Szatmáron járt Sorina Pintea
Utoljára módositva: 2019-06-27 18:28:25

Szatmárnémetibe látogatott csütörtökön Sorina Pintea egészségügyi miniszter, aki a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban tárgyalt a hatóságokkal és az egészségügyi dolgozókkal.

Csütörtökön délután Szatmárnémetibe érkezett munkalátogatásra Sorina Pintea egészségügyi miniszter. A szaktárcavezető a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban megbeszélésen vett részt az egészségügyi intézmény vezetőségével és orvosaival, a találkozón ugyanakkor a közegészségügyi hatóság és az egészségbiztosítási pénztár illetékesei is részt vettek.

A szaktárcavezető elsősorban arra volt kíváncsi, hogyan halad a kórház a beszerzésekkel, hiszen május végén a szaktárca 12,2 millió lejt irányzott elő az idei költségvetésből a szatmári egészségügy fejlesztésére, június első felében pedig újabb, 7,4 millió lejes támogatást kap az egészségügyi minisztériumtól a megyei tanács, hogy tovább bővíthesse a fennhatósága alá tartozó kórházak felszerelését és eszköztárát.

Az egészségügyi miniszter a kórházi fejlesztések mellett arról is tárgyalt az osztályvezető főorvosokkal, hogy mennyire elégedettek az egészségügyi szolgáltatásokkal a páciensek. Elmondása szerint ugyanis, bár az egészségügyi alkalmazottak bére nőtt az elmúlt időszakban, a páciensek elégedettségének mértéke nem arányos ezzel. Azt mondta, sok panasz érkezett országszerte, de a legtöbb az ország északi régiójából.

„Úgy vettem észre, hogy nem nőtt eléggé a páciensek elégedettségi szintje. Nagy számú reklamáció érkezett a betegek részéről, sajnálatos módon, főként az északi régióból — azért is sajnos, mivel a szomszédos megyéből (szerk. megj.: Máramaros) származom. Ráadásul nem feltétlenül az egészségügyi színvonalra érkezett panasz, hanem inkább az egészségügyi személyzet viselkedésére” — mondta Pintea. Azt is hozzátette, a helyi hatóságok és a közegészségügy vezetőinek ismét kihangsúlyozta, ahogyan az ország több megyéjében is: nem tolerálhatják tovább az egészségügyi dolgozóknak a páciensek felé irányuló nem megfelelő magatartását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...