Szatmári Friss Kávézó
Utoljára módositva: 2014-08-25 14:40:27

A szatmárnémeti Kossuth-kert Partiumi Mesterségek Utcájának egyik sarkában, a több évtizedes fák árnyékában, a Partiumi Magyar Napok szervezői sátrával átellenben augusztus 23-án, szombaton 10 és 18 óra között, egy napsütéses napon megnyitotta „kapuit” a Szatmári Friss Kávézó. A kávézó mellett elhaladó járókelők lelassították lépteiket, mosolyogva bekukkantottak, ismerős vagy kevésbé ismerős tekintetek találkoztak, majd sokan közülük átlépték a képzeletbeli küszöböt. Több volt ez a hely egy olyan kávézónál, melynek „falait” a Szatmári Friss Újság korábbi lapszámai díszítették, amelynek asztalain békeidőket idéző csipkék díszelegtek, ahol befőttes üvegből, különféle gyümölcsöket tartalmazó zöld vagy fekete teát vagy az első automatikusan működő, kávédarálót is tartalmazó kávéfőzőgéppel készült friss, olasz pörkölésű kávét lehetett inni, és mellé szilvalekváros aprósüteményt lehetett enni. Több volt ez a hely egy kötelező jelenlétnél egy nagyobb közönséget megmozgató helyszínen. Több volt ez a hely egy olyan térnél, ahol a gyerekek nyelvhelyességi feladatokat oldhattak meg, mi tagadás nagyon ügyesen és kipróbálhatták a szüleik és nagyszüleik számára régi szép időket idéző írógépek egyikét. Az elképzeléseknek megfelelően egy közösségi találkozóhellyé vált, ahol közéletet, kultúrát, a partiumi (és nem csak) mindennapokat érintő témákkal és kérdésekkel, könnyed, nyugodt és családias hangvételű beszélgetések alatt találkozott újságíró és olvasó. A nagybányai utazó megpihent, az argentin tánccsoport és a Dániában élő kellemesen emlékezik, a csíkszeredai igényes vászontermékeket áruló házaspár felfrissült, a Szatmári Friss Újság olvasója — reméljük — itt is érezhette, hogy fontos nekünk!

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...