Szatmáriak görögországi alkotótáborban
Utoljára módositva: 2018-06-09 10:33:10

Kovács Emil Lajos szatmárnémeti festőművész a görögországi Zákinthosz szigetére szervezett képzőművészeti alkotótábort, amelyen több művészeti ágat képviselő alkotók vesznek részt.

Kovács Emil Lajos festőművész elmondta, hogy több éve szervez rendszeresen alkotótáborokat hazai városokban, s egy ideje igyekszik eljutni néhány képzőművész társával külföldre is. Eddig háromszor volt Görögországban alkotótáborban, a marosvásárhelyiek szervezésében Leptokariára jutott el. Most viszont úgy gondolta, hogy egy sokkal szebb helyre, a Jón-tenger gyöngyszemének számító Zákinthosz szigetére szervez egy alkotótábort, ebben pedig egy budapesti utazási iroda volt a partnere. Képzőművészeti és irodalmi táborként határozták meg, így aztán a táborozók között vannak festők, szobrászok, iparművészek, költők, zenészek és műkedvelők Magyarországról, Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről is. Sajnos szatmáriak kevesen vannak, pedig elsősorban rájuk számított a szervező. A táborozók között van Kóter László, Guga Zsóka, Szatmári Elemér lelkipásztor, Hitter Ferenc művészeti író Felsőbányáról, Veress-Pietrar Erzsébet festőművész Kapnikbányáról, de velük utazott Nagy Jenő galériatulajdonos is Hévízről, aki az elkészült munkák iránt érdeklődik. Hitter filmet forgat a tábor eseményeiről. Az alkotótábor május 30-tól június 10-ig tart, ez idő alatt mindenki a maga eszközeivel igyekszik megragadni és rögzíteni a mediterrán hangulatot, a résztvevők lelkesedése óriási. Kovács elmondta, hogy eredetileg egyszeri alkalomra gondolt, de lehet, hogy lesz folytatás, mert mindenkinek nagyon tetszik. A tábornak ötven résztvevője van, ebből 37 képzőművész, akik az itt készült anyaggal lehetőség szerint együtt fognak majd bemutatkozni egy budapesti kiállításon. Kovács Emil Lajos szerint fontos, hogy eljussanak az alkotók táborokba, főleg az olyanokba, ahol több művészeti ág képviselői is jelen vannak, mert egymástól tanulva fejlődik a látásmódjuk és a kifejezési módjuk.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...