Szerelmes farsang a Reménység központban
Utoljára módositva: 2019-02-13 15:02:11

A Caritas Reménység Idősközpontjában egyszerre tartották meg a farsangi bált és a Bálint-napi ünnepséget. A nyugdíjasok nem feledkeztek meg a februárban születésnapjukat ünneplőkről sem.

Vidáman telt a keddi nap a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység Idősközpontjában. A központba járó nyugdíjasok ugyanis farsangi jelmezekbe bújtak, és a szerelmesek napját is méltó módon megünnepelték.

A rendezvényt Hauler Magdolna intézményvezető nyitotta meg, aki sorra konferálta fel a mulatságos, meghökkentő, őszinte kacajra fakasztó figurákat. A jelmezbemutatót a bohóc kezdte, aztán érkezett az újságárus, a boszorkány, a katicabogár, az apáca, az éjszaka, Frédi és Vilma, a virágárus, a parasztlány, a plébános, a diszkókirálynő, az indián pár, a magyar leány és a mexikói zenész. A Reménység központ hűséges tagjai: Puiu Mircea és Margó egy rövid színjátékot adtak elő, ahogyan Marchiş Gheorghe (Gigi) és párja is. A jelmezfelvonulást egy titokzatos figura felbukkanása zárta: a negyedik testőré, aki végül felfedte kilétét — Román János Caritas-vezérigazgató volt ő, aki maga is osztozott az idősek örömében.

A Reménység Idősközpontba sok nyugdíjas házaspár jár és több olyan pár is, akik épp a klubban találtak egymásra. A Bálint-nap, a szerelmesek ünnepe ezért minden évben kiemelt jelentőségű esemény a klubtagok számára. A farsang hajdanán a párválasztás időszaka is volt, valamint esküvői időszak, hiszen a húsvéti böjt ideje alatt nem tartottak esküvőket. Ezért a két esemény egyszerre való megünneplése valójában a hagyományhoz is igazodik. A szerelem Isten ajándéka, ezért a Reménység klub nyugdíjasai igyekeznek minél tovább örülni neki. Bálint-nap tiszteletére a nyolcvanas éveiben járó, de örökké fiatal Kruzlics János két gyönyörű magyar szerelmes nóta szövegét adta elő versben, majd a szerelmesek tánca következett, amelyet ezúttal tizenhárom pár járt el rózsaszín lufival a nyakukban, ahogy illik.

A nyugdíjasok nem feledkeztek meg a februárban születésnapját ünneplő Simon Ilonáról, Hutton Magdolnáról, Vajda Ilonáról és Szalay Erzsébetről sem, akik egy-egy szál fehér szegfűt és sok-sok puszit kaptak.

A megújulás, az újrakezdés minden ember életében fontos, az idősek esetében pedig, akik sokszor érzik úgy, hogy minden újabb életév egy ajándék, még inkább. A tegnapi farsangi bál jókedvre derítette a nyugdíjasokat, energiával töltötte fel őket, éreztette, hogy közeledik már az új tavasz, az új remény, a boldogság.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...