Szatmáriak görögországi alkotótáborban
Utoljára módositva: 2018-06-09 10:33:10

Kovács Emil Lajos szatmárnémeti festőművész a görögországi Zákinthosz szigetére szervezett képzőművészeti alkotótábort, amelyen több művészeti ágat képviselő alkotók vesznek részt.

Kovács Emil Lajos festőművész elmondta, hogy több éve szervez rendszeresen alkotótáborokat hazai városokban, s egy ideje igyekszik eljutni néhány képzőművész társával külföldre is. Eddig háromszor volt Görögországban alkotótáborban, a marosvásárhelyiek szervezésében Leptokariára jutott el. Most viszont úgy gondolta, hogy egy sokkal szebb helyre, a Jón-tenger gyöngyszemének számító Zákinthosz szigetére szervez egy alkotótábort, ebben pedig egy budapesti utazási iroda volt a partnere. Képzőművészeti és irodalmi táborként határozták meg, így aztán a táborozók között vannak festők, szobrászok, iparművészek, költők, zenészek és műkedvelők Magyarországról, Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről is. Sajnos szatmáriak kevesen vannak, pedig elsősorban rájuk számított a szervező. A táborozók között van Kóter László, Guga Zsóka, Szatmári Elemér lelkipásztor, Hitter Ferenc művészeti író Felsőbányáról, Veress-Pietrar Erzsébet festőművész Kapnikbányáról, de velük utazott Nagy Jenő galériatulajdonos is Hévízről, aki az elkészült munkák iránt érdeklődik. Hitter filmet forgat a tábor eseményeiről. Az alkotótábor május 30-tól június 10-ig tart, ez idő alatt mindenki a maga eszközeivel igyekszik megragadni és rögzíteni a mediterrán hangulatot, a résztvevők lelkesedése óriási. Kovács elmondta, hogy eredetileg egyszeri alkalomra gondolt, de lehet, hogy lesz folytatás, mert mindenkinek nagyon tetszik. A tábornak ötven résztvevője van, ebből 37 képzőművész, akik az itt készült anyaggal lehetőség szerint együtt fognak majd bemutatkozni egy budapesti kiállításon. Kovács Emil Lajos szerint fontos, hogy eljussanak az alkotók táborokba, főleg az olyanokba, ahol több művészeti ág képviselői is jelen vannak, mert egymástól tanulva fejlődik a látásmódjuk és a kifejezési módjuk.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...