Szatmári siker a profiknál
Utoljára módositva: 2014-08-10 16:38:19

A bükkaljai erdőkben „hajtották meg a lovakat” az ACAR–GerBog tereprali pilótái. A több száz lóerő sem tudta kihúzni egyeseket a sáros gázlókból, mások feladni kényszerültek a versenyt.

A szatmári páros, Ovidiu Domide és Daniel Nistor nyerte az ACAR–GerBog terepralit

A szatmári Ovidiu Domide, Daniel Nistor kettős nyerte meg az ACAR–GerBog terepralit, amelyet pénteken és szombaton rendeztek meg a Nagyerdő, illetve a Bükkalja vidékén. Az első napon egy rövid távot kellett teljesítsenek a pilóták a Szamos töltése mentén, a rutinos Domide pedig már itt megmutatta, hogy mit tud. Így szombaton elsőként vághatott neki a távnak a Szinfalu határában felállított rajtponttól. A péntek esti zápor rásegített, hogy az erdei terep még nehezebb legyen a versenyzőknek. Egyesek elakadtak, csak segítséggel tudtak kikászálódni a mocsaras gázlóból, mások pedig majdnem benézték a féktávot a csúszós, agyagos talajon és csak a rutinnak köszönhetően nem landoltak a fák között. Néhány autót vontatva kellett visszahozni az erdőből az „autóparkba”, öten feladni kényszerültek a versenyt. Mindezek ellenére a pilóták egybehangzó véleménye az volt, hogy izgalmas és jó pálya volt. Még a két lengyel páros, Robert Rozek és Rafal Dabek, illetve Daniel Witasik és Michal Pouzety is azt mondták, szívesen visszatérnének egy szatmári terepralira. Az előbbiek vélhetően a győzelemért jönnének vissza, mivel ezen a hétvégén csak a második helyen zártak, a Domide, Nistor páros több mint kilenc percet vert rájuk.

A quados Szejke Vilmos az autósokat is maga mögé utasította a bükkaljai erdőben

Két quados állt rajthoz és maguk között remek versenyt hoztak össze. Taposták a gázt, autóversenyzőket köröztek le, végül három perc döntött a győztes Mihai Ban javára, aki így megnyerte a kategóriát.

Az amatőröknél a nagybányai Marius Mateş, Alin Bob kettős toronymagasan nyert.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉNYSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

Eredmények

Quad: 1. Mihai Ban (Yamaha – 1 óra 18 perc 09 másodperc), 2. Szejke Vilmos (Suzuki – 01:21:14).

Autó, profi: 1. Ovidiu Domide, Daniel Nistor (Nissan – 01:29:09), Robert Rozek, Rafal Dabek (Suzuki – 01:38:18), Mihai Leonte, Ovidiu Paşcu (Arover, 01:40:06), Daniel Witasik, Michal Pouzety (Suzuki – 01:58:19), Adrian Rusu, Bogdan Rotar (Opel – 02:35:13), Dan Berger, Marius Dobrişan (Jeep – 03:40:00), Butka Sándor, Csoma István (Subaru – feladták), Horia Ghiriguţ, Viorel Iordache (Suzuki – feladták).

Autó, amatőr: 1. Marius Mateş, Alin Bob (Jeep – 01:46:46), Krisztián Zsolt, Vajas Zsolt (Suzuki, 02:08:52), Cristian Tudosa, Daniel Dănilă Antochi (Nissan – 02:47:56), Claudiu Mureşan (Nissan – feladta), Miahi Coţ, Adina Onuţan (Nissan – feladták), Valentin Constantin (Suzuki – feladta).

Fotók: Pesek Attila

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉNYSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...