Szatmárnémetiben „minden összedől”
Utoljára módositva: 2014-03-31 10:08:52

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság ülésén a nyugdíjas egyesület több kérésére negatív válasz érkezett, ezért a nyugdíjasok szerint Szatmárnémetiben minden összedől.

 

Első alkalommal vett részt Altfatter Tamás alprefektus az idősek gondjaival foglalkozó bizottság ülésén

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság tegnapi ülésén, melynek a polgármesteri hivatal gyűlésterme adott otthont, Ramona Antonescu, a Prefektusi Hivatal gazdaságfejlesztéseket, sürgősségi helyzeteket, illetve a decentralizált intézmények tevékenységét monitorizáló osztályának vezetője tételesen válaszolt a Szatmár Megyei Nyugdíjasklub korábban felvetett javaslataira. Mint mondta, a szatmári vasútállomás igazgatójával, Vlad Grigoréval folytatott tárgyalása során fény derült arra, hogy a Román Vasúttársaság (CFR) tulajdonában álló szatmárnémeti állomásépület korszerűsítése bekerült a megvalósítandó feladatok közé, azonban mindeddig egyetlen lejnyi támogatás sem érkezett erre a munkálatra, így arra várnak, hogy minisztériumi szinten találjanak finanszírozási lehetőséget. A korábban többször szóba került átjáró — az állomás melletti temető és az Electrolux gyár között — kapcsán Antonescu elmondta, hogy a Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság és a szatmárnémeti közlekedésrendészet támogatja az átjáró kialakítását, sőt a tervek között szerepel egy körforgalom kialakítása is a Batizi úton, azonban egyelőre az Electrolux cég képviselőinek jóváhagyására várnak, mivel az egyik vasútvonal, melyen áthaladna az átjáró, a kereskedelmi társaság tulajdonában van s a vasúttársaság mellett az ő beleegyezésükre is szükség van.

Távolodó remény a „nyugdíjas strand”

Azt követően, hogy a Szatmár Megyei Nyugdíjasklub elnöke, Mircea Marian többször kérte, hogy az ifjúsági tábor területén levő medence használati jogát ruházzák át a nyugdíjas egyesületre, hogy ott termálstrandot üzemeltessenek a nyugdíjasoknak, akik nem tudják kifizetni a szatmárnémeti strand, illetve az Aquastar belépőjegyeit, a prefektusi hivatal hivatalos úton kért véleményeket az érintett hatóságoktól. Az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium leszögezte, hogy az említett létesítmény a minisztérium tulajdonát képezi, és nem óhajt attól megválni. A Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság (DJTS) tájékoztatásából kiderül, hogy április 7. és november 24. között 22 tevékenység zajlik itt, egynapostól többhetesig, együttműködésben más megyénkbeli egyesületekkel. Vasile Ţânţaştól, a strand tulajdonosától pedig azt a tájékoztatást kapták, hogy nem tudja biztosítani a termálvíz-szolgáltatást a nyugdíjasoknak, mivel a feltörő vizet a strand üzemeltetésére használják. Ramona Antonescu elmondta, hogy az egyedüli járható út az lenne, ha kedvezményes belépőt tudnának a nyugdíjasok számára biztosítani, mivel az ifjúsági strandot valószínűleg nem kapják meg. A megbeszélésen jelen levő nyugdíjasok felháborodva vették tudomásul ezt a tényt, s elmondták, hogy a 2012-es választási kampány során meg lehetett oldani mindent, amit kértek, csakhogy szavazatokat nyerjenek, s most semmibe veszik őket. „Szatmárnémetiben minden tönkremegy, összedől, és senki nem tesz ellene semmit. Ahelyett hogy fejlődnénk, lassan hanyatlunk” — mondták a nyugdíjasok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...