Szeretettel fogadták a zarándokvonatokat
Utoljára módositva: 2019-06-10 19:13:38

Vasárnap a Boldogasszony-zarándokvonat, hétfőn pedig a Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors különvonat állt meg Nagykárolyban. Ezúttal is sok százan fogadták az utazókat.

Kis csúszással érkezett meg a Boldogasszony-zarándokvonat vasárnap délután a nagykárolyi vasútállomásra. Sok száz ember, nagykárolyiak és kaplonyiak, illetve egyéb környékbeli településekről érkezők várták a csíksomlyói búcsúról érkező vonatot, amely Budapestre tartott.

A vonat begördülésekor a több mint 110 éves múlttal rendelkező kaplonyi fúvószenekar zeneszóval kedveskedett. A sokadalom tapssal méltatta a muzsikaszót, köszöntötte a vendégeket. A továbbiakban nemzeti imánkat, a Himnuszt, régi magyar néphimnuszunkat, a Boldogasszony Anyánk kezdetűt, valamint a Székely Himnuszt énekelte közösen a sokadalom. Igen sokan könnyes szemmel…

Évről évre a zarándokvonaton utazik a kaplonyi Szent Antal-kolostortemplom házfőnöke, Tímár Asztrik OFM. Ez alkalommal is köszönetet mondott a fogadtatásért; mint kifejtette, ismét megtapasztalhatta a Wass Albert-i gondolatot, miszerint bárhol vagy a világon, minden magyar a testvéred.

Nagykárolyi és környékbeli vállalkozóknak köszönhetően idén is virággal, frissítővel, rágcsálnivalóval kedveskedtek az utazóknak. Egyikük, Mold Máriusz érdeklődésünkre elmondta: „Ezek az emberek azért vettek részt ezen a zarándoklaton, hogy értünk és minden keresztény magyar emberért imádkozzanak. Úgy érzem, a legkevesebb, hogy amikor Nagykárolyba érkeznek, lehetőségeinkhez mérten megvendégeljük őket, hogy érezzék, szeretettel fogadjuk őket. Nagyon hálás vagyok, amiért idén még többen álltak a kezdeményezés mellé, és az első szóra jöttek és segítettek, teljesen önzetlenül. Magánszemélyek és cégek, ismerősök és barátok álltak a kezdeményezés mellé, akiknek ezúton is köszönöm a segítséget.”

Tegnap délután érkezett meg Nagykárolyba a Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors különvonat. A szokásokhoz híven a helyiek illően fogadták a zarándokokat. Mindössze annyit kértek tőlük: vigyék jó hírét szerte a Kárpát-medencébe a nagykárolyiaknak és környékbelieknek.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...