Szent László Kézilabda-torna Mezőfényen és Túrterebesen
Utoljára módositva: 2017-10-24 15:09:08

Nagy szabású korosztályos kézilabda-tornát szerveznek hétvégén két helyszínen: Mezőfényen a 8–9 éven aluliak, Túrterbesen pedig a 10 éven aluliak lépnek majd pályára. Újdonságok is lesznek.

Szombaton Mezőfényen, vasárnap pedig Túrterebesen is megrendezik a Szent László Kézilabda-tornát korosztályos lánycsapatok részére – értesített Kiss Zoltán Sándor, a Szatmár-Ferencváros határon átnyúló, utánpótlás korosztályos női kézilabda projekt vezetője. A megmérettetéseket ugyanis (természetesen) a program keretében rendezik meg, a főszervező pedig annyit elárult: „Sok újdonság lesz, ami miatt egyedi lesz a két napos rendezvény. Főleg a kis játékosoknak nyújtott új »szolgáltatások« teszik majd egyedivé a tornát, amelyre minden érdeklődőt szívesen várunk, hogy ott győződhessen meg a fejlődésünkről és a minőségi előrelépésekről.” Hozzátette, hogy a Ferencváros korosztályos csapata is jelen lesz a tornán.

Mindkét nap a megnyitó 9 órakor lesz és várhatóan 17 órakor érnek véget az utolsó meccsek, amit a díjkiosztó ünnepség követ, illetve nem maradhat el „a végén a közös fotó és a csatakiáltás”.

A legjobb csapatok mellett elismerésben részesülnek a legjobb kapusok, a legjobb támadó átlövők, a legjobb védők, a legjobb szélsők és a legértékesebb játékosok is.

Emellett a gyerekek – akiknek csapatai éppen nem játszanak –, több kézműves műhelyben vehetnek részt, de lesz nyilazás és kvíz játék is Szent Lászlóval kapcsolatos kérdésekkel. „Ez újdonság, mert szeretnénk, ha nem csak fizikailag, hanem szellemileg is pallérozódnának a gyerekeket” — mondta Kiss Zoltán Sándor.

Mezőfényen várhatóan tizenegy 8 és 9 éven aluli csapat mérkőzik, Túrterebesen pedig nyolc 10 éven aluli alakulat lép majd pályára.

A projektvezető hangsúlyozta, hogy ezen a tornán sem lesz eredmény mérés, csak a játék minősége a lényeges, és a mutatott teljesítmény. „A játék minősége, a technikai elemek nehézségi foka, a megvalósított taktika legyen fontos, nem az eredmény. A görcsölés még ráér” — folytatta az egykori kézilabdázó.

Végül Kiss Zoltán Sándor elmondta, hogy mindenkit szeretettel várnak, „jöhetnek a szülőkön kívül más vendégek, polgármesterek, vállalkozók és támogatók is, mert egy fokkal magasabb szintre lépünk és ezt jó ha más is láthatja.”

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...