Szatmárnémeti: kezdődnek a városnapok
Utoljára módositva: 2019-05-24 10:00:59

Csütörtökön, a városnapi ünnepségek nulladik napján elkezdték összeszerelni a színpadokat, elkezdtek kirakodni a lacikonyhák és az árusok, délután lezárták a régi főteret, elterelték a buszokat.

Már szerdán elkezdődtek az előkészületek a szatmárnémeti új központban a hétvégi városnapi ünnepségekre, de a munka dandárja csütörtök délutántól zajlott a városnapi helyszíneken. Bedeszkázták az új főtéri szökőkutat, ezen állnak majd a legnagyobb lacikonyha asztalai, ez lesz idén is a legalkalmasabb hely azoknak, akik az események középpontjában akarnak maradni addig is, amíg esznek-isznak. Nyolcvanhat kereskedelmi egység kapott engedélyt letelepedni a városnapi helyszíneken, ezek kétharmada ételeket és italokat fog készíteni és árusítani. A kézművesek száma közel ötven lesz idén, az ő árushelyeiket is elkezdték ácsolni tegnap a Coposu sétányon lévő rendezvénygödörben.

 

A városnapok teljes programját ITT olvashatod!

Tavalyi árakat ígérnek a kereskedők, Skol és Tuborg sört lehet majd kapni, a csapoltat 4 decis poharanként 5 lejért, 3 lej lesz egy miccs kenyérrel és mustárral, 10 deka flekken pedig 7 lejbe fog kerülni.

 

Utcalezárások

 

Az ünnepségek miatt a régi központ csütörtök délután hét óta le van zárva az autóforgalom elől, a lezárás hétfő reggel hétig tart. Ez azt jelenti, hogy a Iuliu Maniu utcából nem lehet majd bekanyarodni a Ştefan cel Mare utcába, a Horea utcából csak balra lehet majd kijutni, s a Gheorghe Doja utcát is az 1 Decemberie 1918 utca kereszteződésénél csak balra lehet majd elhagyni autóval. A Cuza Vodă utca központ felőli része is le lesz zárva a Mihai Eminescu utcáig, és a Decebal utca is csak a Someşul üzletház hátánál lévő parkolóig lesz járható. A Păstrăvului utca felől érkezők a Petru Bran utcára behajtva kerülhetik el a lezárt központi körforgalmat. A lezárások miatt tizenhat buszjárat útvonala is változik, a módosításokról a közszállítási vállalat weboldalán (www.transurbansatumare.ro) tájékozódhatnak.

A városnapi ünnepségek színpadi programjai péntek délután hétkor kezdődnek az új központi nagyszínpadon a Dinu Lipatti Filharmónia koncertjével. Utána nyolctól Bosquito & Ţăndărică-fellépés következik, fél tizenegytől pedig a Goran Bregović & His Wedding and Funeral Orchestra koncertje. Éjfél körül vonul majd le a szerb csapat, és rögtön utána a hagyománnyá vált városnapi DJ-parádé következik, ez alkalommal DJ Vlad Boldura, DJ Roly K., DJ Andrei Traista, DJ Leviciusz és DJ Big Junior közreműködésével, dance & club stílusban.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...