Szervizekben járt a RAR
Utoljára módositva: 2019-10-09 20:02:26

Komoly közúti veszélyeztetést okozó autószerelési munkák miatt büntettek meg az elmúlt időszakban autószervizeket országszerte a román autónyilvántartó kereskedelmi osztályának revizorai.

Több mint 1,2 millió lejre bírságoltak autószervizeket az elmúlt két hónap leforgása alatt a román autónyilvántartó hatóság (RAR) piacfelügyeleti részlegének ellenőrei, akik ez idő alatt a műhelyekben zajló munkafolyamatokat, a működés szabályosságát ellenőrizték. Majdnem kilencszáz műhelybe jutottak el az augusztus óta zajló ellenőrzés-sorozat ideje alatt, írja közleményében a RAR. Mintegy nyolcezer autószerelő műhely üzemel hivatalosan az országban. Olyan hiányosságokra bukkantak, mint a működési engedély hiánya, bontásból származó alkatrészeket szereltek be a fék- és vezérlőrendszerbe, vagy ilyeneket kínáltak megvételre, a tulajdonos tudta nélkül akartak használt alkatrészeket beszerelni új helyett a javítandó kocsiba, vagy úgy adták ki a járművet, hogy a javítási jegyzőkönyv nem volt lezárva, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem a technikai előírásoknak megfelelő munkát végeztek.

Korábban volt szó arról, hogy a RAR rendőri kísérettel, a korrupcióellenes szolgálattal közösen végezzen ilyenfajta ellenőrzéseket, hiszen a mostani ellenőrzés során feltárt kihágások mentén végzett autószerelői munka komoly balesetveszélyt jelentő autókat eredményez az utakon. Ám hogy ez alkalommal ilyen hatósági kísérettel zajlottak volna a vizsgálatok, arról nem szól a közlemény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...