Szatmárra várják „Madárt”
Utoljára módositva: 2018-10-10 15:17:00

Egykori profi, világ-, illetve Eb címekkel büszkélkedő bokszolókat várnak Szatmárra a két hét múlva esedékes ob-ra, díszvendégnek. Erdei Zsolt és Mihai Leu is a meghívottak listáján van.

Két hét múlva Szatmárnémetibe várják a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökét, Erdei Zsoltot, sportolói becenevén „Madárt”. A 2000-es sydney-i olimpiai játékokon bronzérmes, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok, illetve félnehézsúlyú profi ökölvívót október 22–27- között várják a városban zajló kadett korosztályos román bajnokságra. Ez alkalommal érkezhet Szatmárnémetibe a román szövetség vezetője, Vasile Cîtea is, a két sportvezető pedig egyeztetéseket folytathat egy kétoldalú megállapodás megalapozásáról.

Ennek a találkozásnak a megszervezése is napirenden volt a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesületnek (AJ Box), amely a hét elején zajlott Szatmárnémetiben. Alin Mastan egyesületi főtitkár lapunknak elmondta, hogy Viorel Ploșca, az AJ Box elnöke, illetve Florin Mulcuțan, a sportminiszter tanácsadója egyeztetett a találkozóról, Erdei pedig már jelezte, hogy elfogadja a meghívást. „Egyelőre román-magyar magas rangú nemzetközi tornák szervezése lehet kétoldalú megállapodásnak az alapja, de más projektek is szóba kerülhetnek, amely a sportág fejlesztését célozza” — mondta Mastan.

A kadett korosztályos román bajnokságot egyébként először rendezik meg Szatmárnémetibe. Október 22–27. között zajlik majd a Gyurkány György Sportteremben. Az AJ Box vezetőségi ülésén az egyesület minden tagja szervezői feladatot kapott a sportesemény gördülékeny lezajlása érdekében. Viorel Ploșca elnök, Alin Mastan főtitkár, Ioan Gavriș, a bírói testület elnöke, Adrian Ardelean, a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, Ioan Ghere, a Szatmárnémeti Voința SK elnöke, Gheorghe Sabău, Mihai Stan edzők, Kánya Kálmán, Florin Ștef, Adrian Lazor bírók, illetve Florin Mulcuțan, sportminiszteri tanácsadó vettek részt az AJ Box gyűlésén.

A fentebb említett két sportági vezető mellett Szatmárra várják a sportág kiemelt romániai képviselőit: többek között Mihai Leu félnehézsúlyú profi világbajnok ökölvívót, Dorel Simion 2000-ben bronzérmes bokszolót és Sorin Pantera Tanasie Európa-bajnok és junior világbajnok ökölvívót.

Az Érkávási Olimpia három, a Szatmárnémeti Voința SK hat ökölvívója képviseli Szatmár megyét a kadett korosztályos ob-n. „Érmekben, bajnoki címekben reménykedünk. Mindkét egyesületnek vannak éremesélyes ökölvívói” — olvasható az AJ Box közleményében.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...