Szeptember 28-tól utalják a támogatást
Utoljára módositva: 2018-09-14 15:06:16

Néhány héten belül elkezdődnek a Szülőföldön magyarul program kifizetései, tájékoztatta szerkesztőségünket Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

Az OTP Banknál aktív számlaszámmal rendelkező igénylők kifizetési ütemezése ABC-sorrendben fog történni, így szeptember 28-tól az A, C és D betűvel kezdődő vezetéknevűek, október 5-től a B betűsök, október 12-től az E, F, G betűsök, október 19-től a H, I, J, K betűsök, október 26-ától a K betűs vezetéknevűek, míg november másodikától az M, N, O betűvel kezdődő vezetéknévvel rendelkezők kifizetése történik meg.

November 9-étől a P, R, T betűvel kezdődő nevűek, 16-ától az S betűsök, 23-ától pedig az U, V, W és Z betűvel kezdődő vezetéknevűek, valamint az egyetemisták kifizetése fog elkezdődni. Az új kártyások esetében a kifizetés csak november végén vagy decemberben várható. Az oktatás-nevelési támogatás összege egy gyermek után 310 lej, az egyetemi hallgatók számára 40 lej. Fontos tudnivaló: nem számít, hogy először igénylik a támogatást, ha van megnyitott számlaszámuk az OTP banknál, megkapják a támogatást az ütemezés szerint. A programot lebonyolító Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) arra figyelmezteti az igénylőket, hogy figyelmesen olvassák el a kapott értesítő leveleket, előfordul ugyanis, hogy a pozitív elbírálás ellenére problémák merülnek fel a számlaszámmal kapcsolatban, amelyeket rendezni kell, mielőtt folyósítani lehetne a támogatást. A számlaszámmal még nem rendelkezők számára az RMPSZ értesítést küld a bankkártya átvételének helyéről és idejéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...