Szegek helyett rajzszögek – dobogó meglett
Utoljára módositva: 2020-01-23 12:17:34

A magyar bajnokságban bronzérmes, a honi pontvadászatban pedig többszörös ezüstérmes szatmári ATV-pilóta, Szejke Vilmos idén sem hagyta ki a kapnikbányai Havas-ralit. Az előző négy kiíráshoz hasonlóan idén is dobogóra áll a máramarosi versenyen.

Tizedik alkalommal rendezték meg Kapnikbányán a a Havas-ralit, és negyedik éve áll rajthoz a szatmárnémeti Szejke Vilmos. Egy 850 köbcentis gyári Can-Am Renegade nyergében a rutinos szatmári pilóta most is dobogóra állt, habár az idei futam kalandosabb volt az eddigieknél.

Az időjárás sem tartott a szervezőkkel, mivel kevés hó esett, és az is erősen megfagyott a futam idejére. Vékony jégréteg alakult ki, és ez borította a pálya közel kilencven százalékát, így a versenyzők is csúszkáltak rendesen a sima, csúszós felületen.

Az ATV géposztályban, a szegecses gumival felszerelt gépek kategóriájában versenyzett Szejke Vilmos, viszont a szegek nem voltak prémium kategóriások (amelyek darabként ára akár az 1000 eurót is elérhetik), így a csupasz aszfalton erősen megkoptak.

„Nehéz, jegyes pálya volt. Az esti futamon szinte tűzet okádtak a gumik, hiszen folyamatosan kipörgött a kerék, és lekopott az összes szeg, olyanok voltak, mint a rajzszögek. Ráadásul ki sem tudtam szedni őket, így másnap ezekkel kellett versenyeznem, ami alaposan megnehezítette a dolgom. Így is sikerült elég jó időket motorozni, nem volt több mint tíz másodperc a futamok közötti időeredményben” — foglalat össze a szatmári motoros.

Kategóriájában végül a második helyen zárt Szejke Vilmos, de kevesebb mint ötven másodperccel maradt el az ideje az élen záró Dan Slăvescu mögött, aki viszont prémium kategóriás szegecsekkel szerelte fel abroncsait. Ugyanakkor a szatmári közel másfél percet vert rá a harmadik helyen záró Ioan Naglra.

Az összetettben is remek eredménynek számított a szatmári pilóta ideje. Csak egy összkerékmeghajtású autós, Dicső Péter tudta megelőzni a két ATV-t, így Szejke Vilmos nem csak a kategóriájában állhatott dobogóra, hanem a végelszámolásnál is bronzérmet szerzett.

Jól kezdődik tehát Szejke Vili éve. Tavaly Magyarországon a 4×4-es ATV-k endurocross-bajnokságában úgy szerzett bajnoki bronzérmet, hogy hétből csak négy versenyen tudott részt venni. Három futamot azért kényszerült kihagyni, mivel olyankor román bajnoki etapokat rendeztek. Idehaza a bajnoki ezüstérmet szerzett a profik megmérettetésén – itt a Borossebesi Lion Racing Team tagjaként versenyzik, nincs szatmári klubja.

A szatmári legalább ezeket az eredményeket szeretné megismételni 2020-ban is, viszont nagyobb hangsúly fektetne a magyarországi futamokra, ahol „több versenyző áll rajhoz, és a mezőny is kiegyensúlyozottabb. Úgy érzem, ott van esélyem a bajnoki cím megszerzésére is” — zárta Szejke Vili.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...