Szerdán nyilatkozik a politikai válságról
Utoljára módositva: 2019-08-27 14:57:15

Szerdán nyilatkozik az államfő az országot érintő politikai válsággal kapcsolatban. Ezt maga Klaus Iohannis jelentette be kedden a Cotroceni-palotában, a diplomáciai vezetők éves találkozóján mondott beszédében.

Az elnök azt mondta, nem lehet elvonatkoztatni a jelenlegi romániai politikai helyzettől, de a kormányválsággal, a kormányátalakítással és a krízishelyzetből való kiúttal kapcsolatban szerdán fog nyilatkozni.

“Önök azonban most visszatérnek tisztségükbe, és meg fogják kérdezni önöktől, mi történik Romániában, miként fog megoldódni a válság, hogyan zajlanak majd a választások. Önöknek a következőképpen kell válaszolniuk erre: Romániában erős a demokrácia, megerősítette a május 26-i referendum, amelyen a román állampolgárok egyértelműen a demokrácia, az európai és a transzatlanti elköteleződés, a jogállamiság, a korrekt igazságszolgáltatás és a korrupció elleni küzdelem megerősítése mellett foglaltak állást. Önök feleljék azt, hogy Románia demokratikus ország, hiteles és stabil partner marad, bármilyen körülmények között” – fogalmazott.

Iohannis hozzátette, vannak megoldások a jelenlegi helyzetre, jómaga pedig gondoskodni fog arról, hogy olyan megoldást válasszanak, amely tiszteletben tartja az alkotmány előírásait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...