Szatmári futballsiker Németországban
Utoljára módositva: 2014-07-17 17:27:51

A szatmárnémetiek címvédő csapata nyerte meg a németországi Vilsbiburg településen megrendezett Dräxlmaier labdarúgó világkupát. A szatmárnémeti együttes minden mérkőzését megnyerve, megérdemelten hódította el a rangos nemzetközi trófeát.

A szatmáriak csapata minden mérkőzését megnyerte a Dräxlmaier Kupán

Idén is megrendezték a TSV Vilsbiburg labdarúgócsapatának a sportbázisán a Dräxlmaier Labdarúgó Világkupa 2014 elnevezést viselő nemzetközi focitornát. A szombati küzdelmeken a Dräxlmaier nevű, németországi tulajdonban lévő családi vállalkozás különböző országokban működő gyárainak munkásaiból, munkatársaiból összeállított csapatok mérték össze erejüket. Az immár hatodik alkalommal megrendezett tornára összesen 16 csapat nevezett be Németországból, Romániából, Magyarországról, Lengyelországból, Macedóniából, Szerbiából, a Moldovai Köztársaságból, Angliából, Tunéziából, Kínából és az Amerikai kontinensről. A focikupán hozzávetőleg ezren vettek részt, játékosok, szurkolók és egyéb látogatók.

A tornát végül kiváló játékkal a címvédő szatmárnémeti csapat nyerte meg, amelyik a Dräxlmaier lengyelországi válogatottját 4–0-s kiütéses győzelemmel múlta felül a döntőben. A félidőben 2–0 volt a szatmáriak előnye, a második játékrészben pedig a csereként beállt Kirner János duplázott, így alakult ki a 4–0-s végeredmény. Ugyanitt kiemelhetjük, hogy a szatmári együttes minden mérkőzését megnyerte a tornán, és csupán egyetlen gólt kapott a Tunézia elleni elődöntőben. Így nem csoda, hogy a torna legjobb kapusának Dobrai Rájmondot választották meg, a gólkirály pedig Kirner János lett, aki immár harmadik alkalommal nyerte el ezt a címet.

„Nagyon boldogok és egyben büszkék vagyunk arra, hogy sikerült elérnünk célunkat. A két éves kemény felkészülési időszak, amelynek során heti alkalommal edzettünk, meghozta a várt eredményt” – nyilatkozta Majorcsák Zsolt a szatmáriak csapatkapitánya, aki hozzátette, hogy a sikerhez hozzájárult a szatmári szurkolók támogatása is, akik elutaztak Németországba és végig a csapat mellett álltak.

„Gratulálunk a szatmárnémeti csapatnak és szurkolóinak a rangos focitorna megnyeréséhez” – mondta Karl Wallner a Dräxlmaier Group produkciós és logisztikai főigazgatója, aki hozzátette, hogy a csapatszellem nemcsak a munkában, hanem a játékban is meglátszott.

Fritz Dräxlmaier vezérigazgató és a végrehajtótanács elnöke kiemelte: „A Dräxlmaier világkupa, amelyet a vállalkozás központi székhelyén, Vilsbiburgban rendeztünk, egy jelentős interkulturális találkozó. A csapatok évről évre növekvő száma, a résztvevők lelkesedése, valamint a játékosok és a szurkolók általi elismerés szép módon mutatja be a Dräxlmaier családot.”

A Dräxlmaier Kupát először 2004-ben rendezték meg, akkor a Piteşti-i csapat győzött, 2006-ban, 2008-ban, 2012-ben és az idei tornán a szatmárnémeti csapat nyert, míg 2010-ben a hazai pályán játszó vilsbiburgi együttes végzett az élen.

 

Dräxlmaier Kupa 2014

Végeredmény: 1.Szatmárnémeti, 2. Lengyelország, 3. Tunézia, 4. Szerbia, 5. Vilsbiburg, 6. Macedónia, 7. Temesvár, 8. Amerika (Nicaragua, Mexikó és Amerikai Egyesült Államok), 9. Brassó, 10. Vajdahunyad, 11. Anglia, 12. Moldovai Köztársaság, 13. Lipcse, 14. Magyarország, 15. Piteşti, 16. Kína.

A szatmárnémeti csapat eredményei: csoportmérkőzések: Szatmárnémeti – Szerbia 2–0, Szatmárnémeti – Kína 6–0, Szatmárnémeti – Anglia 3–0; negyeddöntő: Szatmárnémeti – Macedónia 3–0; elődöntő: Szatmárnémeti – Tunézia 2–1; döntő: Szatmárnémeti – Lengyelország 4–0.

A szatmárnémetiek győztes csapata: Dobrai Rájmond, Todor Ştefan – kapusok, Botos Dániel, Sălăgeanu Răzvan, Glodean Bogdan, Nagy Zoltán, Pop Marius, Berci A. Petrică, Găvruş Florin, Botos Alexandru, Cădar Cătălin, Kirner János, Tripon Bogdan, Ştef Adrian, Matei Chendea Sergiu, Puti Florin, Marian Sorin si Majorcsák Zsolt – mezőnyjátékosok. Szakmai stáb: Estinca Andrei, Bódi Attila, Nagy István, Tar József és Botos Ales. Masszőr: Dr. Babos József.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 16:40
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kszi, Simon
Ma, 18:45
Mindenkinek jár az igaz szerelem. Ám a tizenhét esztendős Simon Spier számára ez nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az az osztálytársa, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Samfest Jazz fesztivál
Ma, 19:00
Shakatak, Molnár Dixieland Band, Stavros Lantsias Sextet, Exit Oz — a dzsesszmuzsika legkiválóbbjai szórakoztatják az érdeklődőket a Tűzoltótorony tövében.
Szatmárnémeti, T?zoltótorony

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 24.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...