Szatmáriak sikere a Mesék Szárnyán
Utoljára módositva: 2014-03-25 18:00:01

Három szatmári csapat vett részt a XV. alkalommal megszervezett mesevetélkedő országos döntőjén. Jó eredményekkel tértek haza Nagyváradról.

Szatmár megyét a 10-es Számú Általános Iskola három csapata képviselte

Szombaton rendezték meg a Mesék Szárnyán — XV. Mesevetélkedő országos döntőjét Nagyváradon. Az idén az ország 13 magyarlakta megyéjéből 32 döntős csapat méretkezett meg Benedek Elek tizenkét meséjének alapos ismeretéből.

Valóságos programkavalkáddal várták a gyerekeket az idei jubileumi rendezvényen. Pénteken a csapatok képes összeállításban mutatkoztak be, ezután kézműves foglalkozásokkal és ismerkedő játékokkal tarkították az első napot, valamint egy nagy ünnepi tortával is meglepték a gyerekeket az évforduló alkalmából.

Szombat reggel zajlott a tulajdonképpeni mesevetélkedő, mely két részből állt: először is a csapatok tíz feladatlapon adtak számot arról, mennyire ismerik töviről hegyire a meséket, ezután a versenyfelhívásban szereplő tizenkét mese valamelyikéből adtak elő egy rövid jelenetet.

Szatmár megyét a 10-es Számú Általános Iskola három csapata képviselte, Reich Annamária tanítónő kisdiákjai. Mindhárom csapat nagyon jó eredményekkel büszkélkedhet, hiszen a Puma csapat — Baki Abigél, Bran Cynthia, Ludescher-Tyukodi Réka és Sike Zsuzsanna — a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a V 8 csapat — Balla Tamás, Jankó-Szép Ákos, Mészáros Bálint, Szilágyi Dávid — pedig negyedik helyezést ért el, dicséretet érdemelve. A színpadi produkciók kategóriájában mindhárom szatmári csapat előkelő díjjal tért haza: I. díjjal tüntette ki a zsűri a Fa csapatot — Halász Eszter, Reskó Eszter, Pénzes Evelin és Tőtős Regina, a V8 csapatot III. helyezéssel jutalmazta, a Puma csapatot pedig dicséretben részesítette.

A gyerekek munkáit, jeleneteit tizenkét tagú zsűri bírálta el, melyben megyénket Szejke Ottilia elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő képviselte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...