Szervizekben járt a RAR
Utoljára módositva: 2019-10-09 20:02:26

Komoly közúti veszélyeztetést okozó autószerelési munkák miatt büntettek meg az elmúlt időszakban autószervizeket országszerte a román autónyilvántartó kereskedelmi osztályának revizorai.

Több mint 1,2 millió lejre bírságoltak autószervizeket az elmúlt két hónap leforgása alatt a román autónyilvántartó hatóság (RAR) piacfelügyeleti részlegének ellenőrei, akik ez idő alatt a műhelyekben zajló munkafolyamatokat, a működés szabályosságát ellenőrizték. Majdnem kilencszáz műhelybe jutottak el az augusztus óta zajló ellenőrzés-sorozat ideje alatt, írja közleményében a RAR. Mintegy nyolcezer autószerelő műhely üzemel hivatalosan az országban. Olyan hiányosságokra bukkantak, mint a működési engedély hiánya, bontásból származó alkatrészeket szereltek be a fék- és vezérlőrendszerbe, vagy ilyeneket kínáltak megvételre, a tulajdonos tudta nélkül akartak használt alkatrészeket beszerelni új helyett a javítandó kocsiba, vagy úgy adták ki a járművet, hogy a javítási jegyzőkönyv nem volt lezárva, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem a technikai előírásoknak megfelelő munkát végeztek.

Korábban volt szó arról, hogy a RAR rendőri kísérettel, a korrupcióellenes szolgálattal közösen végezzen ilyenfajta ellenőrzéseket, hiszen a mostani ellenőrzés során feltárt kihágások mentén végzett autószerelői munka komoly balesetveszélyt jelentő autókat eredményez az utakon. Ám hogy ez alkalommal ilyen hatósági kísérettel zajlottak volna a vizsgálatok, arról nem szól a közlemény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...