksarokban a kisebbek számára izgalmas programjavaslatunk van: déli 12 és délután 4 óra között régi újságokból hajtogathatnak érdekes tárgyakat. Ragasztót, írószert, színezőt, egyéb kellékeket mi biztosítunk az alkotásokhoz. Minden ott készült darabot kiállítunk, illetve a következő periódusban megjelentetjük az újság hasábjain és honlapunkon, persze a készítője fotójával és nevével együtt. Ha a csöppség be szeretne kerülni az újságba, s közben valami szépet készítene, mindezt az újrahasznosítás jegyében, akkor érdemes bekukkantani a kávézóba, sőt, emlékbe is kap valami szépet!

 

A gyereksarok munkáiról és alkotóiról fotók kerülhetnek be az újságba

A megye kultúráját, épített és szellemi kulturális örökségét támogató társadalmi felelősségvállalást célzó Szatmári séták elnevezésű rendhagyó sétasorozatunkban ezúttal PMN-különkiadásként a szatmárnémeti Kossuth-kert, vasútállomás és faipari iskola történetét ismerteti Muhi Sándor művészettörténész 14 órától a kávézóban.

 

A szatmárnémeti Kossuth-kert régen

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...