Szatmári üzletember ellen vizsgálódik a DNA
Utoljára módositva: 2014-03-19 13:51:18

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nagyváradi irodájának ügyészei bűnvádi eljárást kezdeményeztek és elrendelték Viorel Amariei és Alexandru Voinea 24 órás őrizetbe vételét, akiket ismételten elkövetett befolyással való visszaéléssel gyanúsítanak. Az őrizetbe vételt elrendelő parancsból kiderül, 2013 júniusában a két gyanúsított a későbbi feljelentőtől, egy cég adminisztrátorától 3 millió lej kenőpénzt kértek, melynek fejében azt ígérték, hogy közbenjárnak a volt pénzügyminiszternél, Daniel Chițoiunál, hogy utaljon ki támogatást a Nagyváradi Hőerőmű támogatására. A feljelentő azt remélte, hogy ennek az ügyletnek köszönhetően visszaszerezheti azt a pénzösszeget, mellyel a Nagyváradi Hőerőmű tartozott neki a kiszállított szénmennyiség miatt. Ugyanazon időben Amariei Viorel és Voinea Alexandru a gazdasági minisztériumban levő szoros összeköttetéseikre hivatkozva ugyanazon feljelentőtől 18 százalékos jutalékot kértek egy 9 millió lejes szerződésből. Ez esetben a gyanúsítottak azt ígérték, hogy az ismeretség révén szerződéshez juttatják a feljelentőt, melynek révén sor kerülhet az általa adminisztrált Bihar megyei kőfejtő konzerválására és ökológiai szempontoknak megfelelő átalakítására. A két gyanúsított ellen a büntetőeljárási törvénykönyv 390-es cikkelye alapján indítottak eljárást. Tegnap a Szatmár Megyei Törvényszék a két férfi nevére 30 napos előzetes letartóztatási parancsot adott ki. Viorel Amariei a Szatmárnémetiben található Morena étterem tulajdonosa, aki ellen egy másik ügyben már nyomoznak a hatóságok, azt követően, hogy egy lopott Aston Martin gépjárművet vezetett.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...