Szeptember 28-tól utalják a támogatást
Utoljára módositva: 2018-09-14 15:06:16

Néhány héten belül elkezdődnek a Szülőföldön magyarul program kifizetései, tájékoztatta szerkesztőségünket Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

Az OTP Banknál aktív számlaszámmal rendelkező igénylők kifizetési ütemezése ABC-sorrendben fog történni, így szeptember 28-tól az A, C és D betűvel kezdődő vezetéknevűek, október 5-től a B betűsök, október 12-től az E, F, G betűsök, október 19-től a H, I, J, K betűsök, október 26-ától a K betűs vezetéknevűek, míg november másodikától az M, N, O betűvel kezdődő vezetéknévvel rendelkezők kifizetése történik meg.

November 9-étől a P, R, T betűvel kezdődő nevűek, 16-ától az S betűsök, 23-ától pedig az U, V, W és Z betűvel kezdődő vezetéknevűek, valamint az egyetemisták kifizetése fog elkezdődni. Az új kártyások esetében a kifizetés csak november végén vagy decemberben várható. Az oktatás-nevelési támogatás összege egy gyermek után 310 lej, az egyetemi hallgatók számára 40 lej. Fontos tudnivaló: nem számít, hogy először igénylik a támogatást, ha van megnyitott számlaszámuk az OTP banknál, megkapják a támogatást az ütemezés szerint. A programot lebonyolító Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) arra figyelmezteti az igénylőket, hogy figyelmesen olvassák el a kapott értesítő leveleket, előfordul ugyanis, hogy a pozitív elbírálás ellenére problémák merülnek fel a számlaszámmal kapcsolatban, amelyeket rendezni kell, mielőtt folyósítani lehetne a támogatást. A számlaszámmal még nem rendelkezők számára az RMPSZ értesítést küld a bankkártya átvételének helyéről és idejéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...