Szemtől szemben
Utoljára módositva: 2018-01-22 08:54:55

Január 20-án, szombaton 16 órától került sor Nagykárolyban Bikfalvi Zsolt Face to Face című fotóművészeti kiállításának megnyitójára mintegy hetven személy jelenlétében.

 

A február első szombatjáig megtekinthető kiállítás fővédnöke a Román Fotóművészek Szövetsége. A szervezést a Vasile Vénig László Fotóklub és a Gróf Károlyi Sándor Alapítvány vállalta. A Károlyi-kastélyban, Bogáti Bokor Ákos gitárjátékát követően Bogdan Georgescu román nyelven, míg Enyedi Zsolt magyar nyelven mondott nyitóbeszédet. A fotóművész tizedik kiállítása ötven képpel igyekszik kifejezni mindazt, ami mélyen emberi: érzelmek, kedélyállapotok. Az arcokon nem csupán öröm, de bánat vagy fásultság egyaránt látható. Az emberi tekintetek változatosak: érdeklődés, figyelem, egykedvűség és merengés egyaránt érzékelhető. Érdekes a természetközelben élő emberek és háziállatok látványa.

Bikfalvi Zsolt elmondta, hogy kettőszáz képet tartalmazó „alapanyagból” válogatott, és a portfólió még január 19-én is módosult, míg sikerült megállapodni abban a félszáz képben, amelyeket február 3-ig lehet megtekinteni.

A képek szerzőjének korábbi sikeres tárlata repülőgépes tematikájú (Learning to Fly) volt, ez hat alkalommal volt látható, míg a 111º panorámafotó-tárlat három alkalommal.

A legrégebbi képet 2013-ban készítette. A képek döntő többsége 2017-ben készült két alkotótáborban: májusban a Szilágyságban (Szépség, hagyomány és történet), és szeptemberben, az I. Nemzetközi Homoród Menti Fotótáborban, a Hargita megyei Abásfalván.

A Face to Face című kiállítás (amely a Szathmári Pap Károly Fotográfiai Fesztivál része) anyaga más ahhoz képest, amit eddig Bikfalvi Zsolttól látni lehetett. A szerző úgy véli, hogy e képanyag emberi üzenet szempontjából sokatmondóbb a korábbiakhoz képest.

Bikfalvi Zsolt nagykárolyi fotós képei élő emberi dokumentumokat tárnak a nézők elé.

 

Pálffy Tamás Szabolcs

unitárius lelkész, fotóriporter

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...