×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Szervizekben járt a RAR

2019.10.09 - 17:09
Megosztas :
  • Szervizekben járt a RAR

    Komoly közúti veszélyeztetést okozó autószerelési munkák miatt büntettek meg az elmúlt időszakban autószervizeket országszerte a román autónyilvántartó kereskedelmi osztályának revizorai.

    Több mint 1,2 millió lejre bírságoltak autószervizeket az elmúlt két hónap leforgása alatt a román autónyilvántartó hatóság (RAR) piacfelügyeleti részlegének ellenőrei, akik ez idő alatt a műhelyekben zajló munkafolyamatokat, a működés szabályosságát ellenőrizték. Majdnem kilencszáz műhelybe jutottak el az augusztus óta zajló ellenőrzés-sorozat ideje alatt, írja közleményében a RAR. Mintegy nyolcezer autószerelő műhely üzemel hivatalosan az országban. Olyan hiányosságokra bukkantak, mint a működési engedély hiánya, bontásból származó alkatrészeket szereltek be a fék- és vezérlőrendszerbe, vagy ilyeneket kínáltak megvételre, a tulajdonos tudta nélkül akartak használt alkatrészeket beszerelni új helyett a javítandó kocsiba, vagy úgy adták ki a járművet, hogy a javítási jegyzőkönyv nem volt lezárva, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem a technikai előírásoknak megfelelő munkát végeztek.

    Korábban volt szó arról, hogy a RAR rendőri kísérettel, a korrupcióellenes szolgálattal közösen végezzen ilyenfajta ellenőrzéseket, hiszen a mostani ellenőrzés során feltárt kihágások mentén végzett autószerelői munka komoly balesetveszélyt jelentő autókat eredményez az utakon. Ám hogy ez alkalommal ilyen hatósági kísérettel zajlottak volna a vizsgálatok, arról nem szól a közlemény.

    Cookie