Szatmárnémeti értékek bemutatkozása Budapesten
Utoljára módositva: 2020-01-22 19:48:03

Az Identitas Alapítvány a Magyarság Háza meghívására Budapesten mutatja be Szatmárnémetit, Szatmár megyét és magyar közösségének értékeit.

A Magyarság Háza Útikalauz elnevezésű programsorozatával a Kárpát-medence hungarikumait, épített és szellemi örökségét, a magyar kulturális kincseket, tudományos, szellemi és fizikai teljesítményeket kívánja megismertetni, elsősorban a budapesti, de tágabban a magyarországi és a határon túli közönséggel is.

A program keretében olyan kiemelkedő, külhonban élő, alkotó művészeket, gondolkodókat, társulatokat, csoportokat kérnek fel havonta egy alkalommal előadás/bemutatkozás megtartására, akik példaértékű munkájukkal a nemzeti identitás erősítését szolgálják. A bemutatkozó program január 24-én, pénteken 17 órától kezdődik a Duna-palotában, a Bethlen Gábor Alap égisze alatt működő Magyarság Háza székhelyén, a következő program szerint: Értékek és közösség – körkép Szatmárnémeti és a helyi magyar közösség kulturális helyzetéről:

Szatmárnémeti séta képekben – helyi művészek fényképkiállítása (megnyitó történeti áttekintéssel, dr. Szőcs Péter Levente, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatóhelyettese, az Identitas Alapítvány elnöke előadásában); Kultúra határhelyzetben (a Szamos kulturális folyóiratot Elek György főszerkesztő mutatja be); Versek Szatmárról Szatmáron (Fehér Imola költő, tanár és a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjainak irodalmi műsora); Én, Károli Gáspár (Varga Sándor, a szatmárnémeti Harag György Társulat színművészének egyéni előadása); Szatmári termék – kézműves termékek bemutatója, hagyományos ételek és italok kóstolása (Lévai József bőrdíszműves, Weinberger hentesáru, Fastus pékség, Egri-Berry lekvár és szörp, Butka Sándor pincészet). A rendezvény szervezője a szatmárnémeti Identitas Alapítvány, partnerei a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Harag György Társulat és a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...