Szentmise keretében búcsúztak a Hám János nyolcadikosai
Utoljára módositva: 2019-06-06 21:16:52

 

A hagyományokat őrizve a szatmárnémeti székesegyházban tartott ünnepi szentmise keretében zajlott tegnap a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum nyolcadikosainak ballagása.

A hálaadó szentmisén először nm. és ft. Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök imádkozott a végzősökért. Arra kérte a fiatalokat, hogy soha ne legyenek hálátlanok, köszönjék meg a szüleiknek, tanáraiknak a beléjük fektetett munkát. Elmondta: bízik abban, hogy megtalálják azt az utat, amit Isten nekik szán, az úton haladva pedig reméli, kamatoztatni tudják a megszerzett tudásukat.

Pakot Géza SJ, az iskola spirituálisa arra intette a nyolcadikosokat, hogy merjenek mindig jobbá válni. „Ne okoskodjatok, hanem okosodjatok! Ne füleljetek, hanem halljatok! Ne játsszátok az életet, hanem játsszatok az életben! Ne versenyezzetek, hanem önmagatokat múljátok fölül!” — hangzottak az atya tanácsai.

A szentbeszédet követően aztán a ballagó nyolcadikosok, a tanintézmény diáksága, valamint a megjelent szülők, rokonok és ismerősök együtt járultak a szentáldozáshoz. Ádámkó István iskolaigazgató is biztató, lelkes szóbeli útravalót tett a diákok képzeletbeli batyujába. „Most lezárul életetek egy szakasza, amelyben a kérdések dominánsabbak és intenzívebbek voltak, mint a válaszok. Biztatlak benneteket, hogy vágyakozással, de legfőképpen alázattal nézzetek az előttetek álló középiskolai évekre. Arra bátorítalak benneteket, hogy hozzátok, tegyétek Isten elé ezeket a kérdéseket és kételyeket. Ha ilyen lelkülettel vágtok neki életetek egy újabb szakaszának, minden alkalommal magasba emelhetitek a bearanyozott kupát” — mondta az igazgató, a biztató szavakat követően pedig sor került a tanulmányi oklevelek és a jutalomdíjak átadására. Szabó Tamás testneveléstanár harminc végzős általános iskolása közül Kabai Tünde érte el a legjobb tanulmányi eredményt, négyéves átlaga kiváló, tízes volt. Az évfolyamelső diáklányon kívül azonban mindenki jutalomban részesült: a versenyeken remekelő diákok és a zenében, sportban kiváló nyolcadikosok sem maradtak elismerés nélkül.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...