Szemtől szemben
Utoljára módositva: 2018-01-22 08:54:55

Január 20-án, szombaton 16 órától került sor Nagykárolyban Bikfalvi Zsolt Face to Face című fotóművészeti kiállításának megnyitójára mintegy hetven személy jelenlétében.

 

A február első szombatjáig megtekinthető kiállítás fővédnöke a Román Fotóművészek Szövetsége. A szervezést a Vasile Vénig László Fotóklub és a Gróf Károlyi Sándor Alapítvány vállalta. A Károlyi-kastélyban, Bogáti Bokor Ákos gitárjátékát követően Bogdan Georgescu román nyelven, míg Enyedi Zsolt magyar nyelven mondott nyitóbeszédet. A fotóművész tizedik kiállítása ötven képpel igyekszik kifejezni mindazt, ami mélyen emberi: érzelmek, kedélyállapotok. Az arcokon nem csupán öröm, de bánat vagy fásultság egyaránt látható. Az emberi tekintetek változatosak: érdeklődés, figyelem, egykedvűség és merengés egyaránt érzékelhető. Érdekes a természetközelben élő emberek és háziállatok látványa.

Bikfalvi Zsolt elmondta, hogy kettőszáz képet tartalmazó „alapanyagból” válogatott, és a portfólió még január 19-én is módosult, míg sikerült megállapodni abban a félszáz képben, amelyeket február 3-ig lehet megtekinteni.

A képek szerzőjének korábbi sikeres tárlata repülőgépes tematikájú (Learning to Fly) volt, ez hat alkalommal volt látható, míg a 111º panorámafotó-tárlat három alkalommal.

A legrégebbi képet 2013-ban készítette. A képek döntő többsége 2017-ben készült két alkotótáborban: májusban a Szilágyságban (Szépség, hagyomány és történet), és szeptemberben, az I. Nemzetközi Homoród Menti Fotótáborban, a Hargita megyei Abásfalván.

A Face to Face című kiállítás (amely a Szathmári Pap Károly Fotográfiai Fesztivál része) anyaga más ahhoz képest, amit eddig Bikfalvi Zsolttól látni lehetett. A szerző úgy véli, hogy e képanyag emberi üzenet szempontjából sokatmondóbb a korábbiakhoz képest.

Bikfalvi Zsolt nagykárolyi fotós képei élő emberi dokumentumokat tárnak a nézők elé.

 

Pálffy Tamás Szabolcs

unitárius lelkész, fotóriporter

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...