Szatmáriak a sárospataki Tündértánc Élménytáborban
Utoljára módositva: 2014-07-21 09:59:04

A sárospataki Tengerszem Campingben megrendezett Tündértánc táborban idén a Langdon Down Transilvania Egyesület négy kedvezményezettje — Kerti Oszkár, Erdei Csilla, Pálinkás Helga és Borbály Szilárd — családtagjaik kíséretében vehetett részt.

 

Már régóta hagyomány és gyógyító program egyben, hogy a Hans Lindner Alapítvány nyári táborokat szervez a Reménysugár program rákbeteg gyermekei és családjai számára, és már nem csak nekik. A június végi szatmárnémeti tábort követően az alapítvány újra aktívan kapcsolódott be abba a Sárospatakon évente megrendezett tábornak a létrejöttébe, melyet a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány szervez.

A tábor különlegessége, hogy a beteg gyerekek szülei és egészséges testvérei is részt vesznek a programokon. A tábor szervezőinek célja, hogy a kórházi kezelések után a gyerekek elfeledjék a kellemetlen élményeket, egy héten át kikapcsolódjanak, szórakozzanak, jól érezzék magukat azonos korú társaikkal.

Július 7. és 13. között az alapítvány pártfogását élvező szatmárnémeti székhelyű Langdon Down Transilvania Egyesület 4 kedvezményezettje — Kerti Oszkár, Erdei Csilla, Pálinkás Helga és Borbály Szilárd — vett részt a sárospataki Tengerszem Campingben megrendezett Tündértánc táborban. Családjaik kíséretében egy programokban gazdag, nagyon szép hetet töltöttek az élményterápiás táborban, mely mostanra nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Erdélyből és Kárpátaljáról is érkeztek leukémiás, daganatos és más betegségekből gyógyuló gyerekek.

A szervezők az évek során gyűjtött tapasztalataikat is hozzák magukkal, tudják, hogy mire van szükségük a gyerekeknek, tudják, ők nem várnak mást, csak azt, hogy mindenki ugyanúgy kezelje és szeresse őket, mint a többi gyereket. Már a megnyitó is egy szórakoztató, interaktív zenés-táncos mulatság volt Panka bohóccal. Ezután motorosok látogatták meg a tábort, és a gyerekek kipróbálhatták ezt az adrenalindús sportot is.

A gyerekeket minden nap más és más élményterápiás program várta és emellett nagy örömmel lubickoltak a táborbeli termálvizes medencében. Két különleges kiránduláson is részt vettek, az elsőn egy igazi rabszállítóval utaztak a sátoraljaújhelyi Börtön-Múzeumba, melyhez egy igen izgalmas rendőrkutyás bemutató is társult. A második kirándulás a Zempléni Kalandparkba volt. Ezekkel a programokkal párhuzamosan szinte állandó jelleggel nyitva voltak a kézügyességi műhelyek: textilszobrászat, harisnyakötés, porcelánfestés stb.

Az utolsó napon a rossz idő ellenére sem maradt el a BNV koncert és a záróbuli, ahol a gyerekek meglepetés-ajándékokat kaptak, aztán ha még volt erejük, táncolhattak is. A gyerekeknek rendkívüli élményt jelentett a tábor, az anyukák is jól érezték magukat, örülni, gondtalanul játszani láthatták gyermeküket, megismerkedhettek más szülőkkel is, új barátságok szövődtek.

A szervezők hálatelt szívvel beszéltek arról az összefogásról, ami a táborok megvalósulását övezte, hiszen sokan járultak hozzá, segítettek, hogy a részt vevő 150 gyermek arca boldogan ragyogjon, bár valamilyen oknál fogva mégsem élhet olyan felhőtlen gyerekkort, mint hasonló korú társaik. A Hans Lindner Alapítvány ezúton is kiemelt köszönetet mond azoknak, akik Szatmárnémetiből segítették a tábor megvalósulását: Gheorghe Bodea, Camil Burian, Barta Ludovic, Vincze Enikő, Varga Árpád, Kóródi Szabolcs Attila, Reich Ferenc, Fastus Richard, Balogh Ferenc, illetve mindazoknak, akik adójuk 2%-át a Hans Lindner Alapítványnak ajánlották 2014-ben. Ők valóban részesei az örömszerzésnek és ezzel is életben tartják a reményt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...