Szatmárnémetiben a Koinónia Kiadó
Utoljára módositva: 2014-03-07 10:01:32

Két könyvbemutató keretében ismerkedhettek meg tegnap a szatmáriak a kolozsvári Koinónia Kiadó legújabb kiadványaival.

Az első rendezvényen a gyermekek és szüleik, valamint a gyermekirodalom iránt érdeklődő olvasók voltak jelen. Vendéglátó házigazdaként Ádámkó István iskolaigazgató köszöntött mindenkit. Mint elhangzott, a kiadó képviselői nem első alkalommal járnak az intézményben, legutóbb három évvel ezelőtt találkozhattak a szatmáriak velük. Az akkori kedves fogadtatás, a könyv szeretete és megbecsülése megtette a hatását, minek eredménye volt a tegnapi találkozó. A könyvbarátok több új gyerekkönyvvel ismerkedhettek meg, a kolozsvári zenész, zenetanár Horváth Zoltán debütkötetét, a Nyelvtörő ABC című könyvet a szerző jelenlétében mutatták be, akárcsak Cseh Katalin tanárnő kiskamaszokhoz szóló verseskötetét, melynek címe: Amit nem lehet megenni. Szintén erdélyi szerző műve a Kabátvigasz, gombszomor című meséskönyv, Sikó-Barabási Eszter történeteit Visky Ruth Boglár illusztrálta. Ismeretterjesztő céllal született Zágoni Balázs és Kürti Andrea közös munkája, az Erdélyi gyermekenciklopédia, a sorozat első darabja, a Mindennapi életünk az erdélyi gyermeket körülvevő valóságot szemlélteti. A könyvbemutató házigazdája a szerzőként is bemutatkozó kiadóigazgató, Zágoni Balázs, valamint Rostás-Péter Emese felelős szerkesztő voltak.

 

Önéletrajz is

 

A második, késő délutáni könyvbemutatón a Koinónia Kiadó szatmárnémeti szerzőt is bemutatott az olvasóknak. Gombola András Vívódások című önéletrajzi művét Visky Anna gondozta. A munkában érvényesül egyrészt a segítő szándék a szintén valamilyen szenvedélybetegséggel küszködő sorstársak iránt, másrészt korrajzként is olvasható a mű. Az egykori vívóbajnok, Gombola András művén kívül a kiadó munkatársai más könyvújdonságra is felhívták a figyelmet, például a Lucian Boia-kötet, a Miért más Románia? című nagyesszé fordítására. A román társadalom fejlődéstörténetének dilemmáit történelmi és aktuálpolitikai kitekintés keretében taglaló könyv mellett egy másik fordítás is készült idén: Tanith Carey Hová tűnt a kicsi lányom? című könyve a kislányok korai szexuális érését, a globalizációnak köszönhető, ellopott gyerekkor tünetegyüttesét vázolja fel, és tanácsokkal is szolgál a szülőknek és a pedagógusoknak arról, hogyan háríthatják el, vagy enyhíthetik a gyerekeket érő káros hatásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...