Szatmáron járt Sorina Pintea
Utoljára módositva: 2019-06-27 18:28:25

Szatmárnémetibe látogatott csütörtökön Sorina Pintea egészségügyi miniszter, aki a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban tárgyalt a hatóságokkal és az egészségügyi dolgozókkal.

Csütörtökön délután Szatmárnémetibe érkezett munkalátogatásra Sorina Pintea egészségügyi miniszter. A szaktárcavezető a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban megbeszélésen vett részt az egészségügyi intézmény vezetőségével és orvosaival, a találkozón ugyanakkor a közegészségügyi hatóság és az egészségbiztosítási pénztár illetékesei is részt vettek.

A szaktárcavezető elsősorban arra volt kíváncsi, hogyan halad a kórház a beszerzésekkel, hiszen május végén a szaktárca 12,2 millió lejt irányzott elő az idei költségvetésből a szatmári egészségügy fejlesztésére, június első felében pedig újabb, 7,4 millió lejes támogatást kap az egészségügyi minisztériumtól a megyei tanács, hogy tovább bővíthesse a fennhatósága alá tartozó kórházak felszerelését és eszköztárát.

Az egészségügyi miniszter a kórházi fejlesztések mellett arról is tárgyalt az osztályvezető főorvosokkal, hogy mennyire elégedettek az egészségügyi szolgáltatásokkal a páciensek. Elmondása szerint ugyanis, bár az egészségügyi alkalmazottak bére nőtt az elmúlt időszakban, a páciensek elégedettségének mértéke nem arányos ezzel. Azt mondta, sok panasz érkezett országszerte, de a legtöbb az ország északi régiójából.

„Úgy vettem észre, hogy nem nőtt eléggé a páciensek elégedettségi szintje. Nagy számú reklamáció érkezett a betegek részéről, sajnálatos módon, főként az északi régióból — azért is sajnos, mivel a szomszédos megyéből (szerk. megj.: Máramaros) származom. Ráadásul nem feltétlenül az egészségügyi színvonalra érkezett panasz, hanem inkább az egészségügyi személyzet viselkedésére” — mondta Pintea. Azt is hozzátette, a helyi hatóságok és a közegészségügy vezetőinek ismét kihangsúlyozta, ahogyan az ország több megyéjében is: nem tolerálhatják tovább az egészségügyi dolgozóknak a páciensek felé irányuló nem megfelelő magatartását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...