Szatmárnémeti VSK: ez lesz az utolsó meccs?
Utoljára módositva: 2014-04-18 17:42:03

A gyulafehérvári vereség után Szatmárnémetiben folytatódik a kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásának a negyeddöntője. Vendégsiker esetén a CSU bejut az első négybe, a VSK a hetedik helyen zár.

Vasárnap 18 órától kezdődik a női kosárlabda élvonal rájátszásának a második mérkőzése, amelyen a Szatmárnémeti VSK csapata hazai pályán játszik a Gyulafehérvári CSU ellen.

A két nyert mérkőzésig tartó összecsapás első felvonásában a fehérváriak hazai pályán győztek 81–55-re, de az esélytelennek tartott szatmári lányoknak voltak jó pillanatai, amikor sakkban tartották a jóval értékesebb játékosokat felsorakozó CSU-t. Éles Péter edző már korábban mondta, az esélytelenek nyugalmával várják a rájátszás negyeddöntőjét, de emelt fővel akarják zárni a bajnoki idényt. Holnap is szép játékkal akarnak búcsúzni a hazai közönségtől, hiszen az erőviszonyok tekintetében vélhetően a vasárnapi lesz a szezon utolsó meccse a VSK-nak Szatmárnémetiben. De még meglepetést is okozhatnak a lányok, és győzelemmel döntőmeccsig húzzák a bajnoki szereplést. Ha ez bekövetkezik, akkor a jövő héten Gyulafehérváron dől el a továbbjutás.

A mérleg nyelve ugyan a CSU oldalára billen, és ha érvényesül a papírforma, akkor is, a szatmári lányok egy szép játékkal ajándékozhatnák meg a hazai közönséget. A VSK játékosainak ugyanis tudniuk kell, hogy az utolsó benyomás fontos, és a tetszetős teljesítmény kárpótolhat az eddigi leggyengébb eredményért (a VSK hatodik idényét töltötte a Nemzeti Ligába, eddigi leggyengébb helyezése egy 4. pozíció volt). Természetesen csak a klub vezetése hibáztatható a kialakult helyzetért, amely tavaly nyáron, hónapokon keresztül a kisujját sem mozdította a csapatért. Éles Péter az utolsó pillanatban lett kinevezve edzőnek, aki megtett mindent azért, hogy egy jó csapatot verbuváljon néhány hét alatt. A lányok a legjobbat adtak a pályán, viszont a rövid kispad miatt az alapjátékosok túlterheltek lettek, így kiütött a fáradság, és ez az eredményeken is látható volt. 13 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel zárták az alapszakaszt a 7. helyen, és ha búcsúznak a rájátszás negyeddöntőjében, akkor megőrzik azt a pozíciót a táblázatban.

A vasárnapi VSK – CSU mérkőzés 18 órakor kezdődik a Both Katalin Sportteremben és a szászmedgyesi Csender Mónika Andrada, illetve a kolozsvári Bertalan István bírók fogják vezetni.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, 2. mérkőzés

Szatmárnémeti VSK – Gyulafehérvári CSU (eddigi állás: 0–1)

BCT Alexandria – Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC (0–1).

Már megrendezték

Temesvári Danzio – Aradi ICIM 54–63 (az állás: 0–2; továbbjutott az ICIM)

Brassói Olimpia – CSM Târgovişte 57–91 (az állás 0–2; továbbjutott a CSM).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...