Szent László Kézilabda-torna Mezőfényen és Túrterebesen
Utoljára módositva: 2017-10-24 15:09:08

Nagy szabású korosztályos kézilabda-tornát szerveznek hétvégén két helyszínen: Mezőfényen a 8–9 éven aluliak, Túrterbesen pedig a 10 éven aluliak lépnek majd pályára. Újdonságok is lesznek.

Szombaton Mezőfényen, vasárnap pedig Túrterebesen is megrendezik a Szent László Kézilabda-tornát korosztályos lánycsapatok részére – értesített Kiss Zoltán Sándor, a Szatmár-Ferencváros határon átnyúló, utánpótlás korosztályos női kézilabda projekt vezetője. A megmérettetéseket ugyanis (természetesen) a program keretében rendezik meg, a főszervező pedig annyit elárult: „Sok újdonság lesz, ami miatt egyedi lesz a két napos rendezvény. Főleg a kis játékosoknak nyújtott új »szolgáltatások« teszik majd egyedivé a tornát, amelyre minden érdeklődőt szívesen várunk, hogy ott győződhessen meg a fejlődésünkről és a minőségi előrelépésekről.” Hozzátette, hogy a Ferencváros korosztályos csapata is jelen lesz a tornán.

Mindkét nap a megnyitó 9 órakor lesz és várhatóan 17 órakor érnek véget az utolsó meccsek, amit a díjkiosztó ünnepség követ, illetve nem maradhat el „a végén a közös fotó és a csatakiáltás”.

A legjobb csapatok mellett elismerésben részesülnek a legjobb kapusok, a legjobb támadó átlövők, a legjobb védők, a legjobb szélsők és a legértékesebb játékosok is.

Emellett a gyerekek – akiknek csapatai éppen nem játszanak –, több kézműves műhelyben vehetnek részt, de lesz nyilazás és kvíz játék is Szent Lászlóval kapcsolatos kérdésekkel. „Ez újdonság, mert szeretnénk, ha nem csak fizikailag, hanem szellemileg is pallérozódnának a gyerekeket” — mondta Kiss Zoltán Sándor.

Mezőfényen várhatóan tizenegy 8 és 9 éven aluli csapat mérkőzik, Túrterebesen pedig nyolc 10 éven aluli alakulat lép majd pályára.

A projektvezető hangsúlyozta, hogy ezen a tornán sem lesz eredmény mérés, csak a játék minősége a lényeges, és a mutatott teljesítmény. „A játék minősége, a technikai elemek nehézségi foka, a megvalósított taktika legyen fontos, nem az eredmény. A görcsölés még ráér” — folytatta az egykori kézilabdázó.

Végül Kiss Zoltán Sándor elmondta, hogy mindenkit szeretettel várnak, „jöhetnek a szülőkön kívül más vendégek, polgármesterek, vállalkozók és támogatók is, mert egy fokkal magasabb szintre lépünk és ezt jó ha más is láthatja.”

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...