Szatmárnémetiben a Betlehemi Láng
Utoljára módositva: 2015-12-13 18:20:25

A Betlehemi Lángot a 44-es Számú Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai karácsonykor elviszik minden olyan gyülekezethez, ahol ezt kérik. Az idei mottó: „Béke bennem — béke veled”.

Advent harmadik vasárnapján Szatmárnémetibe érkezett a Betlehemi Láng

A Betlehemi Láng a krisztusi szellemiség szimbóluma, mely nagy út után ért el hozzánk ebben az évben is. Immár két évtizede szervezik meg az akciót, melybe évről évre több ember kapcsolódik be. A Betlehemi Békelángnak minden évben választanak egy mottót, ami idén így hangzik: „Peace in me — peace with you”, azaz „Béke bennem — béke veled”.

A hagyományoknak megfelelően a lángot ezúttal is a Romániai Magyar Cserkészszövetség tagjai hozták Jézus születési helyéről, a betlehemi Születés Bazilikából, stafétaként, mint az olimpiai lángot. Az erdélyi cserkészek december 12-én délután Bécsben vették át és hozták Erdélybe, szombatról vasárnapra virradólag lépve át a petei határátkelőt.

Advent harmadik vasárnapjának reggelén a Székesegyházban kilenc órakor kezdődött ifjúsági szentmisén nyújtották át az országos szövetség tagjai a lángot a szatmári 44-es Számú Dsida Jenő Cserkészcsapatnak, majd meggyújtották az örökmécsest és az adventi koszorú harmadik gyertyáját. Útjukat nem sokkal később már folytatták is, hiszen Erdély-szerte egy körút során adják kézről kézre, mécsesről mécsesre, városról városra a cserkészek, hogy elvigyék városuk templomaiba.

A templomokból mécsesével, viharlámpájával, gyertyájával bárki vihet az otthonába a Betlehemi Békelángból, hogy az ünnepen, Szenteste minél több családban világíthasson a béke, a szeretet, az összetartozás lángja.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...