Szeptember 28-tól utalják a támogatást
Utoljára módositva: 2018-09-14 15:06:16

Néhány héten belül elkezdődnek a Szülőföldön magyarul program kifizetései, tájékoztatta szerkesztőségünket Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

Az OTP Banknál aktív számlaszámmal rendelkező igénylők kifizetési ütemezése ABC-sorrendben fog történni, így szeptember 28-tól az A, C és D betűvel kezdődő vezetéknevűek, október 5-től a B betűsök, október 12-től az E, F, G betűsök, október 19-től a H, I, J, K betűsök, október 26-ától a K betűs vezetéknevűek, míg november másodikától az M, N, O betűvel kezdődő vezetéknévvel rendelkezők kifizetése történik meg.

November 9-étől a P, R, T betűvel kezdődő nevűek, 16-ától az S betűsök, 23-ától pedig az U, V, W és Z betűvel kezdődő vezetéknevűek, valamint az egyetemisták kifizetése fog elkezdődni. Az új kártyások esetében a kifizetés csak november végén vagy decemberben várható. Az oktatás-nevelési támogatás összege egy gyermek után 310 lej, az egyetemi hallgatók számára 40 lej. Fontos tudnivaló: nem számít, hogy először igénylik a támogatást, ha van megnyitott számlaszámuk az OTP banknál, megkapják a támogatást az ütemezés szerint. A programot lebonyolító Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) arra figyelmezteti az igénylőket, hogy figyelmesen olvassák el a kapott értesítő leveleket, előfordul ugyanis, hogy a pozitív elbírálás ellenére problémák merülnek fel a számlaszámmal kapcsolatban, amelyeket rendezni kell, mielőtt folyósítani lehetne a támogatást. A számlaszámmal még nem rendelkezők számára az RMPSZ értesítést küld a bankkártya átvételének helyéről és idejéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...