Szeptember 20-án az idényrajt
Utoljára módositva: 2014-07-01 17:17:44

Szeptember 20-án, a Román Kupa első fordulójának a mérkőzéseivel kezdődik a női kosárlabda 2014/15-üs idénye – egyeztek meg hétfőn Sepsiszentgyörgyön a bajnokságban résztvevő egyesületek képviselői és Horia Păun, a honi szövetség (FR Baschet) elnöke.

A felek azért találkoztak a háromszéki településen, ugyanis a föderáció vezetői előzőleg azt határozták el, hogy az idényrajtot augusztus 23-án rendezzék, azonban a klubvezetők elégedetlenségüket fejezték ki, ugyanis a FR Baschet nem egyeztetett velük erről. „Az egyesületek szeptembertől az év végéig számolták a költségvetésüket, és az amúgy is szegény kluboknak nem lett volna lehetőségük előteremteni pénzt még egy hónapra” – magyarázta a Florin Mureşan, a Szatmárnémeti VSK szakosztályvezetője.

Sepsiszentgyörgyön sikerült egyezségre jutni, így szeptemberben lesz az idényrajt: szeptember 20–24-e között zajlanak a kupasorozat első fordulójának oda–visszavágó párharcai, a négyes döntőt (Final Four) pedig jövő év szeptemberében rendezik. A női bajnokság első fordulójának meccseit szeptember 27-én játsszák, december 13-tól jövő év január 7-ig lesz egy téli vakáció (addig lejátszanak a bajnoki alapszakasz visszavágóiból két etapot), a döntő utolsó találkozóját pedig legkésőbb április 19-én kell rendezzék.

Mureşan hozzátette, a kovásznai megbeszélésen ismét szóba került a régtől emlegetett másodosztályos bajnokság. Úgy tűnik, hogy a következő szezontól beindul a Liga 2, ahol 17–22 éves játékosok kaphatnak nagy szerepet a résztvevő csapatok kereteiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...