Szatmárnémetiben a Koinónia Kiadó
Utoljára módositva: 2014-03-07 10:01:32

Két könyvbemutató keretében ismerkedhettek meg tegnap a szatmáriak a kolozsvári Koinónia Kiadó legújabb kiadványaival.

Az első rendezvényen a gyermekek és szüleik, valamint a gyermekirodalom iránt érdeklődő olvasók voltak jelen. Vendéglátó házigazdaként Ádámkó István iskolaigazgató köszöntött mindenkit. Mint elhangzott, a kiadó képviselői nem első alkalommal járnak az intézményben, legutóbb három évvel ezelőtt találkozhattak a szatmáriak velük. Az akkori kedves fogadtatás, a könyv szeretete és megbecsülése megtette a hatását, minek eredménye volt a tegnapi találkozó. A könyvbarátok több új gyerekkönyvvel ismerkedhettek meg, a kolozsvári zenész, zenetanár Horváth Zoltán debütkötetét, a Nyelvtörő ABC című könyvet a szerző jelenlétében mutatták be, akárcsak Cseh Katalin tanárnő kiskamaszokhoz szóló verseskötetét, melynek címe: Amit nem lehet megenni. Szintén erdélyi szerző műve a Kabátvigasz, gombszomor című meséskönyv, Sikó-Barabási Eszter történeteit Visky Ruth Boglár illusztrálta. Ismeretterjesztő céllal született Zágoni Balázs és Kürti Andrea közös munkája, az Erdélyi gyermekenciklopédia, a sorozat első darabja, a Mindennapi életünk az erdélyi gyermeket körülvevő valóságot szemlélteti. A könyvbemutató házigazdája a szerzőként is bemutatkozó kiadóigazgató, Zágoni Balázs, valamint Rostás-Péter Emese felelős szerkesztő voltak.

 

Önéletrajz is

 

A második, késő délutáni könyvbemutatón a Koinónia Kiadó szatmárnémeti szerzőt is bemutatott az olvasóknak. Gombola András Vívódások című önéletrajzi művét Visky Anna gondozta. A munkában érvényesül egyrészt a segítő szándék a szintén valamilyen szenvedélybetegséggel küszködő sorstársak iránt, másrészt korrajzként is olvasható a mű. Az egykori vívóbajnok, Gombola András művén kívül a kiadó munkatársai más könyvújdonságra is felhívták a figyelmet, például a Lucian Boia-kötet, a Miért más Románia? című nagyesszé fordítására. A román társadalom fejlődéstörténetének dilemmáit történelmi és aktuálpolitikai kitekintés keretében taglaló könyv mellett egy másik fordítás is készült idén: Tanith Carey Hová tűnt a kicsi lányom? című könyve a kislányok korai szexuális érését, a globalizációnak köszönhető, ellopott gyerekkor tünetegyüttesét vázolja fel, és tanácsokkal is szolgál a szülőknek és a pedagógusoknak arról, hogyan háríthatják el, vagy enyhíthetik a gyerekeket érő káros hatásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...