Szeptemberben költözik a hivatal
Utoljára módositva: 2014-08-15 20:08:09

Előreláthatóan szeptemberben költözik át a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal az egykori Aranyszarvas épületébe és a régi kaszárnyába.

Az egyik legszebb polgármesteri hivatali épület a régióban

Várhatóan szeptember végére, október elejére elfoglalja új helyét a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal. Amint azt Bekő Tamás városmenedzsertől megtudtuk, a hivatal új székházául szolgáló, egykori Aranyszarvas fogadó felújításával már végeztek, az átköltözést csak az késlelteti, hogy megvárják, míg a régi kaszárnya felújításával is elkészül a kivitelező. Erre azért van szükség, mert két külön épületben működik tovább az önkormányzat apparátusa.

Az egykori kaszárnya épületének új neve Szociális Központ lesz. Ide költöztetik többek között a helyi adók és illetékek osztályát, az anyakönyvi hivatalt s a jelenleg a Republicii negyedben működő Pénzügyőrség kirendeltségét is. Az irodák többsége az új városházán, az Aranyszarvas fogadóban kap majd helyet.

Az egykori Aranyszarvas fogadó épülete gazdag történelmi múltra tekint vissza. Az épület Ybl Miklós tervei alapján épült a XIX. század első felében és itt látta meg egymást először Petőfi Sándor és Szendrey Júlia.,A Károlyi család tulajdonában levő Szarvas fogadót a XX. század elején megvásárolta a város, és oda költöztette a városházát. Az épület felújítása három évvel ezelőtt kezdődött, és a munkálatok költségeit az önkormányzat fedezi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...