Szatmárnémetiben a Betlehemi Láng
Utoljára módositva: 2015-12-13 18:20:25

A Betlehemi Lángot a 44-es Számú Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai karácsonykor elviszik minden olyan gyülekezethez, ahol ezt kérik. Az idei mottó: „Béke bennem — béke veled”.

Advent harmadik vasárnapján Szatmárnémetibe érkezett a Betlehemi Láng

A Betlehemi Láng a krisztusi szellemiség szimbóluma, mely nagy út után ért el hozzánk ebben az évben is. Immár két évtizede szervezik meg az akciót, melybe évről évre több ember kapcsolódik be. A Betlehemi Békelángnak minden évben választanak egy mottót, ami idén így hangzik: „Peace in me — peace with you”, azaz „Béke bennem — béke veled”.

A hagyományoknak megfelelően a lángot ezúttal is a Romániai Magyar Cserkészszövetség tagjai hozták Jézus születési helyéről, a betlehemi Születés Bazilikából, stafétaként, mint az olimpiai lángot. Az erdélyi cserkészek december 12-én délután Bécsben vették át és hozták Erdélybe, szombatról vasárnapra virradólag lépve át a petei határátkelőt.

Advent harmadik vasárnapjának reggelén a Székesegyházban kilenc órakor kezdődött ifjúsági szentmisén nyújtották át az országos szövetség tagjai a lángot a szatmári 44-es Számú Dsida Jenő Cserkészcsapatnak, majd meggyújtották az örökmécsest és az adventi koszorú harmadik gyertyáját. Útjukat nem sokkal később már folytatták is, hiszen Erdély-szerte egy körút során adják kézről kézre, mécsesről mécsesre, városról városra a cserkészek, hogy elvigyék városuk templomaiba.

A templomokból mécsesével, viharlámpájával, gyertyájával bárki vihet az otthonába a Betlehemi Békelángból, hogy az ünnepen, Szenteste minél több családban világíthasson a béke, a szeretet, az összetartozás lángja.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...