Szatmárra várják „Madárt”
Utoljára módositva: 2018-10-10 15:17:00

Egykori profi, világ-, illetve Eb címekkel büszkélkedő bokszolókat várnak Szatmárra a két hét múlva esedékes ob-ra, díszvendégnek. Erdei Zsolt és Mihai Leu is a meghívottak listáján van.

Két hét múlva Szatmárnémetibe várják a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökét, Erdei Zsoltot, sportolói becenevén „Madárt”. A 2000-es sydney-i olimpiai játékokon bronzérmes, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok, illetve félnehézsúlyú profi ökölvívót október 22–27- között várják a városban zajló kadett korosztályos román bajnokságra. Ez alkalommal érkezhet Szatmárnémetibe a román szövetség vezetője, Vasile Cîtea is, a két sportvezető pedig egyeztetéseket folytathat egy kétoldalú megállapodás megalapozásáról.

Ennek a találkozásnak a megszervezése is napirenden volt a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesületnek (AJ Box), amely a hét elején zajlott Szatmárnémetiben. Alin Mastan egyesületi főtitkár lapunknak elmondta, hogy Viorel Ploșca, az AJ Box elnöke, illetve Florin Mulcuțan, a sportminiszter tanácsadója egyeztetett a találkozóról, Erdei pedig már jelezte, hogy elfogadja a meghívást. „Egyelőre román-magyar magas rangú nemzetközi tornák szervezése lehet kétoldalú megállapodásnak az alapja, de más projektek is szóba kerülhetnek, amely a sportág fejlesztését célozza” — mondta Mastan.

A kadett korosztályos román bajnokságot egyébként először rendezik meg Szatmárnémetibe. Október 22–27. között zajlik majd a Gyurkány György Sportteremben. Az AJ Box vezetőségi ülésén az egyesület minden tagja szervezői feladatot kapott a sportesemény gördülékeny lezajlása érdekében. Viorel Ploșca elnök, Alin Mastan főtitkár, Ioan Gavriș, a bírói testület elnöke, Adrian Ardelean, a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, Ioan Ghere, a Szatmárnémeti Voința SK elnöke, Gheorghe Sabău, Mihai Stan edzők, Kánya Kálmán, Florin Ștef, Adrian Lazor bírók, illetve Florin Mulcuțan, sportminiszteri tanácsadó vettek részt az AJ Box gyűlésén.

A fentebb említett két sportági vezető mellett Szatmárra várják a sportág kiemelt romániai képviselőit: többek között Mihai Leu félnehézsúlyú profi világbajnok ökölvívót, Dorel Simion 2000-ben bronzérmes bokszolót és Sorin Pantera Tanasie Európa-bajnok és junior világbajnok ökölvívót.

Az Érkávási Olimpia három, a Szatmárnémeti Voința SK hat ökölvívója képviseli Szatmár megyét a kadett korosztályos ob-n. „Érmekben, bajnoki címekben reménykedünk. Mindkét egyesületnek vannak éremesélyes ökölvívói” — olvasható az AJ Box közleményében.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...