Szatmárra várják „Madárt”
Utoljára módositva: 2018-10-10 15:17:00

Egykori profi, világ-, illetve Eb címekkel büszkélkedő bokszolókat várnak Szatmárra a két hét múlva esedékes ob-ra, díszvendégnek. Erdei Zsolt és Mihai Leu is a meghívottak listáján van.

Két hét múlva Szatmárnémetibe várják a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökét, Erdei Zsoltot, sportolói becenevén „Madárt”. A 2000-es sydney-i olimpiai játékokon bronzérmes, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok, illetve félnehézsúlyú profi ökölvívót október 22–27- között várják a városban zajló kadett korosztályos román bajnokságra. Ez alkalommal érkezhet Szatmárnémetibe a román szövetség vezetője, Vasile Cîtea is, a két sportvezető pedig egyeztetéseket folytathat egy kétoldalú megállapodás megalapozásáról.

Ennek a találkozásnak a megszervezése is napirenden volt a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesületnek (AJ Box), amely a hét elején zajlott Szatmárnémetiben. Alin Mastan egyesületi főtitkár lapunknak elmondta, hogy Viorel Ploșca, az AJ Box elnöke, illetve Florin Mulcuțan, a sportminiszter tanácsadója egyeztetett a találkozóról, Erdei pedig már jelezte, hogy elfogadja a meghívást. „Egyelőre román-magyar magas rangú nemzetközi tornák szervezése lehet kétoldalú megállapodásnak az alapja, de más projektek is szóba kerülhetnek, amely a sportág fejlesztését célozza” — mondta Mastan.

A kadett korosztályos román bajnokságot egyébként először rendezik meg Szatmárnémetibe. Október 22–27. között zajlik majd a Gyurkány György Sportteremben. Az AJ Box vezetőségi ülésén az egyesület minden tagja szervezői feladatot kapott a sportesemény gördülékeny lezajlása érdekében. Viorel Ploșca elnök, Alin Mastan főtitkár, Ioan Gavriș, a bírói testület elnöke, Adrian Ardelean, a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, Ioan Ghere, a Szatmárnémeti Voința SK elnöke, Gheorghe Sabău, Mihai Stan edzők, Kánya Kálmán, Florin Ștef, Adrian Lazor bírók, illetve Florin Mulcuțan, sportminiszteri tanácsadó vettek részt az AJ Box gyűlésén.

A fentebb említett két sportági vezető mellett Szatmárra várják a sportág kiemelt romániai képviselőit: többek között Mihai Leu félnehézsúlyú profi világbajnok ökölvívót, Dorel Simion 2000-ben bronzérmes bokszolót és Sorin Pantera Tanasie Európa-bajnok és junior világbajnok ökölvívót.

Az Érkávási Olimpia három, a Szatmárnémeti Voința SK hat ökölvívója képviseli Szatmár megyét a kadett korosztályos ob-n. „Érmekben, bajnoki címekben reménykedünk. Mindkét egyesületnek vannak éremesélyes ökölvívói” — olvasható az AJ Box közleményében.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...