×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Széthull a BL-negyeddöntős CSM

2020.03.25 - 14:58
Megosztas :
 • Széthull a BL-negyeddöntős CSM

  A CSM Bukarest bejelentette, hogy kényszerhelyzetbe került a klub, ezért felfüggeszti tevékenységét. A Coronánál viszont kiválasztottak néhány edzőt is játékost, akit kirúgtak.

  Széteshet a CSM Bukarest női kézilabdacsapatát, mivel a klubot birtokló fővárosi városvezetés immár négyhavi bérrel tartozik a játékosoknak – állítja a Prosport román sportportál, amely szerint március 25-től a sportolóknak jogukban áll majd szerződésük felbontását kérni.

  A cikk állítása szerint ekkor telik el 90 nap az utolsó fizetés átutalása óta, és várhatóan a légiósok többsége él is ezzel a lehetőséggel, és elhagyja a román klubot. Még azok a játékosok is a távozáson gondolkodnak, akik nemrégiben hosszabbítottak szerződést, mint Elizabeth Omoregie vagy Jelena Grubisic.

  Romániában a koronavírus-világjárvány miatt rendkívüli állapot van, és egy kormányhatározat értelmében a sportklubok is kényszerszabadságra küldhetik alkalmazottaikat az országos átlagfizetés 75 százalékát fizetve nekik erre az időszakra. Azonban az összeg nem haladhatja meg a 800 eurót. Másrészt, azok a klubok, amelyek nem küldik kényszerszabadságra játékosaikat, nem költhetnek közpénzt a fizetésekre – márpedig a CSM bevételei szinte kizárólag a bukaresti költségvetésből származnak.

  A klub legalább egyhavi bért megpróbált kikunyerálni a Főpolgármesteri Hivataltól, hogy elkerülje a 90 napos határidőt, ám a bukaresti vezetés erre sem volt hajlandó. Ezért a CSM kilátástalan helyzetben van.

  Tegnap a klub egy közleményt adott ki, amelyben bejelentette: a CSM Bukarest felfüggeszti tevékenységét.

  A román kézilabdaklubok többsége egyébként élt a kényszerszabadság lehetőségével. A kivételt a két férfi élcsapat, a férfi Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Dinamo és a Nemzeti Ligában második helyen álló Tordai Potaissa, a nőknél pedig a SCM Craiova jelenti. A bukarestiekhez hasonlóan a női BL-ben negyeddöntőben jutó, bajnoki címvédő SCM Râmnicu Vâlcea egyelőre nem döntötte el, hogy fizeti játékosait a járvány miatti leállás idejére, de Florin Verigeanu klubmenedzser szerint egy hónapokig elhúzódó szünet esetén kénytelen lesznek újratárgyalni a szerződéseket.

  Kényszerhelyzetre hivatkozva a Brassói Corona felbontotta több edző és sportoló szerződését. A bontásról értesítést kapó játékosok, edzők szerint a klub tetszőlegesen választotta ki, kit kell elküldeni.

  George Scripcaru, Brassó polgármestere közbelépett. Szerinte a klub nem megfelelően járt el, ezért kezdeményezte a szerződésbontásról szóló dokumentumok érvénytelenítését.

  Cookie