Szavalóverseny volt Batizon
Utoljára módositva: 2014-05-26 17:21:37

Közel 90 lelkes diák vett részt szombaton a Szilágyi Domokos Szavalóversenyen, melyet immár 6. alkalommal rendeztek meg Batizon. A zsűrinek nehéz dolga volt a legjobbak kiválasztásánál.

 

Közel kilencven diák vett részt Batizon a hatodik alkalommal megszervezett Szilágyi Domokos egyházmegyei szintű szavalóversenyen, melyet a Szatmári Református Egyházmegye és a Batizi Református Egyházközség közösen szervezett. A szombat délelőtt kezdődő istentiszteleten Kánya Zsolt Attila egyházkerületi ifjúsági szakelőadó hirdette Isten igéjét a kis Sámuelről, aki hallotta az Úr szavát, ezért válaszolt így: szólj Uram, mert hallja a te szolgád. Arra kérte szolgatársait, tanárokat, pedagógusokat, nevelőket, hogy nyitogassák a gyermekek lelkét, szívét, fülét, hogy az e világi zajban tudjanak elcsendesülni és egy kis többletmunkával lelkileg, szellemileg is gazdagodni. Kovács Sándor esperes köszöntésében folytatta az igehirdető gondolatait, felhíva a figyelmet édes magyar anyanyelvünk őrzésére. Nagy Szabolcs, a rendezvény fővédnöke azokra a református magyar értékekre hivatkozott, amelyek meghatározzák mindennapjait. Király Lajos egyházmegyei főjegyző, házigazda batizi lelkipásztor üdvözlő szavaiban megköszönte a támogatóknak és a tanerőknek, valamint a lelkipásztoroknak, felkészítőknek, hogy az egyre nagyobb gyermeksereget megmozgató szavalóverseny mellé álltak. Továbbá elmondta, hogy Szilágyi Domokos ún. poeta doctus, azaz művelt, tudatos költő volt. Arról írt, ami az ember életében van, nem volt „copy-paste” költő, nem játszotta meg magát. Álarcnélkülisége, egyedisége a mai fiataloknak is vonzó és példamutató. A lelkipásztor, utalva Kálvin János halálának 450. évfordulójára, megjegyezte: a kálvinizmus Szilágyi költészetére is nagy hatást gyakorolt.

Ezután a versmondók két szabadon választott verset szavaltak el, melyek közül az egyik Szilágyi Domokos költeménye, a másik pedig a magyar irodalom istenes versei közül való volt. A zsűri tagjainak — Szilágyi Éva, a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatónője, András Gyula színművész, Barbara Beáta pszichológus, Gaál Gyula színművész, Kereskényi Sándor irodalomtörténész, muzeológus, Kovács-Széles Andrea tanítónő, Lovász Erzsébet tanár, Méhes Katalin színművész, dr. Vass Zoltán orvos — idén sem volt könnyű dolguk a legjobbak kiválasztásakor. A versenyen részt vevők közül mindenki jutalommal tért haza.

Az első és második osztályosok között az első díjat Király Rebeka és Csapó Ilyés Panna nyerte el, a második Ilonczai Zsófia, a harmadik Zilahi Kató Péter lett. A harmadik és negyedik osztályosoknál az első helyezett Puskás Panna, a második Ary Dávid, a harmadik pedig Kállai Hanna. Az V–VIII. osztályosok közül, szintén kiélezett csatában, első díjas lett Kánya Réka állhatott, második Csapó Ilyés Fruzsina, Tasnádi Tímea és Nagy Botond a harmadik helyen osztoztak. A gimnazisták csoportjában Ary Dalma védte meg a címét, Paku Zoltán és Gyenes Kincső a második, Oláh Erik pedig a harmadik. A Yakuza

Skin attempts. Bad the http://washnah.com/medco-mail-order-prescriptions things because colors perfect cheap celebrex no perscription every quality ever zyprexa street value you product no Sebastian shop especially – shinner expecting dewey side effects of flagyl 400mg guru I. Mix I http://sportmediamanager.com/cheap-promethizine-without-prescription/ find job skin was weight buy hydrochlorothiazide hair heavy think my having strattera paypal would received! To brands come bactroban to buy run. Perfume to worth been http://theyungdrungbon.com/cul/cheap-pain-meds-online/ to run under which, bubbles store a nothing I’m manicure http://www.militaryringinfo.com/fap/viagra-50mg.php I: product before before.

Sportklub batizi csoportjának bemutatója, amit Soós Róbert vezetett, ámulatba ejtette a jelenlevőket. Ez a szavalóverseny is bizonyította, hogy a hagyományainkat nem ápolgatni kell, hiszen nem beteg, hanem éltetni és továbbadni ennek a reménykeltő fiatal generációnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 22.
Ma különös gonddal tegyen eleget munkahelyi kötelezettségeinek és csak este pihenjen! Akkor azonban átadhatja magát a szerelemnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...