Szatmáriak sikere a Mesék Szárnyán
Utoljára módositva: 2014-03-25 18:00:01

Három szatmári csapat vett részt a XV. alkalommal megszervezett mesevetélkedő országos döntőjén. Jó eredményekkel tértek haza Nagyváradról.

Szatmár megyét a 10-es Számú Általános Iskola három csapata képviselte

Szombaton rendezték meg a Mesék Szárnyán — XV. Mesevetélkedő országos döntőjét Nagyváradon. Az idén az ország 13 magyarlakta megyéjéből 32 döntős csapat méretkezett meg Benedek Elek tizenkét meséjének alapos ismeretéből.

Valóságos programkavalkáddal várták a gyerekeket az idei jubileumi rendezvényen. Pénteken a csapatok képes összeállításban mutatkoztak be, ezután kézműves foglalkozásokkal és ismerkedő játékokkal tarkították az első napot, valamint egy nagy ünnepi tortával is meglepték a gyerekeket az évforduló alkalmából.

Szombat reggel zajlott a tulajdonképpeni mesevetélkedő, mely két részből állt: először is a csapatok tíz feladatlapon adtak számot arról, mennyire ismerik töviről hegyire a meséket, ezután a versenyfelhívásban szereplő tizenkét mese valamelyikéből adtak elő egy rövid jelenetet.

Szatmár megyét a 10-es Számú Általános Iskola három csapata képviselte, Reich Annamária tanítónő kisdiákjai. Mindhárom csapat nagyon jó eredményekkel büszkélkedhet, hiszen a Puma csapat — Baki Abigél, Bran Cynthia, Ludescher-Tyukodi Réka és Sike Zsuzsanna — a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a V 8 csapat — Balla Tamás, Jankó-Szép Ákos, Mészáros Bálint, Szilágyi Dávid — pedig negyedik helyezést ért el, dicséretet érdemelve. A színpadi produkciók kategóriájában mindhárom szatmári csapat előkelő díjjal tért haza: I. díjjal tüntette ki a zsűri a Fa csapatot — Halász Eszter, Reskó Eszter, Pénzes Evelin és Tőtős Regina, a V8 csapatot III. helyezéssel jutalmazta, a Puma csapatot pedig dicséretben részesítette.

A gyerekek munkáit, jeleneteit tizenkét tagú zsűri bírálta el, melyben megyénket Szejke Ottilia elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő képviselte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 18.
Ha elég elkötelezetten és bátran közeledik a problémához, sokkal hamarabb átlátja és így a megoldást is hamarabb megtalálja.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...