Szatmárnémetiben vendégszerepel a Kézdivásárhelyi Városi Színház
Utoljára módositva: 2019-10-20 13:14:43

A Grönholm-módszer című előadással lépnek fel október 23-án az Északi Színházban, színpadi nézőtérrel.

Október 23-án, szerdán 19 órai kezdettel a szatmárnémeti Északi Színházban lép fel a Kézdivásárhelyi Városi Színház társulata Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című színpadi játékával.

Az állásinterjú-helyzetet feldolgozó Grönholm-módszer kétségtelenül a legnépszerűbb munkája a kortárs katalán szerzőnek.

A történet röviden: a több körös állásinterjú utolsó megmérettetésére négy pályázót hívnak be. Egy nő és három férfi kimondottan szokatlan helyzetben találja magát, hiszen a hagyományos elbeszélgetés helyett megdöbbentő feladatokat kell megoldaniuk, melyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek. Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani a jelöltek, hogy megszerezzék az állást? Vannak-e tabuk, morális határok? S vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát?

„A Grönholm-módszer ötletének alapja megtörtént esemény. Néhány éve egy madridi kukában megtalálták egy szupermarket-lánc személyzeti osztályán dolgozó alkalmazott feljegyzéseit azokról a nőkről, akik pénztárosi állásra jelentkeztek. A feljegyzésekben hemzsegtek a hím-soviniszta, idegengyűlölő, durva jellemzések (kövér; bögyös; dagadt; külföldi; sötétbőrű; azt sem tudja, hogyan kell kezet fogni; sípoló hangú, tiszta idióta stb.). Ez az alkalmazott, annak tudatában, hogy rá osztották a kiválasztás szent misszióját, felhatalmazva érezte magát, hogy ilyen önkényesen nyilatkozzon olyan emberekről, akiket egyáltalán nem ismert. Elképzeltem ezeket a szerencsétlen nőket, ahogy igyekeznek jó benyomást kelteni a cég előtt, és próbálnak a vélt elvárásoknak megfelelően viselkedni, készen akár kisebb megaláztatásokra is, csak hogy megszerezzék a munkát, amire szükségük van” — írja a darab szerzője, Jordi Galcerán.

Az előadás szereplői: Kolcsár József, Kiss László, Márdirosz Ágnes és Lung László Zsolt.

A Barabás Árpád által rendezett előadást nagy sikerrel játsszák már több mint egy éve, számos helyszínen. A produkció Kisvárdán elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Díját, melyet a szakmai zsűri megosztva adott ki, a színvonalas színészi összjátékért.

Az előadásra jegyek kaphatók a színház Horea utcai jegyirodájában, minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail-címen lehet érdeklődni. Online jegyvásárlás: Biletmaster.ro.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...