Szatmári vívók az ország legjobbjai között
Utoljára módositva: 2017-12-06 18:51:04

Amalia Tătăran, Veres Gréta, Mácska Ádám, Alexandru Oroian, Szilágyi Balázs és az edző Nagy Lehel is díjazva volt a legjobbak között a Román Vívószövetség évvégi gáláján, Bukarestben.

Hat szatmárnémeti vívót díjazott szerdán egy elegáns bukaresti szálloda konferenciatermében rendezett év végi gáláján a román szövetség (FRS).

Laura Badea, a föderáció elnöke azokat a sportolókat részesített jutalomban, akik 2017-ben kimagasló eredményeket értek el fontos versenyeken. Az év sportolója a FRS-nél Bianca Pascu, a Bukaresti Dinamo SK kardvívója lett, aki Tblisziben, a felnőttek Európa-bajnokságán egyéni bronzérmet szerzett. A rangsor második helyét foglalja el a kardvívó klubtársa, a szatmárudvari Amalia Tătăran, aki párbajtőrvívó-válogatottal szerzett bronzérmet Tbilisziben, majd Minszkben, a 21 éven aluliak Eb-jén egyéni ezüstérmes lett. A képzeletbeli dobogót Iulian Teodosiu kardvívó egészíti ki, ő is a Dinamo sportolója.

Amalia Tătăran válogatottbeli csapata egyébként a negyedik helyen zárt a rangsorban. A tbilisi Eb-bronzérmes női párbajtőrvívó-válogatottat a Bukaresti CSA Steaua szatmárnémeti sportolója, Veres Gréta erősíti, mellettük még csapattagok Raluca Sbîrcia és Adela Danciu.

A hatodik helyre lett rangsorolva a Plovdivba Eb-bronzérmes kadett korosztályos fiú csapat, amelynek a gerincét három szatmárnémeti srác alkotja: Alexandru Oroian és Szilágyi Balázs a Szatmárnémeti SK-tól, illetve Mácska Ádám, a Szatmárnémeti VSK-tól.

Díjazva voltak ezen csapatok edző is, így a férfi kadett és junior koroszályos válogatott szakvezetője, Nagy Lehel is a szövetség elismerésében részesült. Ő Radu Podeanuval együtt készíti a válogatottat.

Laura Badea jutalmazta az év legjobb edzőit is, így a Szatmárnémeti SK szakembere, Nagy Lehel is díjazva volt a nyolc kiemelt edzők között.

Fotó: Román Vívószövetség/Daniel Remeș

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...