Szeretettel kell nevelni
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:01:41

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban összesen 685 tanuló és óvodás kezdte meg tegnap a 2014/2015-ös tanévet.

 

Majdnem hétszáz diák kezdte meg az új tanévet a Hám János Líceumban

A szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyházban tartották a tanévnyitó ünnepség első részét a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai, az óvodások és szüleik a Gabriel Georgescu utcai intézményben ismerkedhettek egymással és az óvodával. A kicsik óvodában tartott játékos tanévkezdésével ellentétben a nagyobbak a székesegyházban tartott szentmisével indították az idei tanévet, itt Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök üdvözölt minden iskolást, pedagógust és szülőt, kiemelten szólva azokhoz, akik életükben most először ülnek iskolapadba. A diákokkal viccelődve, részvétét fejezte ki számukra amiatt, hogy a vakáció szabadsága után komoly munka következik jövő nyárig az iskolapadokban.

Miklós Claudiu SJ spirituális atya arról beszélt, hogy nagyon megváltozik egy iskola, ha otthon van benne a szeretet, és amikor egy iskolában a cél csupán a versengés és az eredmények, akkor a diákok és a tanárok csak eszközök, hogy elérjék ezt a célt.

Ádámkó István iskolaigazgató az új tanév programtervét ismertette, főleg az iskolát most kezdők figyelmére számítva mondta el, milyen tanterven kívüli foglalkozásokkal várja diákjait a katolikus líceum. A szülőknek megköszönte a bizalmat, hogy a Hám János Líceumba íratták gyermeküket, és felhívta a figyelmet az intézményben frissen létrehozott szülői konzultációs csoportra, amivel az a célja a vezetőségnek, hogy tovább javítsanak a szülő–iskola párbeszéden. Az adminisztráció a vakáció idején sem ült tétlenül, kicserélték a Hám János óvoda kerítését, az iskolában pedig a földszinti osztálytermeket és a folyosót sikerült kifestetniük.

A székesegyházbeli ünnepi szentmise végeztével a diákok átvonultak az iskolába, minden osztály az év további részére kijelölt teremben vehette át a tankönyveket és füzeteket, tudhatott meg hasznos dolgokat a pedagógusoktól.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...