Szatmári siker a profiknál
Utoljára módositva: 2014-08-10 16:38:19

A bükkaljai erdőkben „hajtották meg a lovakat” az ACAR–GerBog tereprali pilótái. A több száz lóerő sem tudta kihúzni egyeseket a sáros gázlókból, mások feladni kényszerültek a versenyt.

A szatmári páros, Ovidiu Domide és Daniel Nistor nyerte az ACAR–GerBog terepralit

A szatmári Ovidiu Domide, Daniel Nistor kettős nyerte meg az ACAR–GerBog terepralit, amelyet pénteken és szombaton rendeztek meg a Nagyerdő, illetve a Bükkalja vidékén. Az első napon egy rövid távot kellett teljesítsenek a pilóták a Szamos töltése mentén, a rutinos Domide pedig már itt megmutatta, hogy mit tud. Így szombaton elsőként vághatott neki a távnak a Szinfalu határában felállított rajtponttól. A péntek esti zápor rásegített, hogy az erdei terep még nehezebb legyen a versenyzőknek. Egyesek elakadtak, csak segítséggel tudtak kikászálódni a mocsaras gázlóból, mások pedig majdnem benézték a féktávot a csúszós, agyagos talajon és csak a rutinnak köszönhetően nem landoltak a fák között. Néhány autót vontatva kellett visszahozni az erdőből az „autóparkba”, öten feladni kényszerültek a versenyt. Mindezek ellenére a pilóták egybehangzó véleménye az volt, hogy izgalmas és jó pálya volt. Még a két lengyel páros, Robert Rozek és Rafal Dabek, illetve Daniel Witasik és Michal Pouzety is azt mondták, szívesen visszatérnének egy szatmári terepralira. Az előbbiek vélhetően a győzelemért jönnének vissza, mivel ezen a hétvégén csak a második helyen zártak, a Domide, Nistor páros több mint kilenc percet vert rájuk.

A quados Szejke Vilmos az autósokat is maga mögé utasította a bükkaljai erdőben

Két quados állt rajthoz és maguk között remek versenyt hoztak össze. Taposták a gázt, autóversenyzőket köröztek le, végül három perc döntött a győztes Mihai Ban javára, aki így megnyerte a kategóriát.

Az amatőröknél a nagybányai Marius Mateş, Alin Bob kettős toronymagasan nyert.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉNYSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

Eredmények

Quad: 1. Mihai Ban (Yamaha – 1 óra 18 perc 09 másodperc), 2. Szejke Vilmos (Suzuki – 01:21:14).

Autó, profi: 1. Ovidiu Domide, Daniel Nistor (Nissan – 01:29:09), Robert Rozek, Rafal Dabek (Suzuki – 01:38:18), Mihai Leonte, Ovidiu Paşcu (Arover, 01:40:06), Daniel Witasik, Michal Pouzety (Suzuki – 01:58:19), Adrian Rusu, Bogdan Rotar (Opel – 02:35:13), Dan Berger, Marius Dobrişan (Jeep – 03:40:00), Butka Sándor, Csoma István (Subaru – feladták), Horia Ghiriguţ, Viorel Iordache (Suzuki – feladták).

Autó, amatőr: 1. Marius Mateş, Alin Bob (Jeep – 01:46:46), Krisztián Zsolt, Vajas Zsolt (Suzuki, 02:08:52), Cristian Tudosa, Daniel Dănilă Antochi (Nissan – 02:47:56), Claudiu Mureşan (Nissan – feladta), Miahi Coţ, Adina Onuţan (Nissan – feladták), Valentin Constantin (Suzuki – feladta).

Fotók: Pesek Attila

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉNYSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...