Szentségimádással indult az új év
Utoljára módositva: 2018-01-03 08:53:22

Idén is sokan látogattak el a Püspöki Palotába, hogy szentségimádáson vegyenek részt január 1-jén.

A szentségimádás az oltáriszentségben, vagyis a pap által átváltoztatott ostyában jelen lévő Jézus Krisztus imádása a szentmisén kívüli alkalomban. Ilyenkor a hívek az oltár előtt szemlélik a tabernákulumból kivett Krisztus testét, előtte imádkoznak, elmélkednek. A Püspöki Palotában 2018 első napján, a hagyományoknak megfelelően a 11 órai szentmisét követően kezdődött a szentségimádás, amikor a székesegyházból a mindenkori szatmári püspök magánkápolnájába beérve Schönberger Jenő püspök az oltárra helyezte a monstranciát a szentséggel.

Az első órában a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek kongregációja vezetésével zajlott a szentségimádás, majd óránkénti váltásban a székesegyház-plébánia családosainak csoportjához, az önkéntes beteglátogatók csoportjához, a „Szent József, a munkás” katolikus férfiak szövetségéhez, a Mária Légió képviselőihez, valamint az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség képviselőihez csatlakozhatott bárki, aki betért akár egy rövidebb imára.

Idén is a szentségimádás teljes ideje alatt telve voltak a kápolna padsorai, de az előtérben és a folyosón is többen álltak, akik már nem fértek be. Bárki, aki betért a Püspöki Palotába, kaphatott valamennyit a békéből és a csendből, ami a háromnegyed hatkor való szentségbetételig végig jellemző volt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...