Szatmári Friss Kávézó
Utoljára módositva: 2014-08-25 14:40:27

A szatmárnémeti Kossuth-kert Partiumi Mesterségek Utcájának egyik sarkában, a több évtizedes fák árnyékában, a Partiumi Magyar Napok szervezői sátrával átellenben augusztus 23-án, szombaton 10 és 18 óra között, egy napsütéses napon megnyitotta „kapuit” a Szatmári Friss Kávézó. A kávézó mellett elhaladó járókelők lelassították lépteiket, mosolyogva bekukkantottak, ismerős vagy kevésbé ismerős tekintetek találkoztak, majd sokan közülük átlépték a képzeletbeli küszöböt. Több volt ez a hely egy olyan kávézónál, melynek „falait” a Szatmári Friss Újság korábbi lapszámai díszítették, amelynek asztalain békeidőket idéző csipkék díszelegtek, ahol befőttes üvegből, különféle gyümölcsöket tartalmazó zöld vagy fekete teát vagy az első automatikusan működő, kávédarálót is tartalmazó kávéfőzőgéppel készült friss, olasz pörkölésű kávét lehetett inni, és mellé szilvalekváros aprósüteményt lehetett enni. Több volt ez a hely egy kötelező jelenlétnél egy nagyobb közönséget megmozgató helyszínen. Több volt ez a hely egy olyan térnél, ahol a gyerekek nyelvhelyességi feladatokat oldhattak meg, mi tagadás nagyon ügyesen és kipróbálhatták a szüleik és nagyszüleik számára régi szép időket idéző írógépek egyikét. Az elképzeléseknek megfelelően egy közösségi találkozóhellyé vált, ahol közéletet, kultúrát, a partiumi (és nem csak) mindennapokat érintő témákkal és kérdésekkel, könnyed, nyugodt és családias hangvételű beszélgetések alatt találkozott újságíró és olvasó. A nagybányai utazó megpihent, az argentin tánccsoport és a Dániában élő kellemesen emlékezik, a csíkszeredai igényes vászontermékeket áruló házaspár felfrissült, a Szatmári Friss Újság olvasója — reméljük — itt is érezhette, hogy fontos nekünk!

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...