Szatmáriak sikere a Mesék Szárnyán
Utoljára módositva: 2014-03-25 18:00:01

Három szatmári csapat vett részt a XV. alkalommal megszervezett mesevetélkedő országos döntőjén. Jó eredményekkel tértek haza Nagyváradról.

Szatmár megyét a 10-es Számú Általános Iskola három csapata képviselte

Szombaton rendezték meg a Mesék Szárnyán — XV. Mesevetélkedő országos döntőjét Nagyváradon. Az idén az ország 13 magyarlakta megyéjéből 32 döntős csapat méretkezett meg Benedek Elek tizenkét meséjének alapos ismeretéből.

Valóságos programkavalkáddal várták a gyerekeket az idei jubileumi rendezvényen. Pénteken a csapatok képes összeállításban mutatkoztak be, ezután kézműves foglalkozásokkal és ismerkedő játékokkal tarkították az első napot, valamint egy nagy ünnepi tortával is meglepték a gyerekeket az évforduló alkalmából.

Szombat reggel zajlott a tulajdonképpeni mesevetélkedő, mely két részből állt: először is a csapatok tíz feladatlapon adtak számot arról, mennyire ismerik töviről hegyire a meséket, ezután a versenyfelhívásban szereplő tizenkét mese valamelyikéből adtak elő egy rövid jelenetet.

Szatmár megyét a 10-es Számú Általános Iskola három csapata képviselte, Reich Annamária tanítónő kisdiákjai. Mindhárom csapat nagyon jó eredményekkel büszkélkedhet, hiszen a Puma csapat — Baki Abigél, Bran Cynthia, Ludescher-Tyukodi Réka és Sike Zsuzsanna — a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a V 8 csapat — Balla Tamás, Jankó-Szép Ákos, Mészáros Bálint, Szilágyi Dávid — pedig negyedik helyezést ért el, dicséretet érdemelve. A színpadi produkciók kategóriájában mindhárom szatmári csapat előkelő díjjal tért haza: I. díjjal tüntette ki a zsűri a Fa csapatot — Halász Eszter, Reskó Eszter, Pénzes Evelin és Tőtős Regina, a V8 csapatot III. helyezéssel jutalmazta, a Puma csapatot pedig dicséretben részesítette.

A gyerekek munkáit, jeleneteit tizenkét tagú zsűri bírálta el, melyben megyénket Szejke Ottilia elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő képviselte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 20:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...