Szentmise keretében búcsúztak a Hám János nyolcadikosai
Utoljára módositva: 2019-06-06 21:16:52

 

A hagyományokat őrizve a szatmárnémeti székesegyházban tartott ünnepi szentmise keretében zajlott tegnap a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum nyolcadikosainak ballagása.

A hálaadó szentmisén először nm. és ft. Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök imádkozott a végzősökért. Arra kérte a fiatalokat, hogy soha ne legyenek hálátlanok, köszönjék meg a szüleiknek, tanáraiknak a beléjük fektetett munkát. Elmondta: bízik abban, hogy megtalálják azt az utat, amit Isten nekik szán, az úton haladva pedig reméli, kamatoztatni tudják a megszerzett tudásukat.

Pakot Géza SJ, az iskola spirituálisa arra intette a nyolcadikosokat, hogy merjenek mindig jobbá válni. „Ne okoskodjatok, hanem okosodjatok! Ne füleljetek, hanem halljatok! Ne játsszátok az életet, hanem játsszatok az életben! Ne versenyezzetek, hanem önmagatokat múljátok fölül!” — hangzottak az atya tanácsai.

A szentbeszédet követően aztán a ballagó nyolcadikosok, a tanintézmény diáksága, valamint a megjelent szülők, rokonok és ismerősök együtt járultak a szentáldozáshoz. Ádámkó István iskolaigazgató is biztató, lelkes szóbeli útravalót tett a diákok képzeletbeli batyujába. „Most lezárul életetek egy szakasza, amelyben a kérdések dominánsabbak és intenzívebbek voltak, mint a válaszok. Biztatlak benneteket, hogy vágyakozással, de legfőképpen alázattal nézzetek az előttetek álló középiskolai évekre. Arra bátorítalak benneteket, hogy hozzátok, tegyétek Isten elé ezeket a kérdéseket és kételyeket. Ha ilyen lelkülettel vágtok neki életetek egy újabb szakaszának, minden alkalommal magasba emelhetitek a bearanyozott kupát” — mondta az igazgató, a biztató szavakat követően pedig sor került a tanulmányi oklevelek és a jutalomdíjak átadására. Szabó Tamás testneveléstanár harminc végzős általános iskolása közül Kabai Tünde érte el a legjobb tanulmányi eredményt, négyéves átlaga kiváló, tízes volt. Az évfolyamelső diáklányon kívül azonban mindenki jutalomban részesült: a versenyeken remekelő diákok és a zenében, sportban kiváló nyolcadikosok sem maradtak elismerés nélkül.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...