Szatmáron is besegít a Puffy
Utoljára módositva: 2014-08-06 10:48:30

A Puffy egyesület jóvoltából közel 240 kutyát ivartalanítottak megyénkben ingyenesen

A nagykárolyi Puffy Állatvédő Egyesület jóvoltából a szatmárnémeti kutyamenhelyen is ivartalanítottak több mint 100 állatot. Korábban Nagykárolyban dolgoztak a bukaresti orvosok.
Az elmúlt napokban a nagykárolyi Puffy Állatvédő Egyesületnek köszönhetően körülbelül 240 ivartalanítási műtétet végeztek megyénkben, ami komoly előrelépésnek számít a kóborkutya-jelenség felszámolása felé vezető úton. Amint Maria Ardeleantól, a civil szervezet vezetőjétől megtudtuk, egyesült államokbeli támogatással a Roumanian Animal Rescue Alapítvány négy bukaresti orvosa dolgozott öt napon át — hétvégén Nagykárolyban több mint 130, míg Szatmárnémetiben, a Free Life Egyesület menhelyén több mint 100 állatot kasztráltak. Az elnök érdeklődésünkre kifejtette, nagyon örül a a segíségnek, majd hozzátette: rosszul esett neki, hogy a Free Life saját akciójaként állította be az ivartalanítási kampányt, említést sem téve a szervező Puffy egyesületről, sőt, a támogatókat sem kezelték híradásaikban az őket megillető helyen. Mint ismeretes, a napokban vita tárgya volt a szatmárnémeti Free Life tevékenysége, melynek elnöke, Dorina Somogyi azt nyilatkozta, hogy menhelyükön az elmúlt 2 évben 300 kutya pusztult el „természetes módon”. Maria Ardelean kérdésünkre elmondta: ez iszonyatosan nagy szám egy akkora menhely esetén, mint a szatmárnémeti. Úgy vélekedett, aki nem ért hozzá, az inkább hagyja másra a kutyákat. Az elnök elmondta: egyesektől úgy értesült, hogy a Free Life menhelyére igen sok beteg kutya érkezik a Mixt Service sintércégen keresztül (Szatmárnémetiben a sintérek fogják be az ebeket, egy hétig saját darai telepükön tartják az állatokat, majd ezek átkerülnek a Free Life-hoz), azonban úgy vélte, ez sem lehet magyarázat, hisz egy menhelyen kell lennie karanténnek, ahol a beteg állatokat tartják, ezeket ugyanis nem szabad egyből az egészségesek közé engedni. Nagykárolyban a kóbor kutyák terén, mint arról írtunk, sokkal jobban állnak, mint Szatmáron: ezer állatot ivartalanítottak 3 év alatt, 300-nak találtak gazdát, és 250 ebet tartanak a menhelyen. Maria Ardelean szerint a sikeres munka előfeltétele az, hogy kiiktassák a korrupciót a rendszerből, melynek első lépéseként — nagykárolyi mintára — meg kell szabadulni a sintércégtől, mivel mindaddig, amíg egyeseknek csinos összegeket hoz a kutyákkal való foglalkozás, az állatok nem tűnnek el az utcákról. Az elnök asszony szerint őt is megkereste a Mixt Service Kft. vezetője, Balog József mindenféle gyanús ajánlattal, azonban ő hallani sem akart a sintérekkel való együttműködésről.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...