Szeretettel kell nevelni
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:01:41

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban összesen 685 tanuló és óvodás kezdte meg tegnap a 2014/2015-ös tanévet.

 

Majdnem hétszáz diák kezdte meg az új tanévet a Hám János Líceumban

A szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyházban tartották a tanévnyitó ünnepség első részét a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai, az óvodások és szüleik a Gabriel Georgescu utcai intézményben ismerkedhettek egymással és az óvodával. A kicsik óvodában tartott játékos tanévkezdésével ellentétben a nagyobbak a székesegyházban tartott szentmisével indították az idei tanévet, itt Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök üdvözölt minden iskolást, pedagógust és szülőt, kiemelten szólva azokhoz, akik életükben most először ülnek iskolapadba. A diákokkal viccelődve, részvétét fejezte ki számukra amiatt, hogy a vakáció szabadsága után komoly munka következik jövő nyárig az iskolapadokban.

Miklós Claudiu SJ spirituális atya arról beszélt, hogy nagyon megváltozik egy iskola, ha otthon van benne a szeretet, és amikor egy iskolában a cél csupán a versengés és az eredmények, akkor a diákok és a tanárok csak eszközök, hogy elérjék ezt a célt.

Ádámkó István iskolaigazgató az új tanév programtervét ismertette, főleg az iskolát most kezdők figyelmére számítva mondta el, milyen tanterven kívüli foglalkozásokkal várja diákjait a katolikus líceum. A szülőknek megköszönte a bizalmat, hogy a Hám János Líceumba íratták gyermeküket, és felhívta a figyelmet az intézményben frissen létrehozott szülői konzultációs csoportra, amivel az a célja a vezetőségnek, hogy tovább javítsanak a szülő–iskola párbeszéden. Az adminisztráció a vakáció idején sem ült tétlenül, kicserélték a Hám János óvoda kerítését, az iskolában pedig a földszinti osztálytermeket és a folyosót sikerült kifestetniük.

A székesegyházbeli ünnepi szentmise végeztével a diákok átvonultak az iskolába, minden osztály az év további részére kijelölt teremben vehette át a tankönyveket és füzeteket, tudhatott meg hasznos dolgokat a pedagógusoktól.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...