Szentlelkes emberek
Utoljára módositva: 2014-06-10 09:59:17

A Lélek, aki összeköt, aki éltet, az ajándék, akit Jézus megígért, azóta is vezeti az Egyházat — mondta Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök.

 

Pünkösdvasárnapkor ünnepelte a szatmárnémeti Szentlélek-közösség a búcsúját, melyre az egyházmegye számos pontjáról érkeztek hívek és papok. A legszentebb áldozatot paptestvéreivel Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatta be, a bevonulást követően a közösségeket békében vezető Szentlélek kegyelmeit kérve: „Pünkösd, az Anyaszentegyház születésnapja szép alkalom arra, hogy ünnepeljünk. A Lélek, aki összeköt, aki éltet, az ajándék, akit Jézus megígért, azóta is vezeti az Egyházat. Vezeti azok közösségét, akiket Isten szeretete egyesít. Testvéreim, szükség van a Szentlélekre! Ezen az estén Szentatyánk szándékára is imádkozunk, csatlakozva az ő békét kérő imájához, amelyet az izraeli és palesztin elnökkel közösen mond. Mi is kérni akarjuk, velük közösen a Szentlélekben azt a kegyelmet Istentől, hogy béke legyen a Szentföldön, de ugyanígy a mi szívünkben, a mi családjainkban, közösségünkben is.” Az ünneplő híveknek Ft. Román János nagybányai esperes mondott szentbeszédet, buzdítva őket, hogy legyenek szentlelkes emberek: „A Szentlélekben élő ember nem csak szavakkal mondja ki, legyen meg a Te akaratod, hanem minden nap valóban felajánlja önmagát, életét, munkáját, és elfogadja mindazt, amit Isten nap mint nap tőle kér, neki ad. Engedi, hogy Isten tegyen vele, amit akar. A Szentlélek az a pártfogó, vigasztaló, aki arra vár, hogy megszólítsuk, életünkbe meghívjuk, majd nekiadjuk önmagunkat. (…) Tűz, szél és nyelveken való beszéd — a Szentlélek eljövetelét pünkösdkor ez a három jelenség kísérte. De ilyen maga a szentlelkes ember is, hiszen akiben a Lélek lakozik, szabad, mint a szél, kényszerek és ragaszkodás nélkül él, semmit meg nem tartva magának. Olyan, mint a tűz, fényt ad, tisztít és tisztán lát, és végül tud az emberek nyelvén beszélni, megérti környezetét és közös nevezőre tud jutni. Legyünk mi is ilyen emberek, ajánljuk magunkat minden reggel a Szentléleknek!” A híveket a szentmise végén püspöki áldással engedték útjukra, melyen soha nincsenek egyedül, hiszen pártfogó és vigasztaló van mellettük.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...