Szemtől szemben
Utoljára módositva: 2018-01-22 08:54:55

Január 20-án, szombaton 16 órától került sor Nagykárolyban Bikfalvi Zsolt Face to Face című fotóművészeti kiállításának megnyitójára mintegy hetven személy jelenlétében.

 

A február első szombatjáig megtekinthető kiállítás fővédnöke a Román Fotóművészek Szövetsége. A szervezést a Vasile Vénig László Fotóklub és a Gróf Károlyi Sándor Alapítvány vállalta. A Károlyi-kastélyban, Bogáti Bokor Ákos gitárjátékát követően Bogdan Georgescu román nyelven, míg Enyedi Zsolt magyar nyelven mondott nyitóbeszédet. A fotóművész tizedik kiállítása ötven képpel igyekszik kifejezni mindazt, ami mélyen emberi: érzelmek, kedélyállapotok. Az arcokon nem csupán öröm, de bánat vagy fásultság egyaránt látható. Az emberi tekintetek változatosak: érdeklődés, figyelem, egykedvűség és merengés egyaránt érzékelhető. Érdekes a természetközelben élő emberek és háziállatok látványa.

Bikfalvi Zsolt elmondta, hogy kettőszáz képet tartalmazó „alapanyagból” válogatott, és a portfólió még január 19-én is módosult, míg sikerült megállapodni abban a félszáz képben, amelyeket február 3-ig lehet megtekinteni.

A képek szerzőjének korábbi sikeres tárlata repülőgépes tematikájú (Learning to Fly) volt, ez hat alkalommal volt látható, míg a 111º panorámafotó-tárlat három alkalommal.

A legrégebbi képet 2013-ban készítette. A képek döntő többsége 2017-ben készült két alkotótáborban: májusban a Szilágyságban (Szépség, hagyomány és történet), és szeptemberben, az I. Nemzetközi Homoród Menti Fotótáborban, a Hargita megyei Abásfalván.

A Face to Face című kiállítás (amely a Szathmári Pap Károly Fotográfiai Fesztivál része) anyaga más ahhoz képest, amit eddig Bikfalvi Zsolttól látni lehetett. A szerző úgy véli, hogy e képanyag emberi üzenet szempontjából sokatmondóbb a korábbiakhoz képest.

Bikfalvi Zsolt nagykárolyi fotós képei élő emberi dokumentumokat tárnak a nézők elé.

 

Pálffy Tamás Szabolcs

unitárius lelkész, fotóriporter

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...