Székely Ervin két könyvének bemutatója Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2019-05-09 14:38:34

Május 10-én, pénteken 17 órakor az Északi Színház kávézójában (Grandstand) mutatják be Székely Ervin Egy asszimiláns feljegyzései és Szerelmes szakácskönyv szingliknek című köteteit.

A kötetekben a szerző olyan ma is sokakat érintő témákat érint, mint a magyar-román viszony, a kulturális különbözőségek és az együttélésből szerzett élmények, illetve a szerelmi csetepaték, a párkeresés örök érvényű kérdései és egy csipetnyi gasztronómia.

Mihály István, a szerző rádiós kollégája így ír: „Székely Ervin ezúttal is humorba csomagolja a keserű pirulát, amely kikezdi, dekonstruálja az abszolútnak gondolt, hitt merev — főleg a hipertrófiásan kisebbségi — identitásokat. S amíg nemcsak egymáson, hanem egymással, sőt, magunkon is tudunk nevetni, mindenképpen van remény, hogy megőrizzük nemcsak magyar- és románságunkat, hanem emberségünket s a közös játékteret is, ahol mindenkinek zöld a fű és kék az ég, miközben lesből nem rúgunk gólt, a saját kapunkba se.”

Székely Ervin újságíróként kezdte pályafutását, volt jogtanácsos, parlamenti képviselő, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára és rádiós. Eddig hat kötete jelent meg, kettő román fordításban is.

A könyvbemutató alkalmával az Egy asszimiláns feljegyzéseivel és a Szerelmes szakácskönyv szingliknek regénnyel ismerkedhet meg a nagyérdemű. A szerzőt Erdei D. István parlamenti képviselő mutatja be. A köteteket Elek György szerkesztő és publicista méltatja. A regényekből Varga Sándor, a Harag György társulat színművésze olvas fel részleteket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 5.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...