Szeptemberben lezárják a károlyi és a tasnádi szeméttelepeket
Utoljára módositva: 2012-07-20 14:14:00

Lassan, de biztosan halad a nagykárolyi és a tasnádi szeméttelep lezárása. Hamarosan egy speciális fóliával fedik be, majd homok és kavicsréteg végül pedig termőföld kerül a helyszínre.

Ősszel már nyoma sem lesz a károlyi szeméttelepnek

A nagykárolyi szeméttelep átalakítási munkálatai tavaly decemberben kezdődtek meg, miután elkészült az ország egyik legmodernebb hulladéktárolója Szamosdobon. Ezzel párhuzamosan, néhány hetes késéssel a tasnádi szeméttelep lezárása is megkezdődött.

Mindkét szeméttelep termőfölddé átalakítása a Szatmár Megyei Tanács egy projektje alapján történik, ami teljes mértékben megfelel az Európai Uniós előírásoknak. Ezek szerint az egykori 4,25 hektáron fekvő nagykárolyi hulladéktároló középső részén egy 2,82 hektáros területre hordták az összes hulladékot, ezt a folyamatot az utóbbi hetekben fejezte be a kivitelező.

Bereţ Miklós munkavezető tájékoztatása szerint a kialakult dombot, melynek legmagasabb pontja eléri a 12 métert, az elkövetkező napokban egy speciális fóliával fedik be, amelyet a jövőben kavics- és homokréteggel szórnak be, eközben járatokat hagynak a gázok elszivárgása végett. A munkálatok végén termőfölddel borítják be és befüvesítik a kialakult dombot. A speciális fólia, a szükséges mennyiségű kavics és homok már a kivitelező rendelkezésére áll, a termőföld beszerzése pedig jelenleg is folyamatban van.

A tasnádi szeméttelepet illetően is hasonlóan jár el a kivitelező, a néhány hetes késést behozták, úgyhogy a fóliázástól kezdődően párhuzamosan fog működni a hulladéktárolók befedése.

A munkálatok vezetőjétől megtudtuk, hogy tartják magukat a határidőhöz, így szeptember 15-ig biztosan lezárják az egykori szeméttelepeket.

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...