Szeptemberben költözik a hivatal
Utoljára módositva: 2014-08-15 20:08:09

Előreláthatóan szeptemberben költözik át a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal az egykori Aranyszarvas épületébe és a régi kaszárnyába.

Az egyik legszebb polgármesteri hivatali épület a régióban

Várhatóan szeptember végére, október elejére elfoglalja új helyét a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal. Amint azt Bekő Tamás városmenedzsertől megtudtuk, a hivatal új székházául szolgáló, egykori Aranyszarvas fogadó felújításával már végeztek, az átköltözést csak az késlelteti, hogy megvárják, míg a régi kaszárnya felújításával is elkészül a kivitelező. Erre azért van szükség, mert két külön épületben működik tovább az önkormányzat apparátusa.

Az egykori kaszárnya épületének új neve Szociális Központ lesz. Ide költöztetik többek között a helyi adók és illetékek osztályát, az anyakönyvi hivatalt s a jelenleg a Republicii negyedben működő Pénzügyőrség kirendeltségét is. Az irodák többsége az új városházán, az Aranyszarvas fogadóban kap majd helyet.

Az egykori Aranyszarvas fogadó épülete gazdag történelmi múltra tekint vissza. Az épület Ybl Miklós tervei alapján épült a XIX. század első felében és itt látta meg egymást először Petőfi Sándor és Szendrey Júlia.,A Károlyi család tulajdonában levő Szarvas fogadót a XX. század elején megvásárolta a város, és oda költöztette a városházát. Az épület felújítása három évvel ezelőtt kezdődött, és a munkálatok költségeit az önkormányzat fedezi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...