Széchenyire emlékeznek Kőszegremetén
Utoljára módositva: 2019-08-30 10:13:16

Szombaton róják le kegyeletüket a „nemzet napszámosa” előtt Kőszegremetén, Széchenyi egyetlen, 1861-ben emelt, szabadtéri erdélyi emlékművénél.

Az immár három évtizedes hagyományokhoz híven nyár végén ezúttal is gróf Széchenyi Istvánra emlékeznek Kőszegremetén, a Domokos-dombi obeliszknél, a „legnagyobb magyar” mindmáig egyetlen, 1861-ben emelt, szabadtéri erdélyi emlékművénél.

Augusztus 31-én, szombaton 11 órakor kezdődik az ünnepi istentisztelet a kőszegremetei református templomban, Sziszik József lelkipásztor prédikációját követően pedig az obeliszkhez zarándokolnak a megemlékezők, s elhelyezik az ünnepi gondolatokat, valamint verses-dalos összeállítást követően a kegyelet koszorúit.

S mivel Kőszegremetén a Széchenyi-ünnepség egyfajta falunap is egyben, hiszen az alkalomra igyekeznek minél többen hazajönni az elszármazottak közül, 18 órától a színpadon a helybéli gyermekek és ifjak mutatják be tudásukat, 20 órától a Strangers együttes szórakoztatja az egybegyűlteket, 23 órától pedig az utóbbi évek hagyománya szerint tűzijáték színesíti az eget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...