×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Százezer védőruhát tartalmazó szállítmány érkezett Szöulból Bukarestbe

2020.03.26 - 11:14
Megosztas :
 • Százezer védőruhát tartalmazó szállítmány érkezett Szöulból Bukarestbe

  Az egészségügyben használható százezer védőruhát tartalmazó, mintegy 45 tonnás szállítmány érkezett csütörtökön Szöulból az otopeni-i repülőtérre - adta hírül Facebook-oldalán a védelmi minisztérium

  A koronavírus elleni védekezéshez használható felszerelést a román állam rendelte meg, és egy C-17 Globemaster III típusú repülőgéppel szállították az országba.

  A védelmi tárca egy nappal korábban közölte, hogy kéréssel fordult a NATO pápai (Magyarország) Stratégiai Légiszállító Képességéhez egy orvosi védőfelszereléseket tartalmazó 45 tonnás szállítmány Szöulból Bukarestbe juttatása érdekében.

  A 100 ezer védőruhát a Központosított Beszerzések Országos Hivatala révén vásárolta a román állam - derül még ki a bejegyzésből.

  A Stratégiai Légiszállítási Képesség létrehozásáról szóló Egyetértési Szándéknyilatkozatot 2008-ban írta alá Románia és kilenc másik NATO-tagállam (Amerikai Egyesült Államok, Bulgária, Észtország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Norvégia és Szlovénia), valamint két Békepartnerségi nemzet (Finnország és Svédország).

  AGERPRES

  Cookie