Szatmári kézilabdázó lányok a Fradinál
Utoljára módositva: 2018-07-03 11:51:17

Négy napos edzőtáborban járt a Ferencváros népligeti bázisán a Szatmár-Ferencváros határon átnyúló női utánpótlás korosztályos kézilabda-programban résztvevő 13 település 32 lány játékosa és 6 edzője.

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria Bajnokok Ligája-szereplő csapatának vezetőedzője, illetve Kökény Bea, Szarka Éva, Pádár Ildikó, Fiedler Era, Őze Bea, Bene Schill Lilla pályaedzők és Fiedler Adrian kapusedző több alkalommal tartottak foglalkozást. Minden nap voltak mérkőzés-szituációs foglalkozások, elméleti és taktikai, valamint technikai jellegű edzések is. A gyakorlatokat a Ferencváros korosztályos csapatainak játékosaival közösen végezték a szatmári lányok, nagy dinamikájú és magas hőfokú edzésmunkával.

Kiss Zoltán Sándor, a Szatmár sportjáért és Kultúrájáért Egyesület elnöke, illetve a program vezetője elmondta, a belvárosi szállásra tömegközlekedéssel utaztak az ifjú sportolók, ezáltal is megismerve Budapest építészeti és kulturális sokszínűségét. Szabadidőben is volt program: egy speciális jumping-park látogatás mellett focizás, játszóterezés, belvárosi esti séta, fagyizás és metrózás is volt a programban.

„Köszönetünket fejezzük ki a Ferencvárosi Torna Club, kézilabda szakosztályának a lehetőségért és a feltételek biztosításáért és a Magyar Kézilabda-szövetségnek a nyújtott támogatásért. Ezek a kislányok az első fecskék, akik nem csak egynapos tornákra látogattak Budapestre, hanem egy minden szempontból példaértékű kézilabda program aktív alakítói és úttörői lettek” — tette hozzá Kiss Zoltán Sándor, aki azt is elmondta, hogy a továbbiakban 150 utánpótlás korosztályos játékos és 25 edző a debreceni női junior világbajnokság mérkőzéseit is meglátogathatják, majd az augusztusi alapozási időszakban a csengeri és a mátészalkai edzőtáborokban is sokan részt vesznek.

20 edző a júliusi három napos, „Elit” edzőképzésen, a Népligetben gyarapíthatja szakmai tudását Elek Gábor nemzetközi mesteredző vezetésével és a magyar edzői elit segítségével.

„Most már nyugodtan kimondhatjuk, jó úton halad a szatmári női kézilabda jövője, erős tömegbázis, fejlődő játékosok, erősödő edzői háttér és kialakulófélben lévő sportvezetői képesség jellemzi a résztvevőket. Már látszik az alagút vége, és az eredmények is azt igazolják. hogy kitartó munkával bármit, jelesül egy kézilabda iskolát is meg lehet teremteni a semmiből. Akarat, kitartás, sok munka és erős hit kell hozzá” — folytatta a programvezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...