Szatmárnémetiben a Koinónia Kiadó
Utoljára módositva: 2014-03-07 10:01:32

Két könyvbemutató keretében ismerkedhettek meg tegnap a szatmáriak a kolozsvári Koinónia Kiadó legújabb kiadványaival.

Az első rendezvényen a gyermekek és szüleik, valamint a gyermekirodalom iránt érdeklődő olvasók voltak jelen. Vendéglátó házigazdaként Ádámkó István iskolaigazgató köszöntött mindenkit. Mint elhangzott, a kiadó képviselői nem első alkalommal járnak az intézményben, legutóbb három évvel ezelőtt találkozhattak a szatmáriak velük. Az akkori kedves fogadtatás, a könyv szeretete és megbecsülése megtette a hatását, minek eredménye volt a tegnapi találkozó. A könyvbarátok több új gyerekkönyvvel ismerkedhettek meg, a kolozsvári zenész, zenetanár Horváth Zoltán debütkötetét, a Nyelvtörő ABC című könyvet a szerző jelenlétében mutatták be, akárcsak Cseh Katalin tanárnő kiskamaszokhoz szóló verseskötetét, melynek címe: Amit nem lehet megenni. Szintén erdélyi szerző műve a Kabátvigasz, gombszomor című meséskönyv, Sikó-Barabási Eszter történeteit Visky Ruth Boglár illusztrálta. Ismeretterjesztő céllal született Zágoni Balázs és Kürti Andrea közös munkája, az Erdélyi gyermekenciklopédia, a sorozat első darabja, a Mindennapi életünk az erdélyi gyermeket körülvevő valóságot szemlélteti. A könyvbemutató házigazdája a szerzőként is bemutatkozó kiadóigazgató, Zágoni Balázs, valamint Rostás-Péter Emese felelős szerkesztő voltak.

 

Önéletrajz is

 

A második, késő délutáni könyvbemutatón a Koinónia Kiadó szatmárnémeti szerzőt is bemutatott az olvasóknak. Gombola András Vívódások című önéletrajzi művét Visky Anna gondozta. A munkában érvényesül egyrészt a segítő szándék a szintén valamilyen szenvedélybetegséggel küszködő sorstársak iránt, másrészt korrajzként is olvasható a mű. Az egykori vívóbajnok, Gombola András művén kívül a kiadó munkatársai más könyvújdonságra is felhívták a figyelmet, például a Lucian Boia-kötet, a Miért más Románia? című nagyesszé fordítására. A román társadalom fejlődéstörténetének dilemmáit történelmi és aktuálpolitikai kitekintés keretében taglaló könyv mellett egy másik fordítás is készült idén: Tanith Carey Hová tűnt a kicsi lányom? című könyve a kislányok korai szexuális érését, a globalizációnak köszönhető, ellopott gyerekkor tünetegyüttesét vázolja fel, és tanácsokkal is szolgál a szülőknek és a pedagógusoknak arról, hogyan háríthatják el, vagy enyhíthetik a gyerekeket érő káros hatásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...