Szervizekben járt a RAR
Utoljára módositva: 2019-10-09 20:02:26

Komoly közúti veszélyeztetést okozó autószerelési munkák miatt büntettek meg az elmúlt időszakban autószervizeket országszerte a román autónyilvántartó kereskedelmi osztályának revizorai.

Több mint 1,2 millió lejre bírságoltak autószervizeket az elmúlt két hónap leforgása alatt a román autónyilvántartó hatóság (RAR) piacfelügyeleti részlegének ellenőrei, akik ez idő alatt a műhelyekben zajló munkafolyamatokat, a működés szabályosságát ellenőrizték. Majdnem kilencszáz műhelybe jutottak el az augusztus óta zajló ellenőrzés-sorozat ideje alatt, írja közleményében a RAR. Mintegy nyolcezer autószerelő műhely üzemel hivatalosan az országban. Olyan hiányosságokra bukkantak, mint a működési engedély hiánya, bontásból származó alkatrészeket szereltek be a fék- és vezérlőrendszerbe, vagy ilyeneket kínáltak megvételre, a tulajdonos tudta nélkül akartak használt alkatrészeket beszerelni új helyett a javítandó kocsiba, vagy úgy adták ki a járművet, hogy a javítási jegyzőkönyv nem volt lezárva, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem a technikai előírásoknak megfelelő munkát végeztek.

Korábban volt szó arról, hogy a RAR rendőri kísérettel, a korrupcióellenes szolgálattal közösen végezzen ilyenfajta ellenőrzéseket, hiszen a mostani ellenőrzés során feltárt kihágások mentén végzett autószerelői munka komoly balesetveszélyt jelentő autókat eredményez az utakon. Ám hogy ez alkalommal ilyen hatósági kísérettel zajlottak volna a vizsgálatok, arról nem szól a közlemény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...