Szatmári Termék: augusztus 23-án mutatkozik be a védjegy
Utoljára módositva: 2019-08-20 14:18:24

A Partiumi Magyar Napok programjának részeként pénteken, augusztus 23-án 11 órai kezdettel a Lépésházban mutatják be az elmúlt hónapok munkája során létrehozott Szatmári Termék védjegyet, illetve ez alkalommal megismerkedhetünk a termékcsalád első tagjaival is.

„Több hónapos előkészítő munkát követően sikerült létrehozni a Szatmári Termék védjegyet, amelyhez már több mint tíz termelő csatlakozott. Úgy éreztük, hogy ez a lépés szükségszerű, hiszen az élelmiszerpiacon is a multinacionális vállalatok dominálnak, a helyi termelők pedig sok esetben veszítenek versenyképességükből. A Szatmári Termék védjegy emellett egyfajta garancia a jó minőségre is” — mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a védjegy létrehozásának ötletgazdája és projektvezetője.

A védjegyhez tartozás előnye a termelők számára, hogy a Szatmári Termék egy önálló és markáns arculattal, teljes marketingeszköztárral népszerűsíti a helyi termékeket, illetve a tudatos, helyi termékeket előnyben részesítő vásárlást.

A Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület által szervezett pénteki rendezvényen a projekt bemutatása mellett a résztvevők fontos részleteket tudhatnak meg a lokálpatriotizmust erősítő védjegyekről: Becze István a Székely Termék védjegy képviseletében beszél majd az eddigi tapasztalatokról, hasznos tanácsokkal ellátva a szatmáriakat.

Az eseményen meg is lehet majd kóstolni a Szatmári Termékeket: borokat, ásványvizet, kenyeret, lekvárokat, húskészítményeket és még számos, Szatmár megyében gyártott finomságot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...