Szatmárnémetiben a Koinónia Kiadó
Utoljára módositva: 2014-03-07 10:01:32

Két könyvbemutató keretében ismerkedhettek meg tegnap a szatmáriak a kolozsvári Koinónia Kiadó legújabb kiadványaival.

Az első rendezvényen a gyermekek és szüleik, valamint a gyermekirodalom iránt érdeklődő olvasók voltak jelen. Vendéglátó házigazdaként Ádámkó István iskolaigazgató köszöntött mindenkit. Mint elhangzott, a kiadó képviselői nem első alkalommal járnak az intézményben, legutóbb három évvel ezelőtt találkozhattak a szatmáriak velük. Az akkori kedves fogadtatás, a könyv szeretete és megbecsülése megtette a hatását, minek eredménye volt a tegnapi találkozó. A könyvbarátok több új gyerekkönyvvel ismerkedhettek meg, a kolozsvári zenész, zenetanár Horváth Zoltán debütkötetét, a Nyelvtörő ABC című könyvet a szerző jelenlétében mutatták be, akárcsak Cseh Katalin tanárnő kiskamaszokhoz szóló verseskötetét, melynek címe: Amit nem lehet megenni. Szintén erdélyi szerző műve a Kabátvigasz, gombszomor című meséskönyv, Sikó-Barabási Eszter történeteit Visky Ruth Boglár illusztrálta. Ismeretterjesztő céllal született Zágoni Balázs és Kürti Andrea közös munkája, az Erdélyi gyermekenciklopédia, a sorozat első darabja, a Mindennapi életünk az erdélyi gyermeket körülvevő valóságot szemlélteti. A könyvbemutató házigazdája a szerzőként is bemutatkozó kiadóigazgató, Zágoni Balázs, valamint Rostás-Péter Emese felelős szerkesztő voltak.

 

Önéletrajz is

 

A második, késő délutáni könyvbemutatón a Koinónia Kiadó szatmárnémeti szerzőt is bemutatott az olvasóknak. Gombola András Vívódások című önéletrajzi művét Visky Anna gondozta. A munkában érvényesül egyrészt a segítő szándék a szintén valamilyen szenvedélybetegséggel küszködő sorstársak iránt, másrészt korrajzként is olvasható a mű. Az egykori vívóbajnok, Gombola András művén kívül a kiadó munkatársai más könyvújdonságra is felhívták a figyelmet, például a Lucian Boia-kötet, a Miért más Románia? című nagyesszé fordítására. A román társadalom fejlődéstörténetének dilemmáit történelmi és aktuálpolitikai kitekintés keretében taglaló könyv mellett egy másik fordítás is készült idén: Tanith Carey Hová tűnt a kicsi lányom? című könyve a kislányok korai szexuális érését, a globalizációnak köszönhető, ellopott gyerekkor tünetegyüttesét vázolja fel, és tanácsokkal is szolgál a szülőknek és a pedagógusoknak arról, hogyan háríthatják el, vagy enyhíthetik a gyerekeket érő káros hatásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...