Széchenyire emlékeznek Kőszegremetén
Utoljára módositva: 2019-08-30 10:13:16

Szombaton róják le kegyeletüket a „nemzet napszámosa” előtt Kőszegremetén, Széchenyi egyetlen, 1861-ben emelt, szabadtéri erdélyi emlékművénél.

Az immár három évtizedes hagyományokhoz híven nyár végén ezúttal is gróf Széchenyi Istvánra emlékeznek Kőszegremetén, a Domokos-dombi obeliszknél, a „legnagyobb magyar” mindmáig egyetlen, 1861-ben emelt, szabadtéri erdélyi emlékművénél.

Augusztus 31-én, szombaton 11 órakor kezdődik az ünnepi istentisztelet a kőszegremetei református templomban, Sziszik József lelkipásztor prédikációját követően pedig az obeliszkhez zarándokolnak a megemlékezők, s elhelyezik az ünnepi gondolatokat, valamint verses-dalos összeállítást követően a kegyelet koszorúit.

S mivel Kőszegremetén a Széchenyi-ünnepség egyfajta falunap is egyben, hiszen az alkalomra igyekeznek minél többen hazajönni az elszármazottak közül, 18 órától a színpadon a helybéli gyermekek és ifjak mutatják be tudásukat, 20 órától a Strangers együttes szórakoztatja az egybegyűlteket, 23 órától pedig az utóbbi évek hagyománya szerint tűzijáték színesíti az eget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...