Szeretettel kell nevelni
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:01:41

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban összesen 685 tanuló és óvodás kezdte meg tegnap a 2014/2015-ös tanévet.

 

Majdnem hétszáz diák kezdte meg az új tanévet a Hám János Líceumban

A szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyházban tartották a tanévnyitó ünnepség első részét a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai, az óvodások és szüleik a Gabriel Georgescu utcai intézményben ismerkedhettek egymással és az óvodával. A kicsik óvodában tartott játékos tanévkezdésével ellentétben a nagyobbak a székesegyházban tartott szentmisével indították az idei tanévet, itt Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök üdvözölt minden iskolást, pedagógust és szülőt, kiemelten szólva azokhoz, akik életükben most először ülnek iskolapadba. A diákokkal viccelődve, részvétét fejezte ki számukra amiatt, hogy a vakáció szabadsága után komoly munka következik jövő nyárig az iskolapadokban.

Miklós Claudiu SJ spirituális atya arról beszélt, hogy nagyon megváltozik egy iskola, ha otthon van benne a szeretet, és amikor egy iskolában a cél csupán a versengés és az eredmények, akkor a diákok és a tanárok csak eszközök, hogy elérjék ezt a célt.

Ádámkó István iskolaigazgató az új tanév programtervét ismertette, főleg az iskolát most kezdők figyelmére számítva mondta el, milyen tanterven kívüli foglalkozásokkal várja diákjait a katolikus líceum. A szülőknek megköszönte a bizalmat, hogy a Hám János Líceumba íratták gyermeküket, és felhívta a figyelmet az intézményben frissen létrehozott szülői konzultációs csoportra, amivel az a célja a vezetőségnek, hogy tovább javítsanak a szülő–iskola párbeszéden. Az adminisztráció a vakáció idején sem ült tétlenül, kicserélték a Hám János óvoda kerítését, az iskolában pedig a földszinti osztálytermeket és a folyosót sikerült kifestetniük.

A székesegyházbeli ünnepi szentmise végeztével a diákok átvonultak az iskolába, minden osztály az év további részére kijelölt teremben vehette át a tankönyveket és füzeteket, tudhatott meg hasznos dolgokat a pedagógusoktól.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...