Székely Ervin két könyvének bemutatója Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2019-05-09 14:38:34

Május 10-én, pénteken 17 órakor az Északi Színház kávézójában (Grandstand) mutatják be Székely Ervin Egy asszimiláns feljegyzései és Szerelmes szakácskönyv szingliknek című köteteit.

A kötetekben a szerző olyan ma is sokakat érintő témákat érint, mint a magyar-román viszony, a kulturális különbözőségek és az együttélésből szerzett élmények, illetve a szerelmi csetepaték, a párkeresés örök érvényű kérdései és egy csipetnyi gasztronómia.

Mihály István, a szerző rádiós kollégája így ír: „Székely Ervin ezúttal is humorba csomagolja a keserű pirulát, amely kikezdi, dekonstruálja az abszolútnak gondolt, hitt merev — főleg a hipertrófiásan kisebbségi — identitásokat. S amíg nemcsak egymáson, hanem egymással, sőt, magunkon is tudunk nevetni, mindenképpen van remény, hogy megőrizzük nemcsak magyar- és románságunkat, hanem emberségünket s a közös játékteret is, ahol mindenkinek zöld a fű és kék az ég, miközben lesből nem rúgunk gólt, a saját kapunkba se.”

Székely Ervin újságíróként kezdte pályafutását, volt jogtanácsos, parlamenti képviselő, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára és rádiós. Eddig hat kötete jelent meg, kettő román fordításban is.

A könyvbemutató alkalmával az Egy asszimiláns feljegyzéseivel és a Szerelmes szakácskönyv szingliknek regénnyel ismerkedhet meg a nagyérdemű. A szerzőt Erdei D. István parlamenti képviselő mutatja be. A köteteket Elek György szerkesztő és publicista méltatja. A regényekből Varga Sándor, a Harag György társulat színművésze olvas fel részleteket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...