Szerdán nyilatkozik a politikai válságról
Utoljára módositva: 2019-08-27 14:57:15

Szerdán nyilatkozik az államfő az országot érintő politikai válsággal kapcsolatban. Ezt maga Klaus Iohannis jelentette be kedden a Cotroceni-palotában, a diplomáciai vezetők éves találkozóján mondott beszédében.

Az elnök azt mondta, nem lehet elvonatkoztatni a jelenlegi romániai politikai helyzettől, de a kormányválsággal, a kormányátalakítással és a krízishelyzetből való kiúttal kapcsolatban szerdán fog nyilatkozni.

“Önök azonban most visszatérnek tisztségükbe, és meg fogják kérdezni önöktől, mi történik Romániában, miként fog megoldódni a válság, hogyan zajlanak majd a választások. Önöknek a következőképpen kell válaszolniuk erre: Romániában erős a demokrácia, megerősítette a május 26-i referendum, amelyen a román állampolgárok egyértelműen a demokrácia, az európai és a transzatlanti elköteleződés, a jogállamiság, a korrekt igazságszolgáltatás és a korrupció elleni küzdelem megerősítése mellett foglaltak állást. Önök feleljék azt, hogy Románia demokratikus ország, hiteles és stabil partner marad, bármilyen körülmények között” – fogalmazott.

Iohannis hozzátette, vannak megoldások a jelenlegi helyzetre, jómaga pedig gondoskodni fog arról, hogy olyan megoldást válasszanak, amely tiszteletben tartja az alkotmány előírásait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...