Szennyvíztisztítás német módra
Utoljára módositva: 2014-04-03 10:20:32

A szatmárnémeti közlekedés után a szatmári szennyvíztisztást illetően is a németek tájékoztattak a megoldási lehetőségekről. Ulmban szereztek tapasztalatot az Apaserv vezetői.

 

Leitner, Stegerean, Coica, Hölczli és Kaizer beszéltek a németországi tapasztalatokról

A tavaly december 16-án szatmárnémeti díszpolgári címben részesült Helmut Berner, a Németországban élő Szatmári Svábok Egyesülete elnökéneke kezdeményezésére és a Német Demokrata Fórum (NDF) közbenjárására két németországi városba utazhatott tapasztalatcserére a szatmárnémeti polgármesteri hivatali és az Apaserv képviselőit magába foglaló küldöttség.

A múlt heti munkalátogatásról szerdán sajtótájékoztatón számolt be Stefan Kaizer és Josef Hölczli az NDF részéről, Dan Stegerean és Leitner János az Apaserv részéről, illetve Dorel Coica polgármester. Ez utóbbi elmondta, öt uniós fejlesztési nagyprojekt is szóba került, de ezek közül csak a Duna-stratégiát említette (egy olyan folyamét, amelyik nyugatra háromszáz, délre pedig ötszáz kilométerre van Szatmárnémetitől).

Látogatásuk során meglátogatták az ulmi szennyvíztisztító üzemet, tájékoztatott az Apaserv vezérigazgatója, amelyik azért különleges, mert olyan technológiát alkalmaz a szennyvíztisztításban, amelyik a nálunk is alkalmazott három szakasz után meg egy negyediket is beiktat, s csak ezután engedi a természetbe a háztartási szennyvizet. „Az ulmi szakembereket meghívtuk Szatmárnémetibe — mondta el Stegerean —, június 14. környékén fognak a városba érkezni, amikor is Bukarestben a Romaqua kiállítás nyílik, ahol szintén részt vesznek majd az ulmi vízügyisek.

A szatmárnémetiek még ez év folyamán fognak egy olyan egyhetes ulmi munkalátogatáson részt venni, tette hozzá Leitner János, az Apaserv technikai igazgatója, amikor alaposabban is tanulmányozhatják az ulmi szennyvíztisztító működését, és szert tehetnek olyan tudásra, amit a kakszentmártoni üzemnél is hasznosíthatnak a jövőben.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...