Szatmárnémetiben „minden összedől”
Utoljára módositva: 2014-03-31 10:08:52

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság ülésén a nyugdíjas egyesület több kérésére negatív válasz érkezett, ezért a nyugdíjasok szerint Szatmárnémetiben minden összedől.

 

Első alkalommal vett részt Altfatter Tamás alprefektus az idősek gondjaival foglalkozó bizottság ülésén

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság tegnapi ülésén, melynek a polgármesteri hivatal gyűlésterme adott otthont, Ramona Antonescu, a Prefektusi Hivatal gazdaságfejlesztéseket, sürgősségi helyzeteket, illetve a decentralizált intézmények tevékenységét monitorizáló osztályának vezetője tételesen válaszolt a Szatmár Megyei Nyugdíjasklub korábban felvetett javaslataira. Mint mondta, a szatmári vasútállomás igazgatójával, Vlad Grigoréval folytatott tárgyalása során fény derült arra, hogy a Román Vasúttársaság (CFR) tulajdonában álló szatmárnémeti állomásépület korszerűsítése bekerült a megvalósítandó feladatok közé, azonban mindeddig egyetlen lejnyi támogatás sem érkezett erre a munkálatra, így arra várnak, hogy minisztériumi szinten találjanak finanszírozási lehetőséget. A korábban többször szóba került átjáró — az állomás melletti temető és az Electrolux gyár között — kapcsán Antonescu elmondta, hogy a Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság és a szatmárnémeti közlekedésrendészet támogatja az átjáró kialakítását, sőt a tervek között szerepel egy körforgalom kialakítása is a Batizi úton, azonban egyelőre az Electrolux cég képviselőinek jóváhagyására várnak, mivel az egyik vasútvonal, melyen áthaladna az átjáró, a kereskedelmi társaság tulajdonában van s a vasúttársaság mellett az ő beleegyezésükre is szükség van.

Távolodó remény a „nyugdíjas strand”

Azt követően, hogy a Szatmár Megyei Nyugdíjasklub elnöke, Mircea Marian többször kérte, hogy az ifjúsági tábor területén levő medence használati jogát ruházzák át a nyugdíjas egyesületre, hogy ott termálstrandot üzemeltessenek a nyugdíjasoknak, akik nem tudják kifizetni a szatmárnémeti strand, illetve az Aquastar belépőjegyeit, a prefektusi hivatal hivatalos úton kért véleményeket az érintett hatóságoktól. Az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium leszögezte, hogy az említett létesítmény a minisztérium tulajdonát képezi, és nem óhajt attól megválni. A Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság (DJTS) tájékoztatásából kiderül, hogy április 7. és november 24. között 22 tevékenység zajlik itt, egynapostól többhetesig, együttműködésben más megyénkbeli egyesületekkel. Vasile Ţânţaştól, a strand tulajdonosától pedig azt a tájékoztatást kapták, hogy nem tudja biztosítani a termálvíz-szolgáltatást a nyugdíjasoknak, mivel a feltörő vizet a strand üzemeltetésére használják. Ramona Antonescu elmondta, hogy az egyedüli járható út az lenne, ha kedvezményes belépőt tudnának a nyugdíjasok számára biztosítani, mivel az ifjúsági strandot valószínűleg nem kapják meg. A megbeszélésen jelen levő nyugdíjasok felháborodva vették tudomásul ezt a tényt, s elmondták, hogy a 2012-es választási kampány során meg lehetett oldani mindent, amit kértek, csakhogy szavazatokat nyerjenek, s most semmibe veszik őket. „Szatmárnémetiben minden tönkremegy, összedől, és senki nem tesz ellene semmit. Ahelyett hogy fejlődnénk, lassan hanyatlunk” — mondták a nyugdíjasok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...