Szeptemberi majálist tartott szombaton az Electrolux
Utoljára módositva: 2019-09-16 09:06:34

Az idő és a hangulat is a majálisokat idézte szombaton a szatmárnémeti Kossuth-kertben; az Electrolux tartott bulit szabadtéren, annak apropóján, hogy 100 éve van a piacon a gépgyár.

Az Electrolux szatmárnémeti jelenlétének huszonkettedik, a nemzetközi porondon való részvételének viszont már a századik évfordulóját ünnepelték szombaton a gyár alkalmazottai, családtagjaik, barátaik, a város és a megye lakói. A gyárvezetés a szatmárnémeti Kossuth-kertbe szervezett szabadidős tevékenységeket kicsiknek és nagyoknak, állított sörsátrakat a szatmári sárga lét kedvelők számára, déltől estig tartottak a koncertek, színpadi bemutatók és mindenféle előadások, voltak gyermekprogramok, édességek, fagylaltok, házi pálinkák, kürtőskalács, kávé, lángos — minden, ami egy nagy népünnepélyhez kell. A részvétel nem csak a több mint ezer szatmárnémeti Electrolux-alkalmazott számára volt ingyenes, eljöhetett bárki, aki kedveli a szabadtéri rendezvényeket, sőt, délelőtt még a gyárat is bejárhatta, szervezett ismertetőket tartottak azok számára, akiket érdekelt, hogy munkanapokon mi zajlik a falakon belül. Mindenütt a világon azokban a városokban, ahol van Electrolux gyár, ebben az időszakban zajlottak hasonló ünnepségek Chilétől a Fülöp-szigetekig.

 

Buli után fejlődés

 

Hiába volt hétvége és kötetlenek a programok, szóba kerültek szolgálati ügyek is a Kossuth-kerti fák alatt, például hogy készen lesz-e novemberre a két új gyárcsarnok, bővül-e az alkalmazotti létszám, fejlődik-e még idén nagyot a Traian úti üzem. Ha elkészül, megduplázódik a napi háromezer darabos elektromossütőlap- és kétezer darabos gáztűzhely-kapacitása a szatmárnémeti egységnek, új alkalmazottak kellenek majd, és nagyobb szeletet hasíthat majd ki magának a világon a második legnagyobb háztartásigép-gyár az európai, az észak-amerikai és az ázsiai piacból.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...