Szatmáriak sikere a Mesék Szárnyán
Utoljára módositva: 2014-03-25 18:00:01

Három szatmári csapat vett részt a XV. alkalommal megszervezett mesevetélkedő országos döntőjén. Jó eredményekkel tértek haza Nagyváradról.

Szatmár megyét a 10-es Számú Általános Iskola három csapata képviselte

Szombaton rendezték meg a Mesék Szárnyán — XV. Mesevetélkedő országos döntőjét Nagyváradon. Az idén az ország 13 magyarlakta megyéjéből 32 döntős csapat méretkezett meg Benedek Elek tizenkét meséjének alapos ismeretéből.

Valóságos programkavalkáddal várták a gyerekeket az idei jubileumi rendezvényen. Pénteken a csapatok képes összeállításban mutatkoztak be, ezután kézműves foglalkozásokkal és ismerkedő játékokkal tarkították az első napot, valamint egy nagy ünnepi tortával is meglepték a gyerekeket az évforduló alkalmából.

Szombat reggel zajlott a tulajdonképpeni mesevetélkedő, mely két részből állt: először is a csapatok tíz feladatlapon adtak számot arról, mennyire ismerik töviről hegyire a meséket, ezután a versenyfelhívásban szereplő tizenkét mese valamelyikéből adtak elő egy rövid jelenetet.

Szatmár megyét a 10-es Számú Általános Iskola három csapata képviselte, Reich Annamária tanítónő kisdiákjai. Mindhárom csapat nagyon jó eredményekkel büszkélkedhet, hiszen a Puma csapat — Baki Abigél, Bran Cynthia, Ludescher-Tyukodi Réka és Sike Zsuzsanna — a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a V 8 csapat — Balla Tamás, Jankó-Szép Ákos, Mészáros Bálint, Szilágyi Dávid — pedig negyedik helyezést ért el, dicséretet érdemelve. A színpadi produkciók kategóriájában mindhárom szatmári csapat előkelő díjjal tért haza: I. díjjal tüntette ki a zsűri a Fa csapatot — Halász Eszter, Reskó Eszter, Pénzes Evelin és Tőtős Regina, a V8 csapatot III. helyezéssel jutalmazta, a Puma csapatot pedig dicséretben részesítette.

A gyerekek munkáit, jeleneteit tizenkét tagú zsűri bírálta el, melyben megyénket Szejke Ottilia elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő képviselte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 22.
Ma különös gonddal tegyen eleget munkahelyi kötelezettségeinek és csak este pihenjen! Akkor azonban átadhatja magát a szerelemnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...