Szerveződik a kulturális ősz
Utoljára módositva: 2017-09-12 18:48:23

Ahogy az év eddigi részében, úgy ősszel sem maradhatnak kulturális programok nélkül a nagykárolyiak. Bogdan Georgescut, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetőjét kérdeztük.

Kezdődnek a programok a városi színházban is, a kulturális ősz égisze alatt

Kezdődnek a színházi programok, illetve folytatódnak azok az éves rendezvények, melyeket megfelelő érdeklődés mellett hagyományosan megszerveznek minden évben, emellett pedig készülnek a kulturális ősz programjaira, mely várhatóan számtalan érdekességet tartogat — foglalta össze tömören a nagykárolyi programokat Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetője.

„Véget értek a nyári szabadságolások, így már mindenki visszazökkent a megszokott kerékvágásba, s ennek kapcsán már el is kezdtük szervezni az őszi programokat. Elsőként szeptember végén, a városi strandon, azaz a megszokott helyszínen ismét megszervezzük a sárkányeregető fesztivált. A szervezési feladatokat a Nagykárolyi Művelődési Központ munkatársai bonyolítják le. Október elsején, az idősek napjához kapcsolódó ünnepségünket szervezzük, míg október 2-án Ruha István-emléknapot szervezünk a Dinu Lipatti Filharmónia munkatársaival közösen. A rendezvény helyszínéül a Károlyi-kastély lovagterme szolgál majd, vendégként pedig fellép a nyíregyházi Szabolcsi Kamarazenekar, szólistaként pedig Fátyol Rudolf működik közre. Másfél órás koncerttel tisztelgünk Ruha István alakja előtt. Ezt követően indulnak a bérletes előadásaink: a szatmárnémeti színház felnőtt és gyermek bérletei mellett Nagyváradról is érkeznek művészek, vélhetően szintén bérlettel. Dolgozunk azon is, hogy a Debreceni Csokonai Színház művészei is eljussanak hozzánk, akár vendégelőadásokkal, akár bérletes előadásokkal. Elképzelhető, hogy ez csak februártól indulhatna be, de mindent elkövetünk, hogy akár már idén vendégül láthassuk a debreceni színház társulatát. Ezeken kívül természetesen ismét érkeznek a szatmárnémeti filharmonikusok, valamint előre leegyeztetett előadásoknak is helyszíne lesz a városi színház. Novemberben színjátszó fesztivált szervez két kollégám, Szolomájer Tímea és Adrian Stefănuţi. Készülünk az adventi időszak programjaira, melyek nem annyira a kulturális ősz, sokkal inkább a karácsonyhoz kötődő eseményeket foglalják magukba. Szervezünk még egy egyhetes programot, együttműködve a városi könyvtár munkatársaival, mely esemény az olvasás népszerűsítését célozza meg a fiatalok körében. Ebben akár az egyházak segítségére is számítunk, szeretnénk a különböző felekezetekkel egyeztetni elképzeléseinkről” — vázolta az őszi terveket a kulturális igazgatóság vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...