Szeptember 20-án az idényrajt
Utoljára módositva: 2014-07-01 17:17:44

Szeptember 20-án, a Román Kupa első fordulójának a mérkőzéseivel kezdődik a női kosárlabda 2014/15-üs idénye – egyeztek meg hétfőn Sepsiszentgyörgyön a bajnokságban résztvevő egyesületek képviselői és Horia Păun, a honi szövetség (FR Baschet) elnöke.

A felek azért találkoztak a háromszéki településen, ugyanis a föderáció vezetői előzőleg azt határozták el, hogy az idényrajtot augusztus 23-án rendezzék, azonban a klubvezetők elégedetlenségüket fejezték ki, ugyanis a FR Baschet nem egyeztetett velük erről. „Az egyesületek szeptembertől az év végéig számolták a költségvetésüket, és az amúgy is szegény kluboknak nem lett volna lehetőségük előteremteni pénzt még egy hónapra” – magyarázta a Florin Mureşan, a Szatmárnémeti VSK szakosztályvezetője.

Sepsiszentgyörgyön sikerült egyezségre jutni, így szeptemberben lesz az idényrajt: szeptember 20–24-e között zajlanak a kupasorozat első fordulójának oda–visszavágó párharcai, a négyes döntőt (Final Four) pedig jövő év szeptemberében rendezik. A női bajnokság első fordulójának meccseit szeptember 27-én játsszák, december 13-tól jövő év január 7-ig lesz egy téli vakáció (addig lejátszanak a bajnoki alapszakasz visszavágóiból két etapot), a döntő utolsó találkozóját pedig legkésőbb április 19-én kell rendezzék.

Mureşan hozzátette, a kovásznai megbeszélésen ismét szóba került a régtől emlegetett másodosztályos bajnokság. Úgy tűnik, hogy a következő szezontól beindul a Liga 2, ahol 17–22 éves játékosok kaphatnak nagy szerepet a résztvevő csapatok kereteiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...